Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
slika3.jpg

Srečanje športnikov Slovenije in znanih medijskih osebnosti

Datum: četrtek, 12. junij, 2014

V sredo, 4. 6. 2014 je na igrišču Osnove šole Šmartno potekalo že 11. srečanje športnikov in medijskih osebnosti.  Prireditve so se udeležili številni znani in uspešni slovenski biatlonci, skakalci in ostali športniki.

Župan Marjan Šarec je športnikom pred začetkom nogometnega obračuna zaželel obilo prijetnega druženja in mnogo uspehov v nadaljevanju kariere, predvsem pa zanimivih športnih obračunov v duhu »fair playa«.

SLIKA1.jpgSprva se je na igrišču Osnovne šole Šmartno v Tuhinju pomerila ekipa mladih upov, katerih trener je Kemal Husić.  Osrednja pozornost je bila nato usmerjena v prijateljsko nogometno tekmo med športniki Slovenije in medijskimi osebnostmi. Nogometno znanje so v modrih dresih izkazovali Stane Kregar, Andraž Pograjc, Anže Semenič, Matic Benedik, Ernest Prislič, Matjaž Pungertar, Miran Zupančič, Žiga Mandl, Mitja Mežnar in Uroš Vrhovec – Blaki pod selektorjem Igorjem Medvedom. Ekipo v belih dresih v sestavi Andrej Lanišek, Peter Dokl, Lenart Oblak, Klemen Bauer, Andrej Omovšek, Simon Lorber, Nejc Frank, Primož Peterka, Janez Kršinar, Goran Janus in Robert Smolnikar pa je vodil glavni organizator srečanja športnikov Slovenije Jože Arko.

slika2.jpgRezultat je bil športno obziren - ekipi sta bili po uri prijateljske tekme izenačeni z rezultatom 4:4.

K izvedbenem delu prireditve so prispevale Terme Snovik, Osnovna šola Šmartno v Tuhinju, Športno društvo Šmartno, Društvo Dogodek Kamnik, mladi nogometaši in njihov trener Kemal Husić, Turistično društvo Tuhinjska dolina in sodnik Štros Miran.

Po koncu nogometne tekme, se je druženje športnikov nadaljevalo v Restavraciji Potočka v Termah Snovik.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Čiliada v Izoli

čili festival
četrtek, 19. september 2019

V soboto, 21. septembra, Izola postane mesto ljubiteljev pikantnih okusov. Takrat nas čaka festival čilija in pekoče kuhinje – Čiliada.

22. Festival slovenskega filma

film
ponedeljek, 16. september 2019

22. Festival slovenskega filma bo potekal od 17. do 22. septembra v Portorožu, v dvoranah Avditorij Portorož in Monforta, slikovitga prizorišča nekdanjega skladišča soli.

Dnevi bakalaja v Izoli

izola_panorama.jpg
četrtek, 12. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen bodo pripravili več različnih promocijskih akcij, prav tako pa bodo nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu
sreda, 11. september 2019

Poklon Stari trti, najstarejši trti na svetu Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni…

52. mednarodni sejem MOS

MOS
sreda, 11. september 2019

V tem tednu se pričenja MOS v Celju.

Slovenija v prihodnjih tednih gosti EuroVolley 2019

odbojka ljubljana
ponedeljek, 9. september 2019

V četrtek, 12. septembra se bo pričelo evropsko prvenstvo v odbojki za moške, ki ga letos poleg Slovenije gostijo Belgija, Nizozemska in Francija. To je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije.

Izboljšana konkurenčnost slovenskega turizma

feel_309835.jpg
petek, 6. september 2019

Slovenija se je po skupni oceni konkurenčnosti za razvoj turističnega sektorja, ki so jo med 140-imi državami izvedli za Svetovni gospodarski forum (WEF), uvrstila na 36. mesto, kar pomeni izboljšanje za 5 mest. Na najboljšem mestu se Slovenija nahaja po okoljski trajnosti in sicer na visokem 8. mestu.

Terme Snovik - 25 let od prvega bazena

snovik_poletje1.jpg
petek, 30. avgust 2019

Letos mineva petindvajset let od postavitve prvega bazena v Snoviku. Pomemben dogodek so danes dopoldan v Termah Snovik počastili s svečano slovesnostjo, ki sta se jo udeležila tudi minister za gospodarstvo, Zdravko Počivalšek in župan občine Kamnik, Matej Slapar. V okviru slovesnosti je potekala okrogla miza z naslovom Termalna voda – darilo narave za danes in jutri, z željo, da bi šel razvoj z izgradnjo pokritega olimpijskega bazena tudi v razvoj športnega turizma.

V Žalcu odprt nov štirizvezdnični hotel A

HotelA
sreda, 28. avgust 2019

Konec prejšnjega tedna je prve goste sprejel nov štirizvezdični hotel A v Arji vasi. Hotel ima 50 sob ter štiri dodatne za najbolj zahtevne goste in gostom nudi udobje, sprostitev in odlično storitev. Uradno ga bodo uradno odprli v začetku septembra.

V prvem polletju 1,16 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 23. avgust 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v šestih mesecih leta 2019 znaša 1,16 milijard evrov, kar je za 4,8 % več kot v enakem obdobju 2018.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije