Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
terme-catez-za-dan-d-_3-1.png

Terme Čatež tudi v tej sezoni presenečajo z novostmi

Datum: sreda, 29. junij, 2011
Terme Čatež že nekaj let veljajo za eno izmed najbolj uspešnih in rastočih turističnih destinacij. Predvsem v zadnjih letih ,v vsaki turistični sezoni, poskrbijo za atraktivno novost. Pred dvema letoma so navdušili z Indijansko vasjo, lansko sezono z Gusarskim zalivom, letos pa z neverjetno hitro nadgradnjo in obnovo njihovega največjega hotela Terme****, kjer je sedaj skupno 212 sob in 14 apartmajev, ki nudijo udobje za prijetno preživljanje počitnic.S slavnimi ustvarjajo zgodbe


V več kot dvajsetih letih so Terme Čatež obiskale številne znane osebnosti.Ker vsak njihov obisk ustvarja zgodbe, ki vedno znova pritegnejo in povezujejo goste, so se v Termah Čatež odločili, da posebej izbranim znanim osebnostim namenijo prostor v novem hodniku, ki povezuje hotela Čatež in Toplice ter omogoča tudi gostom nastanjenim v hotelu Čatež udoben dostop do Termalne riviere. Tokrat so izbrali tri - Hrvaško nogometno reprezentaco, s katero sodelujejo že več kot desetletje. Njihova prepoznavnost je namreč v Čatež pripeljala štrevilne športne ekipe. Svoje mesto v hodniku slavnih si je prislužil tudi Matjaž Smodiš, ki velja za najvišjo zvezdo slovenske košarke, saj v Termah Čatež izvaja uspešne košarkarske tabore za otroke. Tretja slavna oseba je seveda Severina - zaščitni znak 20-letniceTermalne riviere.
                     cms_object_id_20162        severina.jpg        cms_object_id_20161

"Pri izboru imen smo bili zahtevni, pa vendar je bil izbor prvih treh kot na dlani. Z vsemi tremi smo povezani, hkrati pa so zgled za neke nove projekte, ideje, osebnosti. Veliko je slavnih, ki že obiskujejo Terme Čatež, pridejo na kavo, čateški sladoled, odigrajo ali odpojejo na koncertu, še več jih je, ki k nam enostavno pobegnejo od svojih preštevilnih vsakodnevnih obveznosti. Tako sem prepričanam da bomo v našem hodniku slavnih že kmalu gostili nove obraze"  nam je zaupala Alenka Mokrovič Pogačar, izvršna direktorica za Marketing in prodajo.

Novo peščeno igrišče


dscn1313.JPGEna izmed pridobitev, ki bo še popestrila aktivno preživljanje počitnic je novo peščeno igrišče, tik ob Indijanski vasi in Gusarskem zalivu. Tam se lahko vsi športni navdušenci pomerijo v priljubljeni odbojki ali celo rokometu na mivki.
Igrišče pa je primerno tudi za aktivnejše priprave odbojkarskih ali rokometnih klubov.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Znane so finalistke izbora Naj planinska koča 2020

koča
torek, 4. avgust 2020

Zaključil se je prvi krog letošnjega, že šestega glasovanja za naj planinsko kočo. Izmed 156 sodelujočih koč, od tega 28 visokogorskih planinskih postojank in 128 planinskih koč, so bralci Siol.net izglasovali 10 finalistk.

Popotniki zmedeni zaradi nekonsistentnih pravil potovanj

Potovanje Corona
četrtek, 30. julij 2020

Svetovni potovalni in turistični svet (WTTC) poziva k doslednosti pravil in navodil vezano na COVID-19. Med potovanjem po evropskih državah se turisti soočajo z vrsto različnih pravil in nasvetov za potovanje, saj države iz pandemije COVID-19 izhajajo v različnih fazah.

Odbojka na mivki sredi Ljubljane

odbojka ljubljana
četrtek, 30. julij 2020

V Ljubljani bodo tudi letos gostili turnir svetovne serije v odbojki na mivki, ki bo potekal od četrtka do nedelje, od 30. julija do 2. avgusta.

7. Poletni festival Portorož

note2
ponedeljek, 27. julij 2020

Vabljeni na vrhunske baletne predstave v okviru 7. Poletnega festivala Portorož.

Rogličeva ekipa Jumbo Visma odkriva Slovenijo kot odlično destinacijo za športne priprave

jumbo visma
četrtek, 23. julij 2020

"Slovenija je popolna za kolesarstvo in kakovosten trening," poudarja vodja razvojne ekipe Jumbo Visma Robbert de Groot, ki te dni svojo ekipo pripravlja na ponovni zagon kolesarske sezone v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija nadaljuje partnerstvo pri promociji Slovenije kot turistične destinacije s Primožem Rogličem in ekipo Jumbo Visna, pričetek skupnih promocijskih aktivnosti pa označuje prav pripravljalni tabor razvojne ekipe Jumbo Visma.

ARTish

ARTish
sreda, 22. julij 2020

Festival ARTish, na katerem slovenski ustvarjalci na stojnicah razstavljajo in prodajajo svoja dela, poteka ob sobotah na Gornjem trgu, pri Herkulovem vodnjaku.

Hop-On Hop-Off Kobarid

kobarid hop on
torek, 21. julij 2020

Od 18. julija ponovno na voljo javni prevoz Hop-On Hop-Off Kobarid, ki bo povezoval podeželje, oddaljene turistične točke, kopališča na Nadiži in izhodišča za pohodniške izlete s centrom Kobarida.

V petih mesecih 405 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

denar
torek, 21. julij 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za obdobje od januarja do maja letos, ki znaša 405 milijonov evrov, kar je za 56 odstotkov manj kot v enakem obdobju leta 2019.

Večerja v Grajskem vinogradu

igor jagodic
četrtek, 16. julij 2020

Restavracija Strelec in Ljubljanski grad predstavljata nov gastronomski produkt - večerjo v Grajskem vinogradu s chefom Igorjem Jagodicem. Gre za inovativno doživetje, kjer se obiskovalci prepustijo vrhunskemu kulinaričnemu razvajanju, ki temelji na sezonskih vrtninah in lokalnih sestavinah ob vinski spremljavi.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije