Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
sonckov_f.jpg

Sončkov festival 2014

Datum: petek, 30. maj, 2014

7. Sončkovemu festivalu se letos pridružuje Športfest - športna prireditev namenjena najmlajšim športnikom in športnicam, ki bodo tekmovali v športih z žogo: košarka, nogomet, rokomet in odbojka. Sodelovalo bo preko 500 otrok iz vse Slovenije stari med 10 - 12 let.

V soboto, 31. maja 2014 bo potekal 4. Sončkov pokal v košarki deklic in dečkov iz različnih krajev Slovenije. Nastopilo bo kar 21 ekip mladih košarkašic iz ŽKK Koper, ŽKK Felix Trbovlje, ŽKK Pivka, .ŽKK Ledita Domžale, ŽKK Črnomlje, ŽKK Pomurje in ekipe mladih košarkašev iz UKK Koper, KOŠ Koper, KK Portorož, Helios Domžale, Union Olimpija, KK Grosuplje, KK Sežana, in KK Postojna.

Košarkaške dvoboje bodo spremljlali nastopi navijaških skupin Anite Simčič Skokice(OŠ Sv.Anton) in Metuljčice(OŠ Škofije); OŠ Šmarje z Natašo Bodlaj, Plesna skupina Metulj z Lidijo in Natašo Pogačar.

V nedeljo 1. junija 2014 se tekmovanja nadaljujejo z ostalimi športi - nogomet, odbojka in rokomet z vzporedno zabavz z navijaškimi skupinami Anite Simčič Gold zajčice in Zajčice(OŠ Prade); Top metuljčice (OŠ Škofije); Mamitas in nastop AKUD Kola z Vesna Bajic Stojiljkovic.

DOBRODELNI KONCERT

V soboto 31. maja 2014 vas ob 18.00 na 7.Dobrodelnem Sončkovem festivalu pričakujeta Lea Sirk in Rudi Bučar. Pridite in pomagajte zbirati sredstva za Dnevni center za otroke in mladostnike Koper. Sledili bodo Teenagersi.

OTROŠKE DELAVNICE 30. 5. - 1. 6. 2014

Vse dni bodo v dvorani B Arene Bonifika potekale ustvarjalne delavnice in nagradne igrice z Animacijo za otroke, Emilijo Pavlič, KZ Agrario Koper, Janjo Tomažin, Katjušo Gorela, Jasmino Bunič, Kristina Menih , podjetjem Peko....in še mnogo več !

Na otvoritveni slovesnosti v četrtek, 28. maja je nastopila skupina učencev OŠ Koper s Tatjano Koseljac.

Več na www.sonckovfestival.si.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Nagradni kviz STO: Zdaj je čas, da preverite svoje poznavanje Slovenije

bled.jpg
torek, 7. julij 2020

Kampanja Zdaj je čas. Moja Slovenija od začetka beleži odlične rezultate: 125.002 objav s ključnikoma #ifeelsLOVEnia in #mojaslovenija, na pristajalnih straneh kampanje na portalu Slovenia.info je za rezervacijo na voljo preko 290 paketov, v kampanjo se dnevno vključujejo ambasadorji in slovenski mediji. STO vabi k sodelovanju v kvizu Moja Slovenija, kjer odkrivate skrite kotičke Slovenije in se potegujete za privlačne nagrade.

Drugi Evropski simpozij hrane se vrača novembra

pečena jagnjetina z domačimi njoki
ponedeljek, 6. julij 2020

Evropski simpozij hrane, eden najpomembnejših evropskih kulinaričnih dogodkov, se novembra vrača v Ljubljano. Prihajajo največja svetovna kuharska imena in izjemni posamezniki s področja kulinarike, umetnosti in medijskega sveta. Dogodek, ki ga podpira tudi STO, bo potekal med 7. in 9. novembrom.

ARTish

ARTish
petek, 3. julij 2020

Festival ARTish, na katerem slovenski ustvarjalci na stojnicah razstavljajo in prodajajo svoja dela, poteka ob sobotah na Gornjem trgu, pri Herkulovem vodnjaku.

STO se je pridružila pobudi za drugačno prihodnost turizma

feel_309835.jpg
petek, 3. julij 2020

The Future of Tourism Coalition (Koalicija za prihodnost turizma) je skupna pobuda več mednarodnih organizacij, ki delujejo na področju trajnostnega turizma, za premik k novemu, bolj odgovornemu turizmu. Zasleduje globalni cilj, da bi turistična dejavnost v prihodnosti v središče postavila skrb za potrebe destinacij in njihovih prebivalcev.

Tri destinacije uspešno opravile ponovno presojo v okviru Zelene sheme slovenskega turizma

slovenia_green.jpg
četrtek, 2. julij 2020

V zadnjih tednih je potekalo ocenjevanje več destinacij v Zeleni shemi slovenskega turizma, ki so morale po treh letih ponovno opraviti presojo. Vse tri destinacije, ki so postopek zaključile v teh dneh, so znak ohranile ali izboljšale: Podčetrtek je ostal zlat, Kočevsko in Blagajeva dežela pa sta znak izboljšala - Blagajeva dežela iz bronastega v srebrnega, Kočevsko pa celo iz bronastega v zlatega. S tem se je Kočevsko pridružilo drugim slovenskim vodilnim destinacijam, ki so že nosilke tega znaka.

V soboto zbirajo papir za živali

star papir
sreda, 1. julij 2020

Društvo za zaščito živali Ljubljana vabi na 25. akcijo zbiranja starega papirja To soboto, 4. julija, Društvo za zaščito živali Ljubljana prireja že 25. akcijo zbiranja starega papirja v pomoč živalim.

Vabljeni na nepozabno doživetje v svetu 3D iluzij

Gregor Wosik
petek, 26. junij 2020

Si predstavljate, da vstopite v nakupovalni center in se kar naenkrat znajdete na plaži, na visečem mostu sredi kanjona ali pa na surfu, kjer ste ravno ujeli najboljši val? Letošnje poletje bo kaj takega mogoče. V velenjski nakupovalni center Velenjka namreč prihaja Gregor Wosik, svetovno znani umetnik, ki ustvarja neverjetne 3D poslikave tal in sten, s katerimi vas lahko v trenutku popelje v popolnoma drug svet.

Poziv za posredovanje filmov za ART&TUR 2020 filmski festival

film
torek, 23. junij 2020

Mednarodni filmski festival ART&TUR 2020 vabi turistične destinacije in ponudnike turističnih storitev k oddaji promocijskih filmov. Nagrajenci bodo razglašeni na 13. festivalu ART & TUR oktobra na Portugalskem.

Turistični novinarji prekolesarili Barjanko

ekipa barjanka
sreda, 17. junij 2020

Namesto 39. maratona Franja BTC City in tretje izvedbe rekreativnega kolesarjenja po trasi Barjanke, ki bi morala biti prejšnji konec tedna, a je zaradi zdravstvenih razmer odpadla, je kolesarski klub Rog skupaj s partnerji Maratona Franja BTC City organiziral čistilno akcijo na vseh kolesarskih trasah siceršnjega tridnevnega dogodka. Kolesarsko etapo Barjanka, ki je dolga 83 kilometrov je prevozila tudi ekipa turističnih novinarjev.

68. Ljubljana Festival

ljubljana festival
petek, 12. junij 2020

Končno je prišel čas, da se umetnost vrne tudi na odrske deske. Kulturno poletje v Ljubljani bo tudi letos zaznamoval Ljubljana Festival, ki ga bodo odprli z veličastno himno združene Evrope, Beethovnovo 9. simfonijo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije