Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
The Lie by Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy

The Lie by Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy

Datum: torek, 2. november, 2010

Ime blagovne znamke The Lie (laž), pravzaprav izhaja iz prepričanja, da so oblačila prelepa laž, iluzija, ki je dostopna vsakomur in tako lahko vsak izgleda, kot da se bo ravnokar sprehodil po holivudski rdeči preprogi. In da je to mogoče, je tu za vse tiste, željne glamurja, blagovna znamka The Lie by Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy.

»Estetika oblačenja se je porodila že v prvih civilizacijah. Takrat je šlo za statusni simbol in pozicioniranje v družbi, današnji življenjski slog pa vse bolj zaznamujejo perfekcionzem, harmonija in dovršenost. Skozi modo se je v naš vsakdan nehote prikradlo zavedanje o lepem, modnem, stilskem, ki ni več rezervirano za izbrance, ampak je postalo temeljna pravica tako Žensk kot moških. Zato je tu blagovna znamka The Lie by Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy.«

Gostje so si na modni reviji mlade oblikovalke, ki je potekala v hotelu in casinoju Kongo, lahko ogledali tri kolekcije, njihova imena pa že sama po sebi označujejo tematiko in karekteristiko oblačil, ki jih posamezna kolekcija zajema.Tako je The Rock Chic Collection rokovsko obarvana, vendar še vedno zelo glamurozna in šik, The Kingdom of Lace vsebuje preplet čipke na svili, usnju in šifonu, The Golden Collection pa je poletna kolekcija, polna barv ter močnih, živih in živalskih vzorcev, potiskanih na svili, šifonu in satenu.

Med manekenkami so zbrani lahko občudovali Miro Kolar, ki je revijo odprla, Sandro Marinovič, ki jo je zaprla in  finalistko oddaje Slovenski Top Model, Tino Grebenšek, ki je z vrhunskim nastopom več kot opravičila svojo odlično udeležbo v oddaji. Del piste je bilo dvigalo, ki je manekenke dvigalo dva metra visoko in tako omogočilo podroben pogled na prečudovite kreacije vsem obiskovalcem. Zbrane pa je navdušila tudi mlada pevka Sara Kobold, ki z Jernejo sodeluje vse od  Eme 2010. Med povabljenci smo lahko opazili  Majo Ferme, Milana Gačanoviča, Mira Mišljena, Zmaga Jelinčiča Plemenitega z ženo Moniko, poslovneža Joca Pečečnika s sinom Rokom, Martina Štibernika z ženo Jasmino, Brendija, lastnika Vinaga Lea Ivanka, ki je prišel skoraj direktno iz New Yorka, kjer je obiskal Donalda Trumpa in mnoge druge.

Navdušenju navzočih nad kolekcijo priča dejstvo, da se je nekaj kosov prodalo že takoj po reviji. Jerneja pa že snuje novo kolekcijo, ki se obeta ob letu osorej.

Foto: Peter Irman

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

Zavod za turizem Šaleške doline je izdal nov e-katalog turističnih doživetij

velenje saleski grad
ponedeljek, 11. maj 2020

Zavod za turizem Šaleške doline želi tudi v tem obdobju, ko zaradi pandemije s koronavirusno boleznijo veljajo številne omejitve, doživetja Šaleške doline približali čim več potencialnim obiskovalcem, zato so objavili digitalni turistično prodajni katalog doživetij v Šaleški dolini, ki je sicer v tiskani obliki izšel v začetku leta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije