Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
kolesarji_snovik.jpg

Terme Snovik energično v 19. leto delovanja

Datum: torek, 26. januar, 2021

Tudi za Terme Snovik je bilo v letu 2020 značilno posebno poslovanje v razmerah pandemije Covid-19, z ogromnimi izzivi se soočajo tudi na začetku leta 2021, ko je turistična panoga še vedno med najbolj prizadetimi. Sezona v letu 2020 je bila izredno zahtevna, omejena le na nekaj mesecev polnega delovanja, ko se je ves trud, prijaznost in domačnost ekipe povrnil z zaupanjem rednih gostov in večjim številom novih, ki so bili v Tuhinjski dolini prvič.

Tako so v termah v letu 2020 zabeležili 29.678 nočitev, od tega kar 81,69 % nočitev domačih gostov, kar 21.653 vseh nočitev je bilo ustvarjenih v tretjem kvartalu v juliju, avgustu in septembru. Direktor Term Snovik, Predrag Canjko se zaveda, da bo letošnje leto še zahtevnejše, a gostom obljublja nepozabno doživetje z obogatenimi vsebinami, veliko aktivnosti, odlično kulinariko in predvsem storitve z nasmehom.  

V kar dveh obdobjih leta so bile terme zaprte, blizu pol leta, v vmesnem času pa je bilo poslovanje, posebej na kopališkem delu, zelo omejeno z upoštevanjem številnih higienskih in varnostnih standardov. Kljub temu so v Termah Snovik sledili strateškim usmeritvam, ki so si jih zastavili s poslovnim načrtom, izkoristili pa so tudi vse ukrepe, ki jih je za blažitev posledic korona krize vzpostavila država. V času zaprtja so tako izkoriščali ukrepe subvencioniranja stroškovnih parametrov, v času poslovanja pa so izkoristili uvedbo turističnih bonov, ki jih je zagotovila in financirala država ter tako v marsikaterem pogledu pripomogla k boljšemu poslovanju v času med obema zaprtjema. V letu 2020 je bilo v termah unovčenih 5.677 turističnih bonov, kar je terme uvrstilo na prvo mesto izkoriščenih bonov v kategoriji apartmajskih naselij v Sloveniji. Kot poudarja direktor družbe, bodo imeli  turistični boni do neke mere še vedno pomembno vlogo in verjame, da bodo gostje iskali varne destinacije, zato poudarja prednost apartmajskega naselja. Za poslovanje in delovanje družbe v tekočem letu upajo na nove ukrepe državne in občinske pomoči za omilitev posledic zaprtja zaradi epidemije Covid-19. 

Pomembno je poudariti, da načrtovanih investicijskih tokov kljub epidemije Covid-19 niso spreminjali. Prokurist družbe Ivan Hribar izpostavlja: »Zaključili smo dolgo pričakovano investicijo z izgradnjo večnamenske dvorane Tuhinjka, zaključili smo projekt vodo oskrbe, izvedli pomembna investicijska vzdrževalna dela na bazenskem delu, apartmajskih objektih ter postavili ekološke otoke. Nadaljevali smo z aktivnostmi za investicijski razvoj družbe, pripravo dokumentacije za rekonstrukcijo garderob, pripravo idejnih zasnov za hotelski kompleks ter pokriti olimpijski bazen in projekt P2 za postajališča za avtodome«. Ravno v teh dneh pa so se v snoviški dolini razveselili javne razsvetljave, ki so jo že dolgo pričakovali in s to dobro energijo so pripravljeni na nadaljnje izzive. »V teku so tudi procesi digitalizacije podjetja, ki so se pričeli v decembru z uvedbo e-trgovine in možnostjo varnega nakupa vseh storitev. Nadaljujemo z uvedbo CRM-ja, e-poslovanja, posodobitvijo bazenskega softwarea in z zamenjavo strežnika« sklene Predrag Canjko, direktor Term Snovik.

Vse trenutne aktivnosti bodo olajšale poslovanje in pripomogle k večjem zadovoljstvu različnih segmentov gostov, tako za družine, iskalce termalnih užitkov, aktivne športne navdušence in predvsem goste, ki se bodo želeli sprostiti. V ospredju bodo zagotovo Kneippove storitve zdravega načina življenja, saj bo zdravje še bolj kot kdaj koli, prva najbolj pomembna vrednota, v termah pa se zato zavedajo svojega poslanstva, da gostom zagotovijo storitve doživetij z energijo, ki prihaja iz narave za ravnovesje telesa in duha.

  


Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

10 let uspešnega sodelovanja, razvoja in promocije skupnih turističnih produktov treh dežel

kulinarika-2.jpg
torek, 9. marec 2021

Slovenija, Furlanija–Julijska krajina in Avstrijska Koroška že 10 let uspešno sodelujejo na področju promocije turizma treh dežel in jih povezujejo v celoto. V sklopu novinarske konference so bili predstavljeni tako pretekli kot trenutni projekti in tudi usmerjenost za sodelovanje v prihodnje. Uveljavljena partnerstva ter uspešne povezave predstavljajo pomembno vlogo za obdobje okrevanja turistične panoge. 

Izbran je nov direktor Turističnega združenja Portorož

portoroz.jpg
ponedeljek, 8. marec 2021

Nadzorni svet Turističnega združenja Portorož je med 17 kandidati najbolj prepričal mag. Aleksander Valentin. V njegovi predstavitvi so izstopale bogate delovne izkušnje tako doma kot v tujini, velik poudarek pa namenja dialogu z lokalno skupnostjo in vsemi turističnimi deležniki na destinaciji. Petletni mandat bo nastopil 10. maja.

Nov promocijski katalog Ptuja

kurent_ptuj.JPG
četrtek, 4. marec 2021

Z namenom celovite predstavitve turistične destinacije je Zavod za turizem Ptuj izdal nov turistično promocijski katalog Ptuja.

V januarju zabeleženih nekaj več kot 60.000 prenočitev

Grand Hotel Toplice
torek, 2. marec 2021

V januarju leta 2021 je bilo evidentiranih 95,7 % manj turističnih prihodov in 91,8 % manj turističnih prenočitev kot januarja lani. Turistične prenočitve v Sloveniji v januarju 2021 so bile ustvarjene le kot izjeme, opredeljene v podrobnejših pojasnilih k vladnemu Odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.

Novi virtualni poslovni dogodki Feel Sloveni@ Business Date v aprilu in maju Novinarsko središče

feel_309835.jpg
petek, 26. februar 2021

Slovenska turistična organizacija bo aprila in maja izvedla nove virtualne dogodke sejemskega formata za komunikacijo s poslovno turistično javnostjo, s katerimi je pričela septembra lani. Dogodki predstavjlajo pomembno komunikacijsko orodje, s katerimi v slovenskem turizmu s poslovnimi javnostmi ostajamo v stiku tudi v časih, ko dogodki v živo niso možni. 

I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka po Sloveniji v 5ih etapah vabi k odkrivanju Slovenije

Kolesar
četrtek, 25. februar 2021

Kolesarski klub Adria Mobil v sodelovanju z agencijo Sport Media Focus ter Slovensko turistično organizacijo pripravlja prvo virtualno kolesarsko dirko Po Sloveniji, namenjeno rekreativnim kolesarjem, katerim bodo družbo delali nekateri najboljši slovenski profesionalni kolesarji. I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala na kolesarski platformi Rouvy, katere izjemna prednost je v tem, da kolesar ves čas vožnje opazuje okolico trase s pomočjo realnega videoposnetka.

UNILAD Slovenijo uvršča med 5 destinacij, ki jih je vredno obiskati v 2021

bled_otok.jpg
sreda, 24. februar 2021

UNILAD, ena vodilnih spletnih platform, je objavila serijo videov o petih svetovnih destinacijah, ki jih je vredno obiskati v 2021. Med njimi se Slovenija uvršča na drugo mesto.

Teta Frida in Chocolate village zvezdi oddaje na angleški televiziji

teta frida
torek, 23. februar 2021

Na priljubljenem televizijskem kanalu Channel 5 se je odvila nova oddaja serije Čudoviti svet čokolade, ki se je tokrat v celoti dogajala v manufakturi Tete Fride in glampingu Chocolate village by the river.

Dolina Soče izbrana med 10 najboljših destinacij v Evropi

Soča
torek, 16. februar 2021

Dolina Soče se je na izboru organizacije European Best Destinations med 20 izbranimi destinacijami po glasovanju ljudstva uvrstila na 9. mesto med najboljšimi evropskimi destinacijami, priporočenimi za obisk v letu 2021.  

Ne pozabimo na lokalne kmetijske pridelke in živila

zelenjava
četrtek, 11. februar 2021

V času epidemije lokalno in sezonsko pridelana hrana še posebej pridobiva na pomenu, med drugim tudi v luči varovanja okolja in samega načina pridelave. Hrana, pridelana v bližini, ima vrsto prednosti, zato je nakup lokalnih kmetijskih prildelkov in živil dobra odločitev.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije