Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
gozd_pokl214134.bmp

Spremljajte pravljične pripovedi o Sloveniji

Datum: ponedeljek, 26. oktober, 2020

Kreativne in atraktivne vsebine zgodb oz. Stories krovnega turističnega Instagram profila Feel Slovenia so od leta 2018 dosegle že več kot 24 milijonov uporabnikov širom celega sveta. S priznanjem "Golden City Gate" nagrajeni profil spremlja že več kot 218 tisoč sledilcev.

Instagram Feel Slovenia www.slovenia.info/instagram je krovni turistični profil in visoko kreativno vizualno orodje za komunikacijo, kjer unikatne zgodbe o Sloveniji - o skritih in manj skritih kotičkih, doživetjih ter ljudeh ponesemo v svet, s pravljičnimi vizuali. 

Ročno izdelani zapisi na fotografijah in videih tvorijo vrhunske vizuale, ki so vsakokrat ažurni, interaktivni, predvsem pa pravljični in izdelani posebej za komunicirano tematiko. 

Način komunikacije v Stories, ki jih skozi grafike in ročne zapise za Slovensko turistično organizacijo pripoveduje in razvija slovenska ilustratorka in umetnica Nina Kurnik, uporabnike popeljejo skozi kraje in doživetja na prvoosebni način. Barvite grafike, ročni zapisi in inovativna kombinacija različnih vizualnih medijev naredijo @feelslovenia zgodbe edinstvene in atraktivne.

Od leta 2018 so @feelslovenia Stories na Instagramu dosegle že več kot 24 milijonov uporabnikov širom celega sveta,  vsakokrat pa uporabnike s spletnimi linki vodijo tudi na krovni turistični portal slovenia.info, kar dodatno povečuje usklajeno komunikacijo med krovnim portalom in družbenimi omrežji. V letu 2020 je na  t.i. swipe up organske povezave iz STORIES kliknilo več kot 7.500 uporabnikov.

Od leta 2018 je bilo v sklopu IG Stories kreiranih in objavljenih več kot 2500 posameznih vizualnih elementov z ročno izdelanimi grafikami, ki so zbrane v več kot 400 tematskih sklopov.

Instagram je po rezultatih v samem vrhu po uspešnosti kanalov STO, dvakrat zaporedoma prepoznan na ITB Berlin mednarodnem tekmovanju v multimedii: "Golden City Gate"

  • 2019 Prva nagrada za Instagram Stories v kategoriji inovacija
  • 2020 Druga nagrada za Instagram kot kanal kreativnega komuniciranja v kategoriji online

Profil STO @feelslovenia na Instagramu spremlja že več kot 218 tisoč sledilcev. Od 2019 so zgodbe objavljene tudi na Facebook www.slovenia.info/facebook, kjer pravtako beležimo številne odzive uporabnikov in vrhunske rezultate.

Zgodbe o ljudeh, čudoviti posnetki mest, narave, običajev in gastronomije so zaviti v kreativne vizualne, pa tudi slušne pripovedi, ki jih mesečno vidi več kot milijon uporabnikov in beležijo odlične direktne odzive, v uporabnikih pa vzpodbudijo spontano željo po obisku Slovenije.

Tematski sklopi zgodb so zmeraj vidni in izpostavljeni v Highlights odseku profila, navezujejo pa se tudi na IG TV kanal @feelslovenia, kjer so zbrani številni daljši posnetki z grafikami. 

Cilj Instagram komunikacije v zgodbah in grafikah je interaktivno, organsko komuniciranje s sledilci in nagovor, da resnično začutijo Slovenijo in se odločijo za raziskovanje.

Spremljajte čarobne podobe in poiščite navdih v unikatnih zgodbah:

www.slovenia.info/facebook  in www.slovenia.info/instagram.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Na Krvavcu optimistično v zimsko sezono

Smučišče Krvavec
sreda, 25. november 2020

Družba RTC Krvavec je pred začetkom sicer še negotove smučarske sezone organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri je direktor družbe Janez Janša v družbi ambasadorja Krvavca Jureta Koširja predstavil letošnje novosti, ki se obetajo ljubiteljem domačih smučarskih strmin. V primeru ugodnih vremenskih razmer in sproščenih ukrepov se boste na smučanje na Krvavec lahko podali že v začetku decembra.

Ljubljana na seznamu top 25 manjših mest na svetu

LJUBLJANA_POLETI.jpeg
torek, 24. november 2020

Priznana britanska revija Monocle je objavila letni pregled majhnih mest »Small Cities Index« in Ljubljano uvrstila med 25 najboljših.

Dva slovenska prejemnika priznanja Turistična prizma za kakovost v turizmu

thermana_nocna.jpg
ponedeljek, 23. november 2020

V okviru spletne izvedbe mednarodnega turističnega sejma in konference WESTM 2020 so bili razglašeni dobitniki priznanj »Turistična prizma za novo kakovost v turizmi v jugovzhodni Evropi«. Med prejemniki sta tudi Hotel Thermana Park in Zaloščan vina De Adami.

ETC četrtletno poročilo o turizmu v Evropi

Potovanje Corona
četrtek, 19. november 2020

Evropska potovalna komisija (ETC) je objavila tretje četrtletno poročilo (Q3) o trendih in napovedih letošnjih potovanj. Evropski turizem se sooča z negativnimi vplivi epidemije, mednarodna potovanja v evropske države so močno upadla, številke kažejo, da se je število prihodov obiskovalcev več kot prepolovilo.

Urejanje poti v soteski Vintgar na relaciji Slap Šum – sv. Katarina

soteska Vintgar
sreda, 18. november 2020

Občina Bled je v oktobru in novembru urejala in sanirala pešpot v sotesko Vintgar, in sicer na odseku Slap Šum – sv. Katarina na Homu.

Nagradni natečaj: ustvari novo podobo Luke Dončića in Slovenije

feel_309835.jpg
ponedeljek, 16. november 2020

Slovenija je ponosna na izjemne košarkarske uspehe ambasadorja slovenskega turizma Luke Dončića, ki s svojo borbenostjo in srčnostjo navdušuje ves svet. Sodelujte v nagradnem natečaju Luke Dončića in STO ter se udeležite ekskluzivne tekme zvezd pod okriljem tega vrhunskega košarkaša.

Ne pozabimo na lokalne kmetijske pridelke in živila

zelenjava
petek, 13. november 2020

V času epidemije lokalno in sezonsko pridelana hrana še posebej pridobiva na pomenu, med drugim tudi v luči varovanja okolja in samega načina pridelave. Hrana, pridelana v bližini, ima vrsto prednosti, zato je nakup lokalnih kmetijskih prildelkov in živil dobra odločitev.

Nov promocijski film Medvod

Medvode
četrtek, 12. november 2020

Javni zavod Sotočje Medvode je pripravil nov promocijski video, ki na atraktiven in dinamičen način prikazuje turistične produkte in znamenitosti ter vizualno vabi v Medvode vse starostne kategorije v vseh letnih časih.

Nov produkt Martinovanje na Krasu v času pandemije povezuje lokalne ponudnike

VINO_www.slovenia.info, Ubald Trnkoczy.jpg
četrtek, 12. november 2020

Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov, enota Komen in Občina Sežana s skupno promocijsko akcijo Martinovanje na Krasu podpirata vinarje in ponudnike na Krasu v času, ko tradicionalne prireditve in degustacije zaradi epidemije niso možne.

Umetnost v parkirni hiši

Razstava slik
torek, 10. november 2020

Stene parkirne hiše krasijo umetniška dela. Foto: Pionirski dom | V parkirni hiši Kongresni trg je na ogled razstava Svobodni, ki so jo pripravili v Pionirskem domu.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije