Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
ekipa barjanka

Turistični novinarji prekolesarili Barjanko

Datum: sreda, 17. junij, 2020

Namesto 39. maratona Franja BTC City in tretje izvedbe rekreativnega kolesarjenja po trasi Barjanke, ki bi morala biti prejšnji konec tedna, a je zaradi zdravstvenih razmer odpadla, je kolesarski klub Rog skupaj s partnerji Maratona Franja BTC City organiziral čistilno akcijo na vseh kolesarskih trasah siceršnjega tridnevnega dogodka. Kolesarsko etapo Barjanka, ki je dolga 83 kilometrov je prevozila tudi ekipa turističnih novinarjev.

Novinarsko ekipo je po trasi Barjanke in Ljubljane preko Brezovice in Vrhnike do Bistre ter Iga ter nazaj v Ljubljano uspešno in nadzorovano vodil Gorazd Penko, direktor Maratona Franja BTC City in idejni oče čistilne akcije. Ves čas je skrbel, da je kolesarjenje novinarjev potekalo varno, nekateri novinarji pa so imeli priložnost testirati električna kolesa, nekateri pa so se raje vozili s svojimi in si tako še dodatno nabirali kondicijo za druge kolesarske ture.

Na čelu kolone  je od začetka do konca vozila Maja Oven, direktorica sektorja za tržno komuniciranje in odnose z javnostmi v družbi BTC in podpredsednica ženske kolesarske ekipe Ale BTC Ljubljana. V ekipi turističnih novinarjev pa so bili tudi Aleks Štakul, predsednik KD Rog, Tone Fornezzi Tof, idejni oče maratona in Aleksander Steffens predlanski zmagovalec Franje.

V takšnem tempu kot profesionalni kolesarji,  tekmovalci v novinarskih vrstah niso kolesarili in še dolgo ne bodo.

Bistvo kolesarskega dogodka Barjanka 2020 je bil predstavitev naravnih lepot Ljubljanskega barja in turistično-športni dogodek, ki povezuje lokalno skupnost vseh sedmih občin ter ostale ponudnike in društva.

Srečali in klepetali  (ob postankih seveda) pa so se tudi z Janezom Kastelicem, direktorjem javnega zavoda Krajinski park Ljubljansko barje, Danijelom Cukjatijem, županom občine Vrhnika in Janezom Cimpermanom, županom občine Ig. Vsi so spregovorili o tem, kaj vse Ljubljansko barje ponuja obiskovalcu, kakšni so načrti posameznih občin in kateri so projekti, ki jih bo mogoče izpeljati le s sodelovanjem, ne le med občinami ampak tudi z lokalnim prebivalstvom. Gre denimo za urejanje kolesarskih poti, turističnih vstopnih točk itn.

Izvedbo kolesarjenja za novinarje, kot spremljevalnega dogodka čistilne akcije Barjanka in drugih kolesarskih tras, po katerih običajno poteka Maraton Franja BTC City, so z organizacijo in vodenjem omogočili: KD Rog, kolesarske majice za ekipo novinarjev je izdelala družba Banem Sport, električna kolesa A2U Bernik Sport iz Kranjske gore, sendviče, vodo in brezalkoholno pivo SPAR, vrhniške štruklje Hotel Bistra v Bistri, kave in ostale napitke pa sam iški župan Janez Cimerman.

Udeležbo novinarjev in ostalo logistiko je nadvse odlično organizirala Maja Oven s podporo Družbe BTC

 

Tekst: Franci Potočnik

Foto: Maja Oven

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Virtualni sprehod po Poti kulturne dediščine Žirovnica

Žirovnica
petek, 27. november 2020

V Zavodu za turizem in kulturo Žirovnica so v času, ko so muzejske hiše vzdolž Poti kulturne dediščine Žirovnica za obiskovalce zaprle svoja vrata, pripravili virtualne oglede znamenitosti kraja.

Na Krvavcu optimistično v zimsko sezono

Smučišče Krvavec
sreda, 25. november 2020

Družba RTC Krvavec je pred začetkom sicer še negotove smučarske sezone organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri je direktor družbe Janez Janša v družbi ambasadorja Krvavca Jureta Koširja predstavil letošnje novosti, ki se obetajo ljubiteljem domačih smučarskih strmin. V primeru ugodnih vremenskih razmer in sproščenih ukrepov se boste na smučanje na Krvavec lahko podali že v začetku decembra.

Ljubljana na seznamu top 25 manjših mest na svetu

LJUBLJANA_POLETI.jpeg
torek, 24. november 2020

Priznana britanska revija Monocle je objavila letni pregled majhnih mest »Small Cities Index« in Ljubljano uvrstila med 25 najboljših.

Dva slovenska prejemnika priznanja Turistična prizma za kakovost v turizmu

thermana_nocna.jpg
ponedeljek, 23. november 2020

V okviru spletne izvedbe mednarodnega turističnega sejma in konference WESTM 2020 so bili razglašeni dobitniki priznanj »Turistična prizma za novo kakovost v turizmi v jugovzhodni Evropi«. Med prejemniki sta tudi Hotel Thermana Park in Zaloščan vina De Adami.

ETC četrtletno poročilo o turizmu v Evropi

Potovanje Corona
četrtek, 19. november 2020

Evropska potovalna komisija (ETC) je objavila tretje četrtletno poročilo (Q3) o trendih in napovedih letošnjih potovanj. Evropski turizem se sooča z negativnimi vplivi epidemije, mednarodna potovanja v evropske države so močno upadla, številke kažejo, da se je število prihodov obiskovalcev več kot prepolovilo.

Urejanje poti v soteski Vintgar na relaciji Slap Šum – sv. Katarina

soteska Vintgar
sreda, 18. november 2020

Občina Bled je v oktobru in novembru urejala in sanirala pešpot v sotesko Vintgar, in sicer na odseku Slap Šum – sv. Katarina na Homu.

Nagradni natečaj: ustvari novo podobo Luke Dončića in Slovenije

feel_309835.jpg
ponedeljek, 16. november 2020

Slovenija je ponosna na izjemne košarkarske uspehe ambasadorja slovenskega turizma Luke Dončića, ki s svojo borbenostjo in srčnostjo navdušuje ves svet. Sodelujte v nagradnem natečaju Luke Dončića in STO ter se udeležite ekskluzivne tekme zvezd pod okriljem tega vrhunskega košarkaša.

Ne pozabimo na lokalne kmetijske pridelke in živila

zelenjava
petek, 13. november 2020

V času epidemije lokalno in sezonsko pridelana hrana še posebej pridobiva na pomenu, med drugim tudi v luči varovanja okolja in samega načina pridelave. Hrana, pridelana v bližini, ima vrsto prednosti, zato je nakup lokalnih kmetijskih prildelkov in živil dobra odločitev.

Nov promocijski film Medvod

Medvode
četrtek, 12. november 2020

Javni zavod Sotočje Medvode je pripravil nov promocijski video, ki na atraktiven in dinamičen način prikazuje turistične produkte in znamenitosti ter vizualno vabi v Medvode vse starostne kategorije v vseh letnih časih.

Nov produkt Martinovanje na Krasu v času pandemije povezuje lokalne ponudnike

VINO_www.slovenia.info, Ubald Trnkoczy.jpg
četrtek, 12. november 2020

Območna razvojna agencija Krasa in Brkinov, enota Komen in Občina Sežana s skupno promocijsko akcijo Martinovanje na Krasu podpirata vinarje in ponudnike na Krasu v času, ko tradicionalne prireditve in degustacije zaradi epidemije niso možne.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije