Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
COTTM1.jpg

Uspešna predstavitev slovenskega turizma na Kitajskem

Datum: četrtek, 10. april, 2014

V torek je v Šanghaju potekala turistična delavnica oz. workshop slovenskega turističnega gospodarstva. Slovenski turizem pa se predstavlja tudi na 10. turistični borzi COTTM (China Outbount Travel & Trade Market).

Oba dogodka potekata v so-organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija, Sektorja za turizem s Hrvaško turistično organizacijo (HTZ) pod sloganom »Experience Croatia, Feel Slovenia«. Poleg nastopa na COTTM bo po končanem drugem sejemskem dnevu potekal tudi sprejem za kitajske novinarje, organizatorje potovanj in turistične agente na slovenskem veleposlaništvu v Pekingu.

Letošnjo slovensko delegacijo na Kitajsko poleg organizatorja, Javne agencije SPIRIT Slovenija (Sektor za turizem), sestavljajo sledeča turistična podjetja: Kompas, Promet T&T, Panoramic Travel, Happy Tours, Palma Tour Operator & DMC, Fabula Tours, CEATM, Europe Travel Service, Združenje slovenski naravnih zdravilišč in Turkish Airlines.

Turistične delavnice v Šanghaju se je udeležilo več kot 100 kitajskih organizatorjev potovanj in vplivnih kitajskih poslovnih medijev.

Kitajski turistični trg še vedno hitro raste in Kitajska postaja številka ena v potovalni industriji. Hiter razvoj in ogromen potencial kitajskega trga se odraža na številu prihodov gostov s tega trga tudi v Evropi, saj evropska mesta doživljajo visoko stopnjo letne rasti nočitev kitajskih turistov, zaradi česar je kitajski trg osrednjega pomena za številne (evropske) države.

Slovenija je v letu 2013 v primerjavi z letom prej zabeležila rast prihodov turistov iz Kitajske v višini 28 % in rast prenočitev v višini 24 %.

Za kitajske goste, ki v Slovenijo najpogosteje potujejo v poletnih mesecih, so najbolj zanimiva predvsem slovenska mesta s prestolnico na čelu in gorska turistična središča oz naravne znamenitosti Slovenije.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Čiliada v Izoli

čili festival
četrtek, 19. september 2019

V soboto, 21. septembra, Izola postane mesto ljubiteljev pikantnih okusov. Takrat nas čaka festival čilija in pekoče kuhinje – Čiliada.

22. Festival slovenskega filma

film
ponedeljek, 16. september 2019

22. Festival slovenskega filma bo potekal od 17. do 22. septembra v Portorožu, v dvoranah Avditorij Portorož in Monforta, slikovitga prizorišča nekdanjega skladišča soli.

Dnevi bakalaja v Izoli

izola_panorama.jpg
četrtek, 12. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen bodo pripravili več različnih promocijskih akcij, prav tako pa bodo nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu
sreda, 11. september 2019

Poklon Stari trti, najstarejši trti na svetu Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni…

52. mednarodni sejem MOS

MOS
sreda, 11. september 2019

V tem tednu se pričenja MOS v Celju.

Slovenija v prihodnjih tednih gosti EuroVolley 2019

odbojka ljubljana
ponedeljek, 9. september 2019

V četrtek, 12. septembra se bo pričelo evropsko prvenstvo v odbojki za moške, ki ga letos poleg Slovenije gostijo Belgija, Nizozemska in Francija. To je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije.

Izboljšana konkurenčnost slovenskega turizma

feel_309835.jpg
petek, 6. september 2019

Slovenija se je po skupni oceni konkurenčnosti za razvoj turističnega sektorja, ki so jo med 140-imi državami izvedli za Svetovni gospodarski forum (WEF), uvrstila na 36. mesto, kar pomeni izboljšanje za 5 mest. Na najboljšem mestu se Slovenija nahaja po okoljski trajnosti in sicer na visokem 8. mestu.

Terme Snovik - 25 let od prvega bazena

snovik_poletje1.jpg
petek, 30. avgust 2019

Letos mineva petindvajset let od postavitve prvega bazena v Snoviku. Pomemben dogodek so danes dopoldan v Termah Snovik počastili s svečano slovesnostjo, ki sta se jo udeležila tudi minister za gospodarstvo, Zdravko Počivalšek in župan občine Kamnik, Matej Slapar. V okviru slovesnosti je potekala okrogla miza z naslovom Termalna voda – darilo narave za danes in jutri, z željo, da bi šel razvoj z izgradnjo pokritega olimpijskega bazena tudi v razvoj športnega turizma.

V Žalcu odprt nov štirizvezdnični hotel A

HotelA
sreda, 28. avgust 2019

Konec prejšnjega tedna je prve goste sprejel nov štirizvezdični hotel A v Arji vasi. Hotel ima 50 sob ter štiri dodatne za najbolj zahtevne goste in gostom nudi udobje, sprostitev in odlično storitev. Uradno ga bodo uradno odprli v začetku septembra.

V prvem polletju 1,16 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 23. avgust 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v šestih mesecih leta 2019 znaša 1,16 milijard evrov, kar je za 4,8 % več kot v enakem obdobju 2018.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije