O nas | Kontakti | Promocijske aktivnosti | Reference | Koristne povezave | Kje in kdaj nas lahko poslušate? | Varovanje podatkov
Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.
Na Turističnem združenju Izola (TZI) so izkoristili pridobljena sredstva iz projekta Izola – digitalni otok in za turistično gospodarstvo pripravili zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij. Skozi sedem izobraževalnih delavnic, ki potekajo v mesecu oktobru, skrbijo za izboljšanje kompetenc zaposlenih na področju gostinstva in turizma. Z izvedbo zasledujejo cilje dviga turistične in gostinske ponudbe v Izoli, krepijo pomen uporabe lokalnih sestavin v lokalni kulinariki, izboljšujejo nivo komunikacije z gosti ipd.
Prvo srečanje sklopa razvojnih delavnic je bilo namenjeno predstavitvi projekta Izola – digitalni otok, katerega sta predstavila direktor TZI Dean Kocjančič in Tjaša Likar. Sledil je del o trajnostnem razvoju in zelenih usmeritvah, ki so tudi pomemben del izolske turistične strategije, katerega je prevzela Astrid Prašnikar, osnutek nove strategije razvoja izolskega turizma pa je predstavil mag. Dimitrij Piciga. O digitalnih trendih in pomenu digitalnega marketinga bosta udeležene seznanjala Luca Stančič Kodarin in Miloš Suša, razvojna srečanja pa bo s tematiko timskega dela in reševanja konfliktov zaključil mag. Peter Kunc.
O sodobnih trendih v gastronomiji sta na prvem predavanju govorila Sašo Dravinec in prof. Aleš Gačnik, vsebino druge delavnice na temo kulture mize sta zasnovala Tomaž Kavčič in Ivan Peršolja. O pomenu uporabe lokalnih sestavin bosta na tretji ponedeljek v mesecu govorila Uroš Štefelin in Patricija Pirnat, kot primer dobre prakse pa bo navzoče nagovoril Ivica Evačić – Ivek, vodja hotela in restavracije Marina. Zadnji oktobrski ponedeljek se bo na temo oljčnega olja in vina v gastronomiji zaključil s predavanjem dr. Milene Bučar Miklavčič in Ivana Peršolje, kot predstavnik dobre prakse pa bo tokrat spregovoril mladi vinogradnik in vinar Matej Zaro, Zaro wines 1348.
Več informacij in program delavnic je na voljo na povezavi.
Vir: TZ Izola
V januarju leta 2021 je bilo evidentiranih 95,7 % manj turističnih prihodov in 91,8 % manj turističnih prenočitev kot januarja lani. Turistične prenočitve v Sloveniji v januarju 2021 so bile ustvarjene le kot izjeme, opredeljene v podrobnejših pojasnilih k vladnemu Odloku o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji.
Slovenska turistična organizacija bo aprila in maja izvedla nove virtualne dogodke sejemskega formata za komunikacijo s poslovno turistično javnostjo, s katerimi je pričela septembra lani. Dogodki predstavjlajo pomembno komunikacijsko orodje, s katerimi v slovenskem turizmu s poslovnimi javnostmi ostajamo v stiku tudi v časih, ko dogodki v živo niso možni.
Kolesarski klub Adria Mobil v sodelovanju z agencijo Sport Media Focus ter Slovensko turistično organizacijo pripravlja prvo virtualno kolesarsko dirko Po Sloveniji, namenjeno rekreativnim kolesarjem, katerim bodo družbo delali nekateri najboljši slovenski profesionalni kolesarji. I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji bo potekala na kolesarski platformi Rouvy, katere izjemna prednost je v tem, da kolesar ves čas vožnje opazuje okolico trase s pomočjo realnega videoposnetka.
UNILAD, ena vodilnih spletnih platform, je objavila serijo videov o petih svetovnih destinacijah, ki jih je vredno obiskati v 2021. Med njimi se Slovenija uvršča na drugo mesto.
Na priljubljenem televizijskem kanalu Channel 5 se je odvila nova oddaja serije Čudoviti svet čokolade, ki se je tokrat v celoti dogajala v manufakturi Tete Fride in glampingu Chocolate village by the river.
Dolina Soče se je na izboru organizacije European Best Destinations med 20 izbranimi destinacijami po glasovanju ljudstva uvrstila na 9. mesto med najboljšimi evropskimi destinacijami, priporočenimi za obisk v letu 2021.
V času epidemije lokalno in sezonsko pridelana hrana še posebej pridobiva na pomenu, med drugim tudi v luči varovanja okolja in samega načina pridelave. Hrana, pridelana v bližini, ima vrsto prednosti, zato je nakup lokalnih kmetijskih prildelkov in živil dobra odločitev.
Terme Snovik so se odzvale slovenski akciji »Ustvari svoj krof« v organizaciji Turistične gostinske zbornice Slovenije, ki je prvič pozvala slovenske gostince k peki krofov in tako obeležila pustni čas ter dodala doprinos k projektu Slovenija evropska gastronomska regija 2021. Gostinsko-kuharska naveza termalne restavracije Potočka, ki v svojih menijih prepleta lokalne dobrote, sveže sestavine in Kneippove nasvete zdravega načina življenja, se je izziva lotila ustvarjalno z upoštevanjem svojega osnovnega poslanstva restavracije. Tako so na tekmovanje poslali zdrav, drugačen, ustvarjalen, okusen krof. Pod spretnimi rokami kuharske mojstrice Advije Halilović je nastal Kneippov krof, polnjen s karameliziranim nadevom z nežno aromo žajblja.
Tradicionalni pohod po Poti kulturne dediščine Žirovnica, ki ga ob slovenskem kulturnem prazniku organizirajo v rojstnih krajih pesnika Prešerna, se bo letos odvijal virtualno.
© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije