Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
dan-krizevniskega-soseda-003.jpg

To soboto Dan križevniškega soseda! Nepozabna sobota v centru Ljubljane!

Datum: četrtek, 19. junij, 2014

Nekoč siva ljubljanska ulica je zaživela, oživela in ozelenela. A stavbe in ulice ne zaživijo same od sebe, dušo jim vdahnejo ljudje. Križevniki, ki so se povezali in skupaj ustvarili novo kulturno četrt prestolnice - KRIŽEVNIŠKO!

IN EDINO PRAV JE, DA IMA ENA NAJLEPŠIH LJUBLJANSKIH ULIC TUDI SVOJ DAN

DAN KRIŽEVNIŠKEGA SOSEDA

DAN, KO SE KRIŽEVNIKI (Z)DRUŽIJO IN SKUPAJ PRIPRAVIJO NEPOZABNO DRUŽENJE ZA VSE!

Zato vas vabijo, da se jim V SOBOTO, 21. JUNIJA 2014, pridružite na DNEVU KRIŽEVNIŠKEGA SOSEDA z zanimivim programom za vse starosti!

DOPOLDANSKI IN OPOLDANSKI PROGRAM ZA OTROKE

OD 10H DO 13H: program za otroke, ustvarjalne delavnice SEZAM-a in Rega Kvaka, obisk pri tiskarju tipoRenesansa, potep po Mestnem muzeju in ogled razstave Emona: mesto v imperiju, pogled v galerijo Zavoda za kiparstvo, sladkanje s sladoledom Shambale in Ljubljanskih mlekarn, kava puba Pod Skalco in klepet s Kosovelom …

OB 11.00: otvoritev 16. festivala Mini teatra za otroke, Mini poletje, z lutkovno predstavo Žabji kralj na zunanjem odru na Križevniški ulici

VEČERNI PROGRAM ZA ODRASLE IN NOVO VEČERNO KRIŽEVNIŠKO DRUŽENJE

OB 19.00: zadnje Zapiranje ljubezni s Pio Zemljič in Markom Mandićem v sezoni

OD 21H NAPREJ: novo večerno križevniško druženje, koncert skupine Koala Voice, DJ program Radia Terminal, modno-prodajna razstava v galeriji Squat, Shambalin curry ter aperol spritz in port tonic, mali oder Uredništva pričesk Robert, projekcija Macbetha po Shakespearu, Pocestnica: ready-made galerija na prostem in večerni sprehod v družbi rimskih duhov Mestnega muzeja … Zvečer pa bodo z nami tudi Nejc Gazvoda, Marko Mandić, Pia Zemljič, Maruša Majer …

Več informacij >>

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Video o Ani Roš med nominiranci za Travel Video Awards

ana_roš
petek, 10. april 2020

Video o kuharski mojstrici Ani Roš je Travel Video Alliance uvrstil med nominirance za prejemnike nagrade v kategoriji za najboljši kulinarični video.

Z enim klikom si prisluži paket funkcionalnih čajev 1001 CVET

3838700292596 1001CVET_funkcionalni_cajevi_Odpornost_40g front.png
petek, 10. april 2020

Odgovori na preprosto nagradno vprašanje in se poteguj za praktične nagrade. Konec aprila bomo 10 srečnim izžrebancem podelili paket vseh štirih okusov funkcionalnih čajev 1001 CVET.

Didaktične poti Krajinskega parka Debeli rtiča

debeli rtič
četrtek, 9. april 2020

Občina Ankaran je z namenom, da bi obiskovalce ozaveščala o pomenu naravne dediščine, postavila več informativnih tabel o zavarovanem območju. Na tablah so začrtane učne poti in predstavljene številne zanimivosti Krajinskega parka Debeli rtič.

9 polfinalistov za nagrado Snovalec 2020

Snovalec
torek, 7. april 2020

Za naziv Snovalec 2020 Slovenske turistične organizacije se je letos potegovalo 44 prijavljenih idej. Strokovna komisija je izbrala 9 polfinalistov, ki so svoje ideje 1. in 3. aprila podrobneje predstavili na spletnih zagovorih.

Nov promocijski film Za zeleno Velenje

velenje
četrtek, 2. april 2020

Velenje kot ponosni član družine Slovenia Green izpolnjuje obljubo in deluje po trajnostnih načelih. Z novim promocijskim filmom Za zeleno Velenje želijo občanke in občane ter obiskovalce mesta spodbuditi k okolju in naravi prijaznemu obnašanju.

V ZOO Ljubljana so na svet pokukali prvi letošnji mladiči

črna čopičarka
sreda, 1. april 2020

Ob koncu precej tople zime se je v živalskem vrtu povečalo število družinskih članov pri črnih čopičarkah, divjih svinjah in dvogrbih kamelah.

UNWTO poziva inovatorje in podjetnike naj pospešijo obnovo turizma

zemlja.jpg
torek, 31. marec 2020

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) ob podpori Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) poziva inovatorje in podjetnike, naj predlagajo nove rešitve za pomoč turističnemu sektorju, da si opomore od izbruha novega koronavirusa. Rok za prijavo je 10. april.

V Triglavskem narodnem parku napovedali vojno plastiki

triglav1.jpg
petek, 27. marec 2020

V javnem zavodu Triglavski narodni park letos začenjajo organiziran boj proti plastiki tako v samem parku kot na širšem biosfernem območju Julijskih Alp. Pri tem bo potrebno sodelovanje vseh deležnikov, od lokalnih skupnosti in šol do turizma in občanov. Najprej pa se bodo osredotočili na izkoreninjanje plastike za enkratno uporabo.

V januarju 165 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
sreda, 25. marec 2020

Banka Slovenije je v preteklih dneh objavila vrednost izvoza potovanj za januar 2020, ki znaša 165 milijonov evrov, kar je za 0,6 odstotka več kot v januarju 2019.

Kamniška kulturna karantena

Sutna_street_Photo_associaton_Kamnik__Fotoklub_Kamnik_.JPG
sreda, 25. marec 2020

Kamnik je kulturno mesto. Lokalna ponudba, sestavljena iz lokalnih in gostujočih ustvarjalcev, dostikrat presega število obiskovalcev. Nenadna situacija preprečuje kakršnokoli zbiranje na javnih dogodkih, prav tako večji umetniški kolektivi, društva, kulturni zavodi in festivali ne morejo producirati nove ponudbe.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije