Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
stb_373_catez_thermal_spa_spas_and_health_resorts_photo_dean_dubokovic_1920px_2.jpg

Slovenska naravna zdravilišča leto 2019 zaključila uspešno

Datum: ponedeljek, 13. januar, 2020

Slovenska naravna zdravilišča so leto 2019 zaključila uspešno, saj so gostila več gostov in ustvarila več prenočitev kot leto poprej. Obisk v zadnjih treh mesecih nakazuje pozitiven trend tudi za leto 2020.

Leto 2019 je bilo sorazmerno uspešno, kar zadeva prihode in ustvarjene prenočitve v 15 slovenskih naravnih zdraviliščih. V primerjavi z letom 2018 je bil zabeležen rahel porast števila prihodov domačih gostov – le-teh je bilo 413.336, kar je za 1 odstotek več kot v preteklem letu –, ustvarjenih pa je bilo zgolj za nekaj sto prenočitev manj, in sicer 1,584.947 (indeks 100). Še bolj optimistični so podatki pri gostih iz tujine, saj je bilo zabeleženih 448.254 prihodov, kar predstavlja vzpodbudnih 3,6 odstotka več kot v 2018. Prenočitev tujih gostov pa smo zabeležili 1,648.792, kar je 2,3 odstotka več kot v prejšnjem letu. Tako se že tretje leto zapored uresničujejo napovedi iz strategije trženja slovenskih naravnih zdravilišč, ki predvideva zadržanje ustvarjenih domačih prenočitev na doseženem nivoju ter postopno rast gostov in prenočitev iz tujine. Zaradi hitrejše rasti tujih gostov se je spremenilo tudi razmerje med domačimi in tujimi gosti v prid slednjih, ki jih je že za 2 odstotka več kot domačih; pri prenočitvah pa beležimo za en odstotek več tujih. Tudi na nivoju ustvarjenih skupnih prenočitev smo v pozitivnih številkah, z 861.590 prihodov (102,4) in 3,233.739 ustvarjenih prenočitev (101,1). K dobrim, vzpodbudnim rezultatom so prispevali predvsem meseci oktober, november in december, ki so bili v primerjavi z drugimi meseci nadpovprečni pri obisku in pri prenočitvah.

Pozitivna pričakovanja so tako realna tudi za letošnje leto, čeprav se tudi v slovenskih naravnih zdraviliščih še kako zavedajo vpliva ohlajanja svetovnega, predvsem pa evropskega gospodarstva. Z bogato in raznoliko ponudbo bodo v letošnjem letu še posebej nagovarjali domačega gosta, predvsem v spomladanskih mesecih, promocijsko-prodajne aktivnosti pa bodo vezane tudi na novo, svežo, privlačno, sodobno in prilagodljivo spletno stran Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč. Prepričani so, da bo nova podoba portala, ki so ga skupaj soustvarjali s kolegi iz marketinško-prodajnih oddelkov posameznih zdravilišč in ki so ga osvežili tudi z novim logotipom SSNZ, še povečala prepoznavnost vodilne blagovne znamke slovenskega turizma – slovenska naravna zdravilišča. Prenovljeni portal SSNZ, ki se nahaja na naslovu www.slovenia-terme.si, so lansirali prav na zadnji dan leta 2019.

 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Potovalni trendi v 2020, pisani na kožo Sloveniji

kulinarika.JPG
petek, 24. januar 2020

Člani mednarodnega združenja AIRTH - Alianse inovatorjev in raziskovalcev v turizmu in hotelirstvu, ki sodeluje tudi pri izvedbi pozivov Sejalec in Snovalec, so sestavili izbor petih najbolj pomembnih potovalnih trendov v letu 2020.

Dobrodelno 24-urno kolesarjenje z Markom Balohom

baloh.jpg
četrtek, 23. januar 2020

V Športnem centru Millenium v BTC Cityju Ljubljana se bo ponovno kolesarilo za dober namen. Marko Baloh, slovenski ultra-maratonski kolesar, bo že petnajstič sedel na kolo za polnih 24 ur.

Fraport leto 2019 zaključil z 1,72 milijoni potnikov in posodobljeno infrastrukturo

Letalo
sreda, 22. januar 2020

Leto 2019 so na ljubljanskem letališču zaznamovale velike spremembe v strukturi prometa in zajetne naložbe v letališko infrastrukturo, med katerimi izstopa začetek gradnje novega terminala. Leto 2019 so zaključili z 1.721.355 potniki, kar je pet odstotkov manj kot v letu 2018.

Škucove packarije

skuc.jpg
torek, 21. januar 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

12. Conventa prihaja s presežki in novostmi

conventa2020
ponedeljek, 20. januar 2020

Ta teden, 22. in 23. januarja, bo Slovenija ponovno gostila Convento - najpomembnejšo poslovno prireditev na področju poslovnega turizma v regiji Nove Evrope, namenjeno poslovnim srečanjem, kongresom in motivacijskim potovanjem. Slovenska turistična organizacija pri Conventi kot soorganizator sodeluje že od začetka.

V The Daily Beast Slovenijo označili za eno najbolj obetajočih vinskih destinacij v Evropi

Vino
sreda, 15. januar 2020

V ameriškem časniku The Daily Beast, ki ga na mesečni ravni bere več kot 20 milijonov obiskovalcev, so konec decembra 2019 za vse večje in manjše svetovne vinske privržence objavili »Vodnik po Sloveniji za ljubitelje vina«. Avtor članka je Benjamin Kemper, ki ga je STO gostila na študijskem potovanju v novembru 2019, organizacijo in izvedbo slednjega pa lahko označimo za eno najboljših v preteklem letu.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
sreda, 15. januar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

V Europark Maribor prihaja največji Lego festival

Lego
torek, 14. januar 2020

V Europark Maribor v četrtek, 16. januarja, prihaja doslej največji Lego festival v Sloveniji. Vse do nedelje, 26. januarja, bodo na nakupovalnih ulicah mariborskega nakupovalnega središča razstavljene velike skulpture, ki so jih ustvarili Lego strokovnjaki. Ljubitelji legendarnih kock si bodo lahko ogledali kar 15 različnih 3D-skulptur v naravni velikosti.

Brda bodo bogatejša za »Spa Resort Terme Brda«

Spa Brda
ponedeljek, 13. januar 2020

Pretekli petek je v Vili Vipolže v Brdih potekal slavnostni dogodek predstavitve projekta in podpisa pisma o nameri investicije v projekt »Spa Resort Terme Brda«. Dogodka se udeležujeta tudi državna sekretarka na MGRT Eva Štravs Podlogar in mag. Maja Pak, direktorica STO. Projekt je tako na regionalnem kot nacionalnem in čezmejnem nivoju izrednega gospodarskega, turističnega in promocijskega pomena.

Slovenska naravna zdravilišča leto 2019 zaključila uspešno

stb_373_catez_thermal_spa_spas_and_health_resorts_photo_dean_dubokovic_1920px_2.jpg
ponedeljek, 13. januar 2020

Slovenska naravna zdravilišča so leto 2019 zaključila uspešno, saj so gostila več gostov in ustvarila več prenočitev kot leto poprej. Obisk v zadnjih treh mesecih nakazuje pozitiven trend tudi za leto 2020.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije