Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
terme-catez-za-dan-d-_3-1.png

Terme Čatež tudi v tej sezoni presenečajo z novostmi

Datum: sreda, 29. junij, 2011
Terme Čatež že nekaj let veljajo za eno izmed najbolj uspešnih in rastočih turističnih destinacij. Predvsem v zadnjih letih ,v vsaki turistični sezoni, poskrbijo za atraktivno novost. Pred dvema letoma so navdušili z Indijansko vasjo, lansko sezono z Gusarskim zalivom, letos pa z neverjetno hitro nadgradnjo in obnovo njihovega največjega hotela Terme****, kjer je sedaj skupno 212 sob in 14 apartmajev, ki nudijo udobje za prijetno preživljanje počitnic.S slavnimi ustvarjajo zgodbe


V več kot dvajsetih letih so Terme Čatež obiskale številne znane osebnosti.Ker vsak njihov obisk ustvarja zgodbe, ki vedno znova pritegnejo in povezujejo goste, so se v Termah Čatež odločili, da posebej izbranim znanim osebnostim namenijo prostor v novem hodniku, ki povezuje hotela Čatež in Toplice ter omogoča tudi gostom nastanjenim v hotelu Čatež udoben dostop do Termalne riviere. Tokrat so izbrali tri - Hrvaško nogometno reprezentaco, s katero sodelujejo že več kot desetletje. Njihova prepoznavnost je namreč v Čatež pripeljala štrevilne športne ekipe. Svoje mesto v hodniku slavnih si je prislužil tudi Matjaž Smodiš, ki velja za najvišjo zvezdo slovenske košarke, saj v Termah Čatež izvaja uspešne košarkarske tabore za otroke. Tretja slavna oseba je seveda Severina - zaščitni znak 20-letniceTermalne riviere.
                     cms_object_id_20162        severina.jpg        cms_object_id_20161

"Pri izboru imen smo bili zahtevni, pa vendar je bil izbor prvih treh kot na dlani. Z vsemi tremi smo povezani, hkrati pa so zgled za neke nove projekte, ideje, osebnosti. Veliko je slavnih, ki že obiskujejo Terme Čatež, pridejo na kavo, čateški sladoled, odigrajo ali odpojejo na koncertu, še več jih je, ki k nam enostavno pobegnejo od svojih preštevilnih vsakodnevnih obveznosti. Tako sem prepričanam da bomo v našem hodniku slavnih že kmalu gostili nove obraze"  nam je zaupala Alenka Mokrovič Pogačar, izvršna direktorica za Marketing in prodajo.

Novo peščeno igrišče


dscn1313.JPGEna izmed pridobitev, ki bo še popestrila aktivno preživljanje počitnic je novo peščeno igrišče, tik ob Indijanski vasi in Gusarskem zalivu. Tam se lahko vsi športni navdušenci pomerijo v priljubljeni odbojki ali celo rokometu na mivki.
Igrišče pa je primerno tudi za aktivnejše priprave odbojkarskih ali rokometnih klubov.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Škucove packarije

skuc.jpg
torek, 21. januar 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

12. Conventa prihaja s presežki in novostmi

conventa2020
ponedeljek, 20. januar 2020

Ta teden, 22. in 23. januarja, bo Slovenija ponovno gostila Convento - najpomembnejšo poslovno prireditev na področju poslovnega turizma v regiji Nove Evrope, namenjeno poslovnim srečanjem, kongresom in motivacijskim potovanjem. Slovenska turistična organizacija pri Conventi kot soorganizator sodeluje že od začetka.

V The Daily Beast Slovenijo označili za eno najbolj obetajočih vinskih destinacij v Evropi

Vino
sreda, 15. januar 2020

V ameriškem časniku The Daily Beast, ki ga na mesečni ravni bere več kot 20 milijonov obiskovalcev, so konec decembra 2019 za vse večje in manjše svetovne vinske privržence objavili »Vodnik po Sloveniji za ljubitelje vina«. Avtor članka je Benjamin Kemper, ki ga je STO gostila na študijskem potovanju v novembru 2019, organizacijo in izvedbo slednjega pa lahko označimo za eno najboljših v preteklem letu.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
sreda, 15. januar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

V Europark Maribor prihaja največji Lego festival

Lego
torek, 14. januar 2020

V Europark Maribor v četrtek, 16. januarja, prihaja doslej največji Lego festival v Sloveniji. Vse do nedelje, 26. januarja, bodo na nakupovalnih ulicah mariborskega nakupovalnega središča razstavljene velike skulpture, ki so jih ustvarili Lego strokovnjaki. Ljubitelji legendarnih kock si bodo lahko ogledali kar 15 različnih 3D-skulptur v naravni velikosti.

Brda bodo bogatejša za »Spa Resort Terme Brda«

Spa Brda
ponedeljek, 13. januar 2020

Pretekli petek je v Vili Vipolže v Brdih potekal slavnostni dogodek predstavitve projekta in podpisa pisma o nameri investicije v projekt »Spa Resort Terme Brda«. Dogodka se udeležujeta tudi državna sekretarka na MGRT Eva Štravs Podlogar in mag. Maja Pak, direktorica STO. Projekt je tako na regionalnem kot nacionalnem in čezmejnem nivoju izrednega gospodarskega, turističnega in promocijskega pomena.

Slovenska naravna zdravilišča leto 2019 zaključila uspešno

stb_373_catez_thermal_spa_spas_and_health_resorts_photo_dean_dubokovic_1920px_2.jpg
ponedeljek, 13. januar 2020

Slovenska naravna zdravilišča so leto 2019 zaključila uspešno, saj so gostila več gostov in ustvarila več prenočitev kot leto poprej. Obisk v zadnjih treh mesecih nakazuje pozitiven trend tudi za leto 2020.

V nedeljo tradicionalni dobrodelni koncert Ustanove Mali vitez in Dinamitk

Dinamitke
petek, 10. januar 2020

Prazniki, ko smo se vsi veselili daril, so za nami. Toda ne za vse. Male viteze prav posebno darilo še čaka. V nedeljo, 12. januarja 2020 ob 18. uri jim ga bodo v SiTi Teatru BTC, ki je pomemben podpornik projekta, v obliki tradicionalnega dobrodelnega koncerta Ustanove Mali vitez izročile vsem dobro znane srčne dame in sijajne pevke Simona Vodopivec, Alenka Godec in Damjana Golavšek, znane tudi pod imenom Dinamitke. Za osebe, ki so se že v ranem otroštvu spopadle s težko diagnozo raka, ob tej priložnosti pripravljajo prav poseben spektakel, premierno predstavitev čisto novega projekta, ki ga bo na samosvoj način povezoval Marjan Bunič.

Slovenija na 13. mestu lestvice trajnostne konkurenčnosti

zemlja.jpg
sreda, 8. januar 2020

Slovenija se je uvrstila na 13. mesto letošnje lestvice globalne trajnostne konkurenčnosti, ki jo sestavlja švicarsko-korejski think-tank Solability. Vseh držav na lestvici je 180; na vrhu so severnoevropske države, na dnu pa Jemen, Haiti in Bahami, so sporočili iz Solability.

31. Sejem turizma Alpe-Adria

aktivnosti-pohodnistvo.jpg
ponedeljek, 6. januar 2020

Od 29. januarja do 1. februarja se bo na GR odvila osrednja turistična sejemska prireditev v Sloveniji Natour Alpe-Adria, v ospredju katere je zeleni, aktivni turizem.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije