Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
v-slovenskih-naravni-_1.png

V slovenskih naravnih zdraviliščih zadovoljni s poletno sezono

Datum: torek, 21. september, 2010

Sodobni zdraviliškoturistični centri so ena najbolj izstopajočih oblik turistične ponudbe Slovenije. Številne novosti v ponudbi pa se odražajo tudi v povečanem obisku.

V Termah Čatež so v letošnjem avgustu zabeležili rekorden obisk v namestitvenih kapacitetah.Dosežek je še toliko bolj pomemben, saj so bili vremenski pogoji slabši kot v avgustu preteklega leta. Največ nočitev so letošnje poletni dni realizirali gosti iz Italije in Nizozemske, sledijo pa obiskovalci iz drugih bližnjih držav, kot tudi domači gostje. v-slovenskih-naravni-_2.png

Z letošnjo poletno sezono so zadovoljni tudi v Termah Dobrna. Zabeležili so sicer nekoliko manjše povpraševanje na domačem trgu, a povečanje tujih nočitev. Najbolj se je povečalo predvsem število italijanskih,nemških in srbskih gostov.

V Termah Krka so z letošnjo poletno sezono zadovoljni, saj so v Termah Dolenjske Toplice dosegli 4-odstotno rast nočitev, prenovljeni Talaso Strunjan je bil v juniju, juliju in avgustu ves čas polno zaseden in tudi šmarješke terme so bile večino poletja dobro zasedene.

To poletje se je za bivanje v njihovih termah odločilo nekoliko manj domačih gostov kot v preteklem rekordnem letu, veseli pa so povratka Italijanov, ki so bili ponovno najbolj številčni tuji gostje. v-slovenskih-naravni-_3.pngKot je značilno za slovenska termalna središča in zdravilišča tudi destinacije, ki delujejo v dejavnosti Turizem v Poslovni skupini Sava (Terme 3000, Terme Banovci, Terme Lendava, Terme Ptuj in Zdravilišče Radenci) v severovzhodni Sloveniji, obiskuje še vedno največ domačih gostov in gostov iz tradicionalnih trgov sosednjih držav Avstrije, Italije, Nemčije in Hrvaške.

V letošnjem letu zaznavajo tudi večje povpraševanje s trgov držav nekdanje skupne države, kjer vidijo predvsem velik potencial za v prihodnje. Pri tem pa je potrebno poudariti, da se gosti tudi v letošnjem letu za oddih oz. počitnice odločajo v zadnjem trenutku, v večji meri povprašujejo po krajših programih in cenovno ugodnejših aranžmajih.

S sezono smo na področju obiska in zasedenosti hotelov v Termah Olimia zelo zadovoljni. Najbolj zadovoljni pa niso  z  obiskom termalnega parka Aqualuna. Razen na germanskem trgu, kjer beležijo rahel upad so na vseh ostalih glavnih emitivnih trgih (SLO, IT, HR) zabeležili velik porast obiska in števila nočitev.

Začetek sezone v Termah Topolšica ni kazal najboljše, vendar so s prilagoditvijo ponudbe povpraševanju (krajši paketi, odprtje apartmajskega naselja,...) dosegli zelo dober rezultat v avgustu in so tako s poletno sezono zadovoljni. V Termah Zreče, kakor tudi na Rogli, so z letošnjo poletno sezono zelo zadovoljni, saj je zasedenost ostala na istem nivoju kot v preteklem letu. V letošnjem poletju se ponovno beleži pomemben porast vrhunskih športnikov.

Vir: SSNZ

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

Zavod za turizem Šaleške doline je izdal nov e-katalog turističnih doživetij

velenje saleski grad
ponedeljek, 11. maj 2020

Zavod za turizem Šaleške doline želi tudi v tem obdobju, ko zaradi pandemije s koronavirusno boleznijo veljajo številne omejitve, doživetja Šaleške doline približali čim več potencialnim obiskovalcem, zato so objavili digitalni turistično prodajni katalog doživetij v Šaleški dolini, ki je sicer v tiskani obliki izšel v začetku leta.

V Triglavskem narodnem parku napovedali vojno plastiki

triglav1.jpg
torek, 5. maj 2020

V javnem zavodu Triglavski narodni park letos začenjajo organiziran boj proti plastiki tako v samem parku kot na širšem biosfernem območju Julijskih Alp. Pri tem bo potrebno sodelovanje vseh deležnikov, od lokalnih skupnosti in šol do turizma in občanov. Najprej pa se bodo osredotočili na izkoreninjanje plastike za enkratno uporabo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije