Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
COTTM1.jpg

Uspešna predstavitev slovenskega turizma na Kitajskem

Datum: četrtek, 10. april, 2014

V torek je v Šanghaju potekala turistična delavnica oz. workshop slovenskega turističnega gospodarstva. Slovenski turizem pa se predstavlja tudi na 10. turistični borzi COTTM (China Outbount Travel & Trade Market).

Oba dogodka potekata v so-organizaciji javne agencije SPIRIT Slovenija, Sektorja za turizem s Hrvaško turistično organizacijo (HTZ) pod sloganom »Experience Croatia, Feel Slovenia«. Poleg nastopa na COTTM bo po končanem drugem sejemskem dnevu potekal tudi sprejem za kitajske novinarje, organizatorje potovanj in turistične agente na slovenskem veleposlaništvu v Pekingu.

Letošnjo slovensko delegacijo na Kitajsko poleg organizatorja, Javne agencije SPIRIT Slovenija (Sektor za turizem), sestavljajo sledeča turistična podjetja: Kompas, Promet T&T, Panoramic Travel, Happy Tours, Palma Tour Operator & DMC, Fabula Tours, CEATM, Europe Travel Service, Združenje slovenski naravnih zdravilišč in Turkish Airlines.

Turistične delavnice v Šanghaju se je udeležilo več kot 100 kitajskih organizatorjev potovanj in vplivnih kitajskih poslovnih medijev.

Kitajski turistični trg še vedno hitro raste in Kitajska postaja številka ena v potovalni industriji. Hiter razvoj in ogromen potencial kitajskega trga se odraža na številu prihodov gostov s tega trga tudi v Evropi, saj evropska mesta doživljajo visoko stopnjo letne rasti nočitev kitajskih turistov, zaradi česar je kitajski trg osrednjega pomena za številne (evropske) države.

Slovenija je v letu 2013 v primerjavi z letom prej zabeležila rast prihodov turistov iz Kitajske v višini 28 % in rast prenočitev v višini 24 %.

Za kitajske goste, ki v Slovenijo najpogosteje potujejo v poletnih mesecih, so najbolj zanimiva predvsem slovenska mesta s prestolnico na čelu in gorska turistična središča oz naravne znamenitosti Slovenije.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

Zavod za turizem Šaleške doline je izdal nov e-katalog turističnih doživetij

velenje saleski grad
ponedeljek, 11. maj 2020

Zavod za turizem Šaleške doline želi tudi v tem obdobju, ko zaradi pandemije s koronavirusno boleznijo veljajo številne omejitve, doživetja Šaleške doline približali čim več potencialnim obiskovalcem, zato so objavili digitalni turistično prodajni katalog doživetij v Šaleški dolini, ki je sicer v tiskani obliki izšel v začetku leta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije