Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
summit.jpg

Uspešna kandidatura za BalkanSpa & Wellness Summit

Datum: sreda, 11. februar, 2015

Iz Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč so sporočili, da je Slovenija uspešno kandidirala za pridobitev pomembne mednarodne konference zdraviliškega talaso in wellness turizma za leto 2015.

Na konferenci z nazivom BalkanSpa & Wellness Summit, ki bo potekala od 12. do 15. novembra, pričakujejo okvirno 100 udeležencev iz najmanj 8 držav jugovzhodne Evrope in Balkana, gostiteljica dogodka bo družba Thermana iz Laškega.

Štiri predhodna srečanja strokovnjakov zdraviliškega turizma, ki so potekala pod skupnih sloganom »We have a common history, let's create a common future«, so pokazala nujnost boljše organiziranosti zdraviliškega turizma na mednarodnem nivoju. Med seboj so se povezale štiri države Slovenija, Hrvaška, Srbija in Turčija, ki jih z namenom razvoja in boljše promocije produkta zdraviliškega talaso in wellness turizma, zastopajo nacionalna združenja s področja zdraviliškega turizma. V okviru mednarodnega sejma v Beogradu, ki bo potekal od 19. do 21. februarja, je predviden tudi svečani podpis skupnega dokumenta.

Namen skupne konference je poglobiti stike med vsemi državami udeleženkami tako na strokovnem področju z izmenjavo izkušenj v zdraviliškem zdravljenju in skupni promociji, kot tudi pri umestitvi v širši evropski prostor. V ta namen bo konferenca zajemala štiri področja delovanja:
- BalkanSpa Treatment and Research Center,
- BalkanSpa Education and Training Academy,
- BalkanSpa Health and Wellness Summit,
- Balkan Spa Quality and Promotion Awards.

Gostiteljica lanskoletnega srečanja pod nazivom »Balkan Spa Summit« je bila Hrvaška in temu srečanju so namenili najvišjo podporo, tako predsednik Vlade Republike Hrvaške, Ministrstvo za turizem in Gospodarska zbornica. Pisma podpore se nahajajo na spletni strani www.balkanspasummit.org. V Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč so prepričani, da bo tudi v Sloveniji dogodku namenjena ustrezna podpora.

 

Vir: TTA

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Nagradni kviz STO: Zdaj je čas, da preverite svoje poznavanje Slovenije

bled.jpg
torek, 7. julij 2020

Kampanja Zdaj je čas. Moja Slovenija od začetka beleži odlične rezultate: 125.002 objav s ključnikoma #ifeelsLOVEnia in #mojaslovenija, na pristajalnih straneh kampanje na portalu Slovenia.info je za rezervacijo na voljo preko 290 paketov, v kampanjo se dnevno vključujejo ambasadorji in slovenski mediji. STO vabi k sodelovanju v kvizu Moja Slovenija, kjer odkrivate skrite kotičke Slovenije in se potegujete za privlačne nagrade.

Drugi Evropski simpozij hrane se vrača novembra

pečena jagnjetina z domačimi njoki
ponedeljek, 6. julij 2020

Evropski simpozij hrane, eden najpomembnejših evropskih kulinaričnih dogodkov, se novembra vrača v Ljubljano. Prihajajo največja svetovna kuharska imena in izjemni posamezniki s področja kulinarike, umetnosti in medijskega sveta. Dogodek, ki ga podpira tudi STO, bo potekal med 7. in 9. novembrom.

ARTish

ARTish
petek, 3. julij 2020

Festival ARTish, na katerem slovenski ustvarjalci na stojnicah razstavljajo in prodajajo svoja dela, poteka ob sobotah na Gornjem trgu, pri Herkulovem vodnjaku.

STO se je pridružila pobudi za drugačno prihodnost turizma

feel_309835.jpg
petek, 3. julij 2020

The Future of Tourism Coalition (Koalicija za prihodnost turizma) je skupna pobuda več mednarodnih organizacij, ki delujejo na področju trajnostnega turizma, za premik k novemu, bolj odgovornemu turizmu. Zasleduje globalni cilj, da bi turistična dejavnost v prihodnosti v središče postavila skrb za potrebe destinacij in njihovih prebivalcev.

Tri destinacije uspešno opravile ponovno presojo v okviru Zelene sheme slovenskega turizma

slovenia_green.jpg
četrtek, 2. julij 2020

V zadnjih tednih je potekalo ocenjevanje več destinacij v Zeleni shemi slovenskega turizma, ki so morale po treh letih ponovno opraviti presojo. Vse tri destinacije, ki so postopek zaključile v teh dneh, so znak ohranile ali izboljšale: Podčetrtek je ostal zlat, Kočevsko in Blagajeva dežela pa sta znak izboljšala - Blagajeva dežela iz bronastega v srebrnega, Kočevsko pa celo iz bronastega v zlatega. S tem se je Kočevsko pridružilo drugim slovenskim vodilnim destinacijam, ki so že nosilke tega znaka.

V soboto zbirajo papir za živali

star papir
sreda, 1. julij 2020

Društvo za zaščito živali Ljubljana vabi na 25. akcijo zbiranja starega papirja To soboto, 4. julija, Društvo za zaščito živali Ljubljana prireja že 25. akcijo zbiranja starega papirja v pomoč živalim.

Vabljeni na nepozabno doživetje v svetu 3D iluzij

Gregor Wosik
petek, 26. junij 2020

Si predstavljate, da vstopite v nakupovalni center in se kar naenkrat znajdete na plaži, na visečem mostu sredi kanjona ali pa na surfu, kjer ste ravno ujeli najboljši val? Letošnje poletje bo kaj takega mogoče. V velenjski nakupovalni center Velenjka namreč prihaja Gregor Wosik, svetovno znani umetnik, ki ustvarja neverjetne 3D poslikave tal in sten, s katerimi vas lahko v trenutku popelje v popolnoma drug svet.

Poziv za posredovanje filmov za ART&TUR 2020 filmski festival

film
torek, 23. junij 2020

Mednarodni filmski festival ART&TUR 2020 vabi turistične destinacije in ponudnike turističnih storitev k oddaji promocijskih filmov. Nagrajenci bodo razglašeni na 13. festivalu ART & TUR oktobra na Portugalskem.

Turistični novinarji prekolesarili Barjanko

ekipa barjanka
sreda, 17. junij 2020

Namesto 39. maratona Franja BTC City in tretje izvedbe rekreativnega kolesarjenja po trasi Barjanke, ki bi morala biti prejšnji konec tedna, a je zaradi zdravstvenih razmer odpadla, je kolesarski klub Rog skupaj s partnerji Maratona Franja BTC City organiziral čistilno akcijo na vseh kolesarskih trasah siceršnjega tridnevnega dogodka. Kolesarsko etapo Barjanka, ki je dolga 83 kilometrov je prevozila tudi ekipa turističnih novinarjev.

68. Ljubljana Festival

ljubljana festival
petek, 12. junij 2020

Končno je prišel čas, da se umetnost vrne tudi na odrske deske. Kulturno poletje v Ljubljani bo tudi letos zaznamoval Ljubljana Festival, ki ga bodo odprli z veličastno himno združene Evrope, Beethovnovo 9. simfonijo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije