Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
slika3.jpg

Srečanje športnikov Slovenije in znanih medijskih osebnosti

Datum: četrtek, 12. junij, 2014

V sredo, 4. 6. 2014 je na igrišču Osnove šole Šmartno potekalo že 11. srečanje športnikov in medijskih osebnosti.  Prireditve so se udeležili številni znani in uspešni slovenski biatlonci, skakalci in ostali športniki.

Župan Marjan Šarec je športnikom pred začetkom nogometnega obračuna zaželel obilo prijetnega druženja in mnogo uspehov v nadaljevanju kariere, predvsem pa zanimivih športnih obračunov v duhu »fair playa«.

SLIKA1.jpgSprva se je na igrišču Osnovne šole Šmartno v Tuhinju pomerila ekipa mladih upov, katerih trener je Kemal Husić.  Osrednja pozornost je bila nato usmerjena v prijateljsko nogometno tekmo med športniki Slovenije in medijskimi osebnostmi. Nogometno znanje so v modrih dresih izkazovali Stane Kregar, Andraž Pograjc, Anže Semenič, Matic Benedik, Ernest Prislič, Matjaž Pungertar, Miran Zupančič, Žiga Mandl, Mitja Mežnar in Uroš Vrhovec – Blaki pod selektorjem Igorjem Medvedom. Ekipo v belih dresih v sestavi Andrej Lanišek, Peter Dokl, Lenart Oblak, Klemen Bauer, Andrej Omovšek, Simon Lorber, Nejc Frank, Primož Peterka, Janez Kršinar, Goran Janus in Robert Smolnikar pa je vodil glavni organizator srečanja športnikov Slovenije Jože Arko.

slika2.jpgRezultat je bil športno obziren - ekipi sta bili po uri prijateljske tekme izenačeni z rezultatom 4:4.

K izvedbenem delu prireditve so prispevale Terme Snovik, Osnovna šola Šmartno v Tuhinju, Športno društvo Šmartno, Društvo Dogodek Kamnik, mladi nogometaši in njihov trener Kemal Husić, Turistično društvo Tuhinjska dolina in sodnik Štros Miran.

Po koncu nogometne tekme, se je druženje športnikov nadaljevalo v Restavraciji Potočka v Termah Snovik.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

V letu 2019 2,75 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 21. februar 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za leto 2019, ta znaša 2,75 milijard evrov, kar je za 1,8 odstotka več kot v letu 2018.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
petek, 21. februar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Časnik Forbes znova izpostavil Ano Roš

ana_roš
četrtek, 20. februar 2020

V ugledni ameriški reviji Forbes so ponovno izpostavili odličnost Hiše Franko in Ane Roš ter jo opisali kot eno najboljših kuharskih mojstric na svetu, katere edinstvene jedi združujejo ljudi z vsega sveta. V članku je izpostavljena tudi lokalna pridelava sestavin, ki jih Roševa uporablja za pripravo gastronomskih mojstrovin.

Najboljši pustni krofi

Pustni krofi
torek, 18. februar 2020

Pomembno je, da upoštevate potrebne količine!

Škucove packarije

skuc.jpg
petek, 14. februar 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

Kmalu 16 novih nočitev na gradu Podsreda

podsreda.jpg
četrtek, 13. februar 2020

Poti kozjanskih gričev vodijo do skritih kotičkov, kjer se čas ustavi in je zgodovina še vedno živa. Tam se nad dolino dviga srednjeveški Grad Podsreda – najbolj grajski med gradovi na Slovenskem.

Hood Heroes bodo prižgali luč za ulično košarko

kosarka.jpg
četrtek, 13. februar 2020

V Hood Burgerju bodo letos svojo tradicionalno dobrodelno akcijo Hood Heroes, ki bo potekala od danes pa vse do 11. marca, namenili zbiranju sredstev za razsvetljavo izbranih igrišč za ulično košarko. Vsak teden bodo svoji redni ponudbi dodali po enega od Hood Heroes posebnih burgerjev in od prodaje vsakega 1 evro namenili v sklad akcije.

Pogumno zapisane pesmi 12. literarnega natečaja Term Snovik

snovik_poletje1.jpg
ponedeljek, 10. februar 2020

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika se je v Termah Snovik odvijal že 12. tradicionalni literarni večer. Kot je povedal prokurist družbe Ivan Hribar so že pred 25. leti ob gradnji prvega bazena sprejeli odločitev, da bodo gradili terme, ki bodo eko terme in ki bodo skrbele za ravnovesje telesa in duha. To je tudi razlog za vsakoletni literarni natečaj, s katerim vzpodbujajo k literarnemu ustvarjanju tako mlade kot odrasle. Letošnja tema pesnjenja je bila »pogum«. Tematika je bila skrbna izbrana ravno v času 18. obletnice delovanja Term Snovik, ki so jo praznovali pred kratkim. In zagotovo je bil potreben tudi pogum za dosego polnoletnosti.

Kobarid med 10 najbolj gostoljubnimi kraji po oceni Booking.com

kobarid
torek, 4. februar 2020

Booking.com, priljubljena platforma za rezervacije, je objavila seznam najbolj gostoljubnih krajev na svetu - nanj so uvrstili destinacije z najvišjim deležem turističnih nastanitev, ki imajo na njihovi platformi najboljše ocene gostov. Na seznamu je tudi Kobarid.

Kulturni praznik v vili Ruska dača – poučno in zelo drugače

preseren_celje.jpg
torek, 4. februar 2020

V Ruski dači v Zg. Gameljnah bodo 8. februar, kulturni praznik, praznovali z dnevom odprtih vrat in brezplačnimi ogledi. Pripravili so posebno zgodbo iz knjižnice Ruske dače, ki obiskovalce okrog nekaj zelo zanimivih, poučnih ovinkov pripelje prav do našega velikega pesnika Franceta Prešerna.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije