Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
cerkno_kulinarika.jpg

Spletna stran Taste Slovenia med finalisti tekomovanja Netko

Datum: torek, 23. marec, 2021

Nacionalno spletno stran Taste Slovenia je strokovna žirija tekmovanja Netko uvrstila med letošnje finaliste v kategoriji turizem, dogodki in prosti čas.

 

Gospodarska zbornica Slovenije kot lastnik nagrade Netko in Register.si kot organizator tekmovanja vsako leto podelita nagrade za najboljše prakse v odličnosti uporabe spleta kot komunikacijsko-poslovnega orodja in inovativnosti spletnih rešitev, ki so objavljene na domeni .si.

Prijavljene projekte v devetih različnih tematskih kategorijah ocenjuje strokovna žirija. Ta je spletno stran Taste Slovenia uvrstila med letošnje finaliste v kategoriji turizem, dogodki in prosti čas.

Taste Slovenia je nova nacionalna spletna stran, namenjena predstavitvi slovenske gastronomije, objavljena junija lani, tik pred podelitvijo prvih Michelinovih priznanj za Slovenijo. Spletna stran obiskovalcem približa slovensko gastronomijo, usmerjeno v trajnostno pridelavo, lokalne znamke, samooskrbo in prepletom bogate tradicije z modernim in svežimi okusi. Stran uporabnike preko novičnikov obvešča o novostih in zanimivih tematikah, povezanih z gastronomijo ter jih usmerja v vrhunska doživetja in izobražuje o načinu pridelave, sestavinah in njihovi ustrezni uporabi. Spletno mesto je namenjeno predstavitvi vrhunske kulinarike, vrhunskih chefov in njihovih restavracij. Obiskovalcem so ažurno na voljo novosti, povezane z nagradami mednarodnih vodnikov ter uvrstitev na mednarodne lestvice najboljših.

Največjo dodano vrednot za obiskovalce predstavljajo butične zgodbe, zgodbe pridelovalcev različnih izdelkov, ki so posebni, unikatni pri svojem delu in so njihovo odličnost prepoznali številni domači ter tudi tuji vrhunski chefi, ki jih vključujejo v svoje ponudbe. Spletna stran predstavlja tudi stičišče informacij za splošno javnost, vezanih na projekt Slovenija – Evropska gastronomska regija 2021. Na voljo je v slovenskem in angleškem jeziku.

Slavnostna razglasitev nagrajencev bo 1. aprila ob 18. uri, na YouTube kanalu Vsi na .si.

 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Travel & Leisure Slovenijo uvrstil na lestvico najbolj priljubljenih destinacij za tretje življenjsko obdobje

ljubljana_grudnovo_nabrezje.jpeg
četrtek, 22. april 2021

Spletni članek medija Travel & Leisure je Slovenijo in mesto Ljubljana uvrstili na lestvico destinacij, ki jih priporočajo za bivanje po upokojitvi.

Tuji potniki jeseni 2020 večinoma iz evropskih držav

srce-slovenije-postajalisce-za-avtodome-pri-rozi-liberga-smartno-pri-litiji-1.jpg
sreda, 21. april 2021

  Med tujimi potniki, ki so jeseni 2020 pripotovali v Slovenijo, je bilo več kot 80 % tranzi…

Projekt KUHAM DOMAče za razvoj gastronomije Zgornje Gorenjske

cerkno_kulinarika.jpg
torek, 20. april 2021

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske (RAGOR) v zadnjih letih veliko pozornosti posveča domači kulinariki.

Novi člani Zelene sheme: destinacija Renče-Vogrsko in Hotel Park s Kavarno Park

Grad_bled
ponedeljek, 19. april 2021

Destinacija Renče-Vogrsko se je kot 58. destinacija pridružila Zeleni shemi in osvojila bronasti znak Slovenia Green. Med novimi člani Zelene sheme tudi blejski Hotel Park s Kavarno Park.

STO in Kongresni urad Slovenije organizirata prvi virtualni dogodek Feel sLOVEni@ Business Date MICE

ITB_Berlin_stojnica_464508.jpg
ponedeljek, 19. april 2021

Slovenska turistična organizacija (STO) v sodelovanju s Kongresnim uradom Slovenije v četrtek, 22. aprila, organizira virtualni dogodek Feel sLOVEni@ Business Date MICE, na katerem se bodo srečali slovenski ponudniki in tuji kupci za produkt poslovnih srečanj in dogodkov.

Novo: pastirska akademija za ozaveščanje otrok o pomenu sobivanja z naravo

eco_resort_vp.jpg
sreda, 14. april 2021

Društvo turistov Slovenije bo po notificiranem programu Zavoda za razvoj turizma na lokaciji Slovenia Eco Resorta pričela z novim programom za otroke, pastirsko akademijo.

Mag. Maja Pak in mag. Petra Stušek na seznamu vplivnih voditeljev destinacijskega marketinga

petra_stusek.jpg
torek, 13. april 2021

Spletna platforma za vizualno trženje v turizmu CrowdRiff je objavila seznam vplivnih posameznikov v turizmu na področju destinacijskega marketinga za Evropo in Veliko Britanijo, na katerega so uvrstili tudi dve Slovenki: direktorico STO, mag. Majo Pak, in direktorico Turizma Ljubljana, mag. Petro Stušek.

Izšla je zbirka Kako oživiti slovenski turizem?

slovenija.JPG
torek, 13. april 2021

Objavljena je e-zbirka, ki vsebuje več kot 70 mnenj slovenskih turističnih ponudnikov o turizmu v Sloveniji.  

Ustanovljena delovna skupina za pomoč, obnovo in razvoj gostinstva in turizma

kulinarika.jpeg
ponedeljek, 12. april 2021

Minuli teden so predstavniki Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS, Turistično gostinske zbornice Slovenije in Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno podjetniški zbornici Slovenije ustanovili delovno skupino, ki bo skrbela za izvajanje podpisanega Memoranduma o sodelovanju in vzpostavitvi medsektorske verige vrednosti živilsko predelovalnega sektorja, gostinstva in turizma in skupaj opozarjala na aktualne probleme in pomembne teme za vse sektorje.

Prvi letošnji žrebeti Kobilarne Lipica

Lipicanci
ponedeljek, 12. april 2021

V Kobilarni Lipica se veselijo rojstva prvih letošnjih žrebet. Veselje je kar dvojno, saj sta istega dne prišla na svet črni Maestoso Samira XXXVIII in rjava žrebička Canissa XLII. Do junija se jima bo v lipiški čredi pridružilo še 23 žrebet. Takoj ko bo mogoče, bodo v Lipici tudi odprli prenovljeni hotel Maestoso in z uvajanjem novih, tematsko usklajenih, predvsem konjeniških programov.

 

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije