Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
slika3.jpg

Srečanje športnikov Slovenije in znanih medijskih osebnosti

Datum: četrtek, 12. junij, 2014

V sredo, 4. 6. 2014 je na igrišču Osnove šole Šmartno potekalo že 11. srečanje športnikov in medijskih osebnosti.  Prireditve so se udeležili številni znani in uspešni slovenski biatlonci, skakalci in ostali športniki.

Župan Marjan Šarec je športnikom pred začetkom nogometnega obračuna zaželel obilo prijetnega druženja in mnogo uspehov v nadaljevanju kariere, predvsem pa zanimivih športnih obračunov v duhu »fair playa«.

SLIKA1.jpgSprva se je na igrišču Osnovne šole Šmartno v Tuhinju pomerila ekipa mladih upov, katerih trener je Kemal Husić.  Osrednja pozornost je bila nato usmerjena v prijateljsko nogometno tekmo med športniki Slovenije in medijskimi osebnostmi. Nogometno znanje so v modrih dresih izkazovali Stane Kregar, Andraž Pograjc, Anže Semenič, Matic Benedik, Ernest Prislič, Matjaž Pungertar, Miran Zupančič, Žiga Mandl, Mitja Mežnar in Uroš Vrhovec – Blaki pod selektorjem Igorjem Medvedom. Ekipo v belih dresih v sestavi Andrej Lanišek, Peter Dokl, Lenart Oblak, Klemen Bauer, Andrej Omovšek, Simon Lorber, Nejc Frank, Primož Peterka, Janez Kršinar, Goran Janus in Robert Smolnikar pa je vodil glavni organizator srečanja športnikov Slovenije Jože Arko.

slika2.jpgRezultat je bil športno obziren - ekipi sta bili po uri prijateljske tekme izenačeni z rezultatom 4:4.

K izvedbenem delu prireditve so prispevale Terme Snovik, Osnovna šola Šmartno v Tuhinju, Športno društvo Šmartno, Društvo Dogodek Kamnik, mladi nogometaši in njihov trener Kemal Husić, Turistično društvo Tuhinjska dolina in sodnik Štros Miran.

Po koncu nogometne tekme, se je druženje športnikov nadaljevalo v Restavraciji Potočka v Termah Snovik.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

9 polfinalistov za nagrado Snovalec 2020

Snovalec
torek, 7. april 2020

Za naziv Snovalec 2020 Slovenske turistične organizacije se je letos potegovalo 44 prijavljenih idej. Strokovna komisija je izbrala 9 polfinalistov, ki so svoje ideje 1. in 3. aprila podrobneje predstavili na spletnih zagovorih.

Z enim klikom si prisluži paket funkcionalnih čajev 1001 CVET

3838700292596 1001CVET_funkcionalni_cajevi_Odpornost_40g front.png
ponedeljek, 6. april 2020

Odgovori na preprosto nagradno vprašanje in se poteguj za praktične nagrade. Konec aprila bomo 10 srečnim izžrebancem podelili paket vseh štirih okusov funkcionalnih čajev 1001 CVET.

Nov promocijski film Za zeleno Velenje

velenje
četrtek, 2. april 2020

Velenje kot ponosni član družine Slovenia Green izpolnjuje obljubo in deluje po trajnostnih načelih. Z novim promocijskim filmom Za zeleno Velenje želijo občanke in občane ter obiskovalce mesta spodbuditi k okolju in naravi prijaznemu obnašanju.

V ZOO Ljubljana so na svet pokukali prvi letošnji mladiči

črna čopičarka
sreda, 1. april 2020

Ob koncu precej tople zime se je v živalskem vrtu povečalo število družinskih članov pri črnih čopičarkah, divjih svinjah in dvogrbih kamelah.

UNWTO poziva inovatorje in podjetnike naj pospešijo obnovo turizma

zemlja.jpg
torek, 31. marec 2020

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) ob podpori Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) poziva inovatorje in podjetnike, naj predlagajo nove rešitve za pomoč turističnemu sektorju, da si opomore od izbruha novega koronavirusa. Rok za prijavo je 10. april.

V Triglavskem narodnem parku napovedali vojno plastiki

triglav1.jpg
petek, 27. marec 2020

V javnem zavodu Triglavski narodni park letos začenjajo organiziran boj proti plastiki tako v samem parku kot na širšem biosfernem območju Julijskih Alp. Pri tem bo potrebno sodelovanje vseh deležnikov, od lokalnih skupnosti in šol do turizma in občanov. Najprej pa se bodo osredotočili na izkoreninjanje plastike za enkratno uporabo.

V januarju 165 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
sreda, 25. marec 2020

Banka Slovenije je v preteklih dneh objavila vrednost izvoza potovanj za januar 2020, ki znaša 165 milijonov evrov, kar je za 0,6 odstotka več kot v januarju 2019.

Kamniška kulturna karantena

Sutna_street_Photo_associaton_Kamnik__Fotoklub_Kamnik_.JPG
sreda, 25. marec 2020

Kamnik je kulturno mesto. Lokalna ponudba, sestavljena iz lokalnih in gostujočih ustvarjalcev, dostikrat presega število obiskovalcev. Nenadna situacija preprečuje kakršnokoli zbiranje na javnih dogodkih, prav tako večji umetniški kolektivi, društva, kulturni zavodi in festivali ne morejo producirati nove ponudbe.

Naj pralina in Naj čokoladna tablica 2020 ter odpoved Festivala čokolade

festival_cokolade_6.jpg
torek, 24. marec 2020

Zaradi nastale situacije je letošnji Festival čokolade, ki bi v Radovljici potekal med 17. in 19. aprilom, odpovedan. Že v začetku meseca marca pa je bil narejen izbor za Naj pralino in Naj čokoladno tablico Festivala čokolade 2020. Preverite zmagovalce.

Poziv državljanom k odgovornemu izbiranju ciljev gibanja na svežem zraku

na_lepse_gore.jpg
torek, 24. marec 2020

Gorska reševalna zveza Slovenija v času epidemije odsvetuje aktivnosti v hribih, posebej v visokogorju, kjer je večja možnost poškodb, saj so razmere v gorah še vedno zelo zahtevne in nevarne.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije