Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
teden možganov

Teden možganov 2017 v Izoli

Datum: ponedeljek, 13. marec, 2017

Univerza na Primorskem Fakulteta za vede o zdravju in Društvo biopsihologov Slovenije vabita na TEDEN MOŽGANOV 2017: Krizni novi svet

Vabljeni na Teden možganov v Kampusu Livade v Izoli, Livade 6 – letos možganom posvečajo kar tri dni. Tema, ki zaokrožuje letošnja predavanja na Tednu možganov v Sloveniji, je kriza, obdelana z različnih vidikov, vsekozi pa skozi prizmo možganov. Kriza pa ni nujno vedno nekaj slabega – skušali jo bomo prikazati kot začetek novega oziroma priložnost. Kriza namreč predstavlja porušeno ravnovesje, ki kliče po spremembi. Naslov letošnjega Tedna možganov je tako Krizni novi svet.


Vabljeni!

PROGRAM:

Ponedeljek, 13.3.2017
17:00-17:40 USTVARJALNI MOŽGANI
doc. dr. Blaž Koritnik
17:50-18:30 PSIHOSOMATIKA
prof. dr. Maja Bresjanac
18:50-19:30 »KRIZA SREDNJIH LET« MED MOŽGANSKIMI VIJUGAMI
prof. dr. Zvezdan Pirtošek

Sreda, 15.3.2017
17:00-17:40 BOJ ALI BEG?
dr. Bojan Rojc
17:50-18:30 KAKO DELUJEJO MOŽGANI V KRIZI, KAKO SE Z NJO SPOPADAJO IN KAKO JIM LAHKO PRI TEM POMAGAMO
dr. Simon Brezovar
18:50-19:30 NAFTNA KRIZA V MOŽGANIH ALI KAJ SE ZGODI, KO NAM ZMANJKUJE GLUKOZE
doc. dr. Nina Mohorko

Četrtek, 16.3.2017
17:00-17:40 SKRBNIKI – KRIZNI HEROJI: V ZAKULISJU ALZHEIMERJEVE BOLEZNI
dr. Vojko Kavčič
17:50-18:30 NEVROZNANOST IN UČINKOVITO KRIZNO KOMUNICIRANJE
mag. Sebastjan Jeretič

Udeležba je brezplačna!


Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Okusi Radol'ce

okusi_radolce.png
torek, 22. oktober 2019

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija.Okusi Radol'ce v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za radolško okolje.

Jubilejni 50. Narava-zdravje

Košara jabolk
ponedeljek, 21. oktober 2019

Sejem za zdrav življenjski slog bo predstavljal svojo ponudbo prek vsebinskih sklopov Prehrana – Zdravje – Gibanje – Naravna kozmetika in wellness – Zeleno sobivanje od 23. do 26. oktobra.

Hotel Cerkno bo dobil novo podobo

cerkno-3.jpg
petek, 18. oktober 2019

V Hotelu in smučišču Cerkno, družbi, ki jo je pred dvema letoma prevzel Marjan Batagelj, se že v prihodnjem letu obetajo korenite spremembe. Obnova naj bi trajala tri leta, za investicijo pa bodo odšteli sedem milijonov evrov.

Terme Snovik zabeležile pol milijona nočitev

snovik_poletje1.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

V Termah Snovik so včeraj praznovali pomembno prelomnico, saj so zabeležili pol milijona nočitev. Spodbudna novica in hkrati tudi obveza, da bodo tudi v prihodnje skrbeli za kakovost svojih storitev in zadovoljstvo gostov. Nad pozornostjo presenečeni gostji iz okolice Maribora, ki je v Termah Snovik bivala prvič, so podarili prav posebno darilo.

Praznovanje izolske legende

izola_panorama.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

Letošnji Praznik izolskega čudeža, s katerim domačini obujajo tradicionalni krajevni praznik, bo vključeval veslaška tekmovanja, obujanje starodavne legende in kulturni program. Na stojnicah pa ne bo manjkalo domačih dobrot.

Podelili smo priznanja zmagovalcem akcije »Naj kopališče 2019«

Naj kopališče 2019
sreda, 16. oktober 2019

Že 29. let zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost. Na gradu Rače so danes na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, te nazive so pridobili Aqualuna Term Olimia, Terme Vivat in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Celje in Vodno mesto Atlantis. Akcija »Naj kopališče 2019« poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji.

Evropa nagradila Ljubljano za pametne rešitve v turizmu

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Ljubljana je v okviru druge izvedbe projekta Evropska prestolnica pametnega turizma v Helsinkih, 9. oktobra, prejela prestižno priznanje za najboljše evropsko mesto na področju digitalnih rešitev, s katero je Ljubljana predstavila svoje najpomembnejše ukrepe in načrte s področja trajnostnega razvoja, dostopnosti, digitalizacije ter kulturne dediščine in ustvarjalnosti.

Vrtnice in umetnost

vrtnica_ljubljana.jpeg
četrtek, 10. oktober 2019

Strokovnjakom in ljubiteljem vrtnic in umetnosti pripravljajo 10.10.2019 (od 15. do 19. ure) na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje prijetno popoldne s kratkimi strokovnimi predavanji in demonstracijami ter druženjem v prijetnem okolju. Vstop je prost, vabljeni!

Velenje v oktobru vabi na posebno gastronomsko doživetje pod zemljo

velenje underground
ponedeljek, 7. oktober 2019

Doživite edinstveno 5-zvezdično gastronomsko pustolovščino 160 m pod zemljo. Doživetje Velenje Underground je nosilec znaka kakovosti Slovenia Unique Experiences, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija.

Mesto žensk

mesto žensk
petek, 4. oktober 2019

Za Mesto žensk, ki kulturno ponudbo Ljubljane bogati že več kot dve desetletji, sta značilni naravnanost k eksperimentom in prestopanju žanrskih meja, pa tudi družbena kritičnost.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije