Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
snovik_maj.jpg

Terme Snovik danes optimistično odprle svoja vrata

Datum: petek, 5. junij, 2020

Terme Snovik so danes med prvimi termami v Sloveniji odprla vrata apartmajskega naselja in termalnega kompleksa. Vračajo se še močnejši s pozitivno usmerjenostjo v prihodnost. V času zaprtja zaradi preprečevanja širjenja Covid-19 so popolnoma osvežili apartmajsko naselje in termalni kompleks. Direktor Term Snovik, Predrag Canjko je v ospredje postavil novo ponudbo v obliki tematskih paketov, s katerimi bodo privabili še tako zahtevnega gosta za večdnevno aktivno bivanje. Izreden napredek je viden pri povezovanju z ostalimi deležniki v kamniški destinaciji, župan Občine Kamnik Matej Slapar je tudi postavil razvojno-strateško skupino za turizem. P

Potekajo številne aktivnosti z Občino Kamnik in Zavodom za turizem, šport in kulturo Kamnik ter ostalimi ponudniki v destinaciji za celovito predstavljanje doživetij na destinaciji za sprva domači in sčasoma tuji trg.

Danes zjutraj je potekalo ponovno odprtje Term Snovik in sprejem že prvih plavalcev, ki so se razveselili ponovne rekreacije in plavanja v zdravilni termalni vodi. Odprtje sta s pozitivno energijo pospremila tudi Matej Slapar, župan Občine Kamnik in Franci Kramar, v.d direktorja Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik. Oba v svojem nagovoru izpostavita pomembno vlogo Term Snovik na destinaciji za privabljanje novih gostov s termalnimi doživetji in povezovalno-sodelovalno vlogo vseh deležnikov na destinaciji za večanje prepoznavnosti in obisk gostov, ki bodo na destinaciji ostali več dni. V teh dneh bo pod okriljem Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik stekla tudi večja oglaševalska kampanja za promocijo kamniških doživetij.

Za brezskrbno in varno preživete počitnice doma v osrednji Sloveniji so pripravili kar enajst različnih posebnih paketnih ponudb, ki združujejo številna termalna doživetja z aktivnim preživljanjem prostega časa v naravi Kamniško- Savinjskih Alp. Poteka aktivno povezovanje s komplementarnimi ponudbami v destinaciji z ustvarjanjem skupnih paketov termalnega bivanja z ogledom Arboretuma Volčji Potok ali obiska Velike Planine. V termah so pripravili tudi nadgrajeno doživetje Kneipp filozofije v obliki Kneipp Balance in Kneipp Active ponudbe. Za vse programe bo mogoče koristiti turistične bone.

Odpiralni čas notranjih termalnih bazenov po odprtju ostaja nespremenjen, vsak dan od 9. do 20. ure, nočno kopanje ob sredah, petkih in sobotah od 20. do 22. ure. Kmalu sledi odprtje zunanjih bazenov, ki je predvideno za sredino  junija, odvisno od vremenskih razmer. Svet savn in wellnesa se odpira postopoma, saj je skrb za zdravje gostov na prvem mestu . Sprejeli so številne varnostne in higienske protokole za preprečevanje prenosa okužb, potekalo bo intenzivnejše razkuževanje vseh prostorov in zagotavljanje varnostne razdalje v vseh objektih z namenom ohranjanja zdravja gostov in zaposlenih.

Novost v Termah je tudi možnost najema gorskih in električnih koles, štiri električna kolesa sta omogočila Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik. Poleg brezplačnega najema pohodniških palic gostom sedaj omogočajo dodatne storitve za kolesarski turizem za še lažje raziskovanje Tuhinjske doline in kamniške destinacije.

Terme se aktivno vključujejo tudi v program Turističnega društva Tuhinjska dolina, v katerem se združujejo krajani, ki v okviru društva uresničujejo svoje interes z namenom in ciljem pospešiti turizem, rekreacijo in promocijo krajev v Tuhinjski dolini v turistične namene. Predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina, Ivan Hribar danes ob odprtju Term že napove poletni program, med njimi sta kolesarski vzpon na Črnivec v juniju in etnološka prireditev na temo ovčereje v avgustu.

 

V Snoviku je ves čas zaprtja v sklopu termalno-gostinskega objekta Term potekala tudi gradnje večnamenske dvorane, ki je sedaj v zaključni fazi. Večnamenski prostor bo tako imel velik doprinos k turistični ponudbi destinacije. Ne bo predstavljal le povečanih gostinskih zmogljivosti s skupno 132-imi dodatnimi sedeži v restavraciji, ampak bo odprl trženje številnih novih produktov, kot so MICE dogodki, poslovna srečanja, poroke, praznovanja ter številni dogodki tudi za društva, klube in druge individualne skupine.

 

Najvišje ležeče slovenske eko terme še naprej potrjujejo svojo trajnostno naravnanost. Že od svojega začetka sledijo viziji energetsko učinkovitih in okolju prijaznih term. Leta 2008 so prvi v Sloveniji prejeli znak za okolje Ecolabel (Eko marjetica) za okolju prijazno delovanje, ki se nanaša na izrabo energije, vode, uporabo energentov, ločevanje odpadkov in sodelovanje z okoljem. Ravno v času zaprtja so certifikat Ecolabel tudi uspešno podaljšali.

 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Maribor objavil nov promocijski video in izdal knjižico doživetij

Maribor_logo
sreda, 12. avgust 2020

Zavod za turizem Maribor - Pohorje je izdal knjižico najboljših doživetij v Mariboru in objavil nov promocijski video Visit Maribor – outdoor doživetja.

Za naziv Sejalec 2020 se poteguje 7 polfinalistov

Sejalec
torek, 11. avgust 2020

Znanih je 7 polfinalistov, ki se potegujejo za naziv Sejalec 2020 za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu.

Hotel Grad Otočec postal član mreže za butični in luksuzni turizem Virtuoso

Grad Otočec
ponedeljek, 10. avgust 2020

Petzvezdični hotel Grad Otočec je bil julija sprejet v ugledno združenje Virtuoso Travel, vodilno mednarodno mrežo, specializirano za področje butične in luksuzne potovalne in turistične ponudbe.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
sreda, 5. avgust 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Znane so finalistke izbora Naj planinska koča 2020

koča
torek, 4. avgust 2020

Zaključil se je prvi krog letošnjega, že šestega glasovanja za naj planinsko kočo. Izmed 156 sodelujočih koč, od tega 28 visokogorskih planinskih postojank in 128 planinskih koč, so bralci Siol.net izglasovali 10 finalistk.

Popotniki zmedeni zaradi nekonsistentnih pravil potovanj

Potovanje Corona
četrtek, 30. julij 2020

Svetovni potovalni in turistični svet (WTTC) poziva k doslednosti pravil in navodil vezano na COVID-19. Med potovanjem po evropskih državah se turisti soočajo z vrsto različnih pravil in nasvetov za potovanje, saj države iz pandemije COVID-19 izhajajo v različnih fazah.

Odbojka na mivki sredi Ljubljane

odbojka ljubljana
četrtek, 30. julij 2020

V Ljubljani bodo tudi letos gostili turnir svetovne serije v odbojki na mivki, ki bo potekal od četrtka do nedelje, od 30. julija do 2. avgusta.

7. Poletni festival Portorož

note2
ponedeljek, 27. julij 2020

Vabljeni na vrhunske baletne predstave v okviru 7. Poletnega festivala Portorož.

Rogličeva ekipa Jumbo Visma odkriva Slovenijo kot odlično destinacijo za športne priprave

jumbo visma
četrtek, 23. julij 2020

"Slovenija je popolna za kolesarstvo in kakovosten trening," poudarja vodja razvojne ekipe Jumbo Visma Robbert de Groot, ki te dni svojo ekipo pripravlja na ponovni zagon kolesarske sezone v Sloveniji. Slovenska turistična organizacija nadaljuje partnerstvo pri promociji Slovenije kot turistične destinacije s Primožem Rogličem in ekipo Jumbo Visna, pričetek skupnih promocijskih aktivnosti pa označuje prav pripravljalni tabor razvojne ekipe Jumbo Visma.

ARTish

ARTish
sreda, 22. julij 2020

Festival ARTish, na katerem slovenski ustvarjalci na stojnicah razstavljajo in prodajajo svoja dela, poteka ob sobotah na Gornjem trgu, pri Herkulovem vodnjaku.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije