Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
slowenien.jpg

V Nemčiji vrsta novih turističnih vodičev o Sloveniji

Datum: torek, 25. marec, 2014

Založba MAIRDUMONT je za 14. april 2014 napovedala izid nove, 5., predelane izdaje enega vodilnih turističnih vodičev Baedeker: »Slovenija« (Baedeker-Reiseführer, Slowenien). Nova generacija med popotniki dobro poznanih in priznanih t.i. žepnih vodičev v nemščini prinaša vrsto informacij, napotkov in priporočil za doživetij polno spoznavanje Slovenije kot turistične destinacije.

Založba, ki aktualne vsebine pripravlja in ponuja pod motom »Znanje odpira svetove«, je na novo zbrala in ovrednotila informacije o značilnostih in zanimivostih Slovenije. Napoveduje napeto branje o raznolikosti Slovenije od prve do zadnje strani. Kraji so navedeni po abecedi, vsebine, ki jih uredništvo posebej priporoča, so izpostavljene. Posebej pomembne teme so grafično vizualizirali, tudi v 3D tehniki, knjigi pa je pridan zemljevid. Vodič na 358 straneh je že mogoče naročit pri spletnih ponudnikih, cena v prednaročilu je 19,99 evrov.
ISBN: 978-3-8297-1458-7

Za začetek maja je napovedan izid še enega zanimivega, prenovljenega in zelo podrobnega vodiča po Sloveniji bavarske Založbe Michael Müller (Michael Müller Verlag), avtorice in dobre poznavalke Slovenije Lore Marr-Bieger. To bo že 4., natančno predelana izdaja vodiča z enostavnim naslovom »Slovenija« (Slowenien), ki zahtevnejšim obiskovalcev prinaša vrsto podrobnih napotkov za posamične kraje in znamenitosti po Sloveniji. Vodič na 420 straneh se pohvali s številnimi fotografijami. Cena: 19,90 €.
ISBN/EAN: 978-3-89953-858-8,

»Vrsta svežih izdaj turističnih vodičev po Sloveniji nas bo letos podprla v naših prizadevanjih za promocijo Slovenije kot turistične destinacije, vredne obiska nemških gostov. Dobrodošla je tudi odločitev založb za izid vodičev po Sloveniji pred turistično sezono. Aktualizacija izdaj vodičev o Sloveniji tudi utrjuje konkurenčnost Slovenije na nemškem trgu,« izid vodičev o Sloveniji pozdravlja Majda Rozina Dolenc, vodja predstavništva SPIRIT Slovenija v Nemčiji.

Več informacij >>

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Čiliada v Izoli

čili festival
četrtek, 19. september 2019

V soboto, 21. septembra, Izola postane mesto ljubiteljev pikantnih okusov. Takrat nas čaka festival čilija in pekoče kuhinje – Čiliada.

22. Festival slovenskega filma

film
ponedeljek, 16. september 2019

22. Festival slovenskega filma bo potekal od 17. do 22. septembra v Portorožu, v dvoranah Avditorij Portorož in Monforta, slikovitga prizorišča nekdanjega skladišča soli.

Dnevi bakalaja v Izoli

izola_panorama.jpg
četrtek, 12. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen bodo pripravili več različnih promocijskih akcij, prav tako pa bodo nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu
sreda, 11. september 2019

Poklon Stari trti, najstarejši trti na svetu Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni…

52. mednarodni sejem MOS

MOS
sreda, 11. september 2019

V tem tednu se pričenja MOS v Celju.

Slovenija v prihodnjih tednih gosti EuroVolley 2019

odbojka ljubljana
ponedeljek, 9. september 2019

V četrtek, 12. septembra se bo pričelo evropsko prvenstvo v odbojki za moške, ki ga letos poleg Slovenije gostijo Belgija, Nizozemska in Francija. To je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije.

Izboljšana konkurenčnost slovenskega turizma

feel_309835.jpg
petek, 6. september 2019

Slovenija se je po skupni oceni konkurenčnosti za razvoj turističnega sektorja, ki so jo med 140-imi državami izvedli za Svetovni gospodarski forum (WEF), uvrstila na 36. mesto, kar pomeni izboljšanje za 5 mest. Na najboljšem mestu se Slovenija nahaja po okoljski trajnosti in sicer na visokem 8. mestu.

Terme Snovik - 25 let od prvega bazena

snovik_poletje1.jpg
petek, 30. avgust 2019

Letos mineva petindvajset let od postavitve prvega bazena v Snoviku. Pomemben dogodek so danes dopoldan v Termah Snovik počastili s svečano slovesnostjo, ki sta se jo udeležila tudi minister za gospodarstvo, Zdravko Počivalšek in župan občine Kamnik, Matej Slapar. V okviru slovesnosti je potekala okrogla miza z naslovom Termalna voda – darilo narave za danes in jutri, z željo, da bi šel razvoj z izgradnjo pokritega olimpijskega bazena tudi v razvoj športnega turizma.

V Žalcu odprt nov štirizvezdnični hotel A

HotelA
sreda, 28. avgust 2019

Konec prejšnjega tedna je prve goste sprejel nov štirizvezdični hotel A v Arji vasi. Hotel ima 50 sob ter štiri dodatne za najbolj zahtevne goste in gostom nudi udobje, sprostitev in odlično storitev. Uradno ga bodo uradno odprli v začetku septembra.

V prvem polletju 1,16 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 23. avgust 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v šestih mesecih leta 2019 znaša 1,16 milijard evrov, kar je za 4,8 % več kot v enakem obdobju 2018.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije