Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
ekipa barjanka

Turistični novinarji prekolesarili Barjanko

Datum: sreda, 17. junij, 2020

Namesto 39. maratona Franja BTC City in tretje izvedbe rekreativnega kolesarjenja po trasi Barjanke, ki bi morala biti prejšnji konec tedna, a je zaradi zdravstvenih razmer odpadla, je kolesarski klub Rog skupaj s partnerji Maratona Franja BTC City organiziral čistilno akcijo na vseh kolesarskih trasah siceršnjega tridnevnega dogodka. Kolesarsko etapo Barjanka, ki je dolga 83 kilometrov je prevozila tudi ekipa turističnih novinarjev.

Novinarsko ekipo je po trasi Barjanke in Ljubljane preko Brezovice in Vrhnike do Bistre ter Iga ter nazaj v Ljubljano uspešno in nadzorovano vodil Gorazd Penko, direktor Maratona Franja BTC City in idejni oče čistilne akcije. Ves čas je skrbel, da je kolesarjenje novinarjev potekalo varno, nekateri novinarji pa so imeli priložnost testirati električna kolesa, nekateri pa so se raje vozili s svojimi in si tako še dodatno nabirali kondicijo za druge kolesarske ture.

Na čelu kolone  je od začetka do konca vozila Maja Oven, direktorica sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi v družbi BTC in podpredsednica ženske kolesarske ekipe Ale BTC Ljubljana. V ekipi turističnih novinarjev pa so bili tudi Aleks Štakul, predsednik KD Rog, Tone Fornezzi Tof, idejni oče maratona in Aleksander Steffens predlanski zmagovalec Franje.

V takšnem tempu kot profesionalni kolesarji,  tekmovalci v novinarskih vrstah niso kolesarili in še dolgo ne bodo.

Bistvo kolesarskega dogodka Barjanka 2020 je bil predstavitev naravnih lepot Ljubljanskega barja in turistično-športni dogodek, ki povezuje lokalno skupnost vseh sedmih občin ter ostale ponudnike in društva.

Srečali in klepetali  (ob postankih seveda) pa so se tudi z Janezom Kastelicem, direktorjem javnega zavoda Krajinski park Ljubljansko barje, Danijelom Cukjatijem, županom občine Vrhnika in Janezom Cimpermanom, županom občine Ig. Vsi so spregovorili o tem, kaj vse Ljubljansko barje ponuja obiskovalcu, kakšni so načrti posameznih občin in kateri so projekti, ki jih bo mogoče izpeljati le s sodelovanjem, ne le med občinami ampak tudi z lokalnim prebivalstvom. Gre denimo za urejanje kolesarskih poti, turističnih vstopnih točk itn.

Izvedbo kolesarjenja za novinarje, kot spremljevalnega dogodka čistilne akcije Barjanka in drugih kolesarskih tras, po katerih običajno poteka Maraton Franja BTC City, so z organizacijo in vodenjem omogočili: KD Rog, kolesarske majice za ekipo novinarjev je izdelala družba Banem Sport, električna kolesa A2U Bernik Sport iz Kranjske gore, sendviče, vodo in brezalkoholno pivo SPAR, vrhniške štruklje Hotel Bistra v Bistri, kave in ostale napitke pa sam iški župan Janez Cimerman.

Udeležbo novinarjev in ostalo logistiko je nadvse odlično organizirala Maja Oven s podporo Družbe BTC

 

Tekst: Franci Potočnik

Foto: Maja Oven

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Tri destinacije uspešno opravile ponovno presojo v okviru Zelene sheme slovenskega turizma

slovenia_green.jpg
četrtek, 2. julij 2020

V zadnjih tednih je potekalo ocenjevanje več destinacij v Zeleni shemi slovenskega turizma, ki so morale po treh letih ponovno opraviti presojo. Vse tri destinacije, ki so postopek zaključile v teh dneh, so znak ohranile ali izboljšale: Podčetrtek je ostal zlat, Kočevsko in Blagajeva dežela pa sta znak izboljšala - Blagajeva dežela iz bronastega v srebrnega, Kočevsko pa celo iz bronastega v zlatega. S tem se je Kočevsko pridružilo drugim slovenskim vodilnim destinacijam, ki so že nosilke tega znaka.

V soboto zbirajo papir za živali

star papir
sreda, 1. julij 2020

Društvo za zaščito živali Ljubljana vabi na 25. akcijo zbiranja starega papirja To soboto, 4. julija, Društvo za zaščito živali Ljubljana prireja že 25. akcijo zbiranja starega papirja v pomoč živalim.

Vabljeni na nepozabno doživetje v svetu 3D iluzij

Gregor Wosik
petek, 26. junij 2020

Si predstavljate, da vstopite v nakupovalni center in se kar naenkrat znajdete na plaži, na visečem mostu sredi kanjona ali pa na surfu, kjer ste ravno ujeli najboljši val? Letošnje poletje bo kaj takega mogoče. V velenjski nakupovalni center Velenjka namreč prihaja Gregor Wosik, svetovno znani umetnik, ki ustvarja neverjetne 3D poslikave tal in sten, s katerimi vas lahko v trenutku popelje v popolnoma drug svet.

Poziv za posredovanje filmov za ART&TUR 2020 filmski festival

film
torek, 23. junij 2020

Mednarodni filmski festival ART&TUR 2020 vabi turistične destinacije in ponudnike turističnih storitev k oddaji promocijskih filmov. Nagrajenci bodo razglašeni na 13. festivalu ART & TUR oktobra na Portugalskem.

Turistični novinarji prekolesarili Barjanko

ekipa barjanka
sreda, 17. junij 2020

Namesto 39. maratona Franja BTC City in tretje izvedbe rekreativnega kolesarjenja po trasi Barjanke, ki bi morala biti prejšnji konec tedna, a je zaradi zdravstvenih razmer odpadla, je kolesarski klub Rog skupaj s partnerji Maratona Franja BTC City organiziral čistilno akcijo na vseh kolesarskih trasah siceršnjega tridnevnega dogodka. Kolesarsko etapo Barjanka, ki je dolga 83 kilometrov je prevozila tudi ekipa turističnih novinarjev.

68. Ljubljana Festival

ljubljana festival
petek, 12. junij 2020

Končno je prišel čas, da se umetnost vrne tudi na odrske deske. Kulturno poletje v Ljubljani bo tudi letos zaznamoval Ljubljana Festival, ki ga bodo odprli z veličastno himno združene Evrope, Beethovnovo 9. simfonijo.

Terme Snovik danes optimistično odprle svoja vrata

snovik_maj.jpg
petek, 5. junij 2020

Terme Snovik so danes med prvimi termami v Sloveniji odprla vrata apartmajskega naselja in termalnega kompleksa. Vračajo se še močnejši s pozitivno usmerjenostjo v prihodnost. V času zaprtja zaradi preprečevanja širjenja Covid-19 so popolnoma osvežili apartmajsko naselje in termalni kompleks. Direktor Term Snovik, Predrag Canjko je v ospredje postavil novo ponudbo v obliki tematskih paketov, s katerimi bodo privabili še tako zahtevnega gosta za večdnevno aktivno bivanje. Izreden napredek je viden pri povezovanju z ostalimi deležniki v kamniški destinaciji, župan Občine Kamnik Matej Slapar je tudi postavil razvojno-strateško skupino za turizem. P

Skaza vabi na virtualni dan odprtih vrat

Skaza
četrtek, 4. junij 2020

V zadnjih mesecih se je svet, kot smo ga poznali, korenito spremenil. Priča smo povsem novi realnosti, ki v veliki meri sloni na virtualnem svetu, kamor so se preselila tudi srečanja v živo. Temu so se prilagodili tudi v velenjskem podjetju Skaza, kjer bodo svoj tradicionalni dan odprtih vrat letos prvič izpeljali virtualno. Četudi tehnologija ne more nadomestiti pristnega stiska rok in klepeta iz oči v oči, vseeno nudi odlično priložnost za širjenje zavedanja o potrebi ohranjanja in izboljševanja okolja, kar je Skazino glavno poslanstvo. Skladno s tem so namensko izbrali tudi datum dogodka, saj bo slednji na družbenem omrežju Facebook potekal v petek, 5. junija, na svetovni dan okolja.

Prihodnji teden dvojna porcija Odprte kuhne

odprta_kuhna_4.jpg
sreda, 3. junij 2020

Kulinarična tržnica Odprta kuhna, ki je v sedmih letih postala nepogrešljiv del življenja v Ljubljani, se v četrtek in petek, 11. in 12. junija, končno vrača na Pogačarjev trg. Daljše zimsko spanje, ki ga je letos zakuhal novi koronavirus, bodo za vse ljubitelje dobrot domačih kuharskih mojstrov nadomestili tako, da bo Odprta kuhna del ponudbe osrednje ljubljanske tržnice kar dva dni na teden.

Rezervirajte si svojo mizo

Kulinarika.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

Danes bodo najboljše slovenske gostilne in restavracije začele sprejemati rezervacije za spomladanski Teden restavracij 2020, ki bo potekal med 12. in 21. junijem.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije