Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
v-slovenskih-naravni-_1.png

V slovenskih naravnih zdraviliščih zadovoljni s poletno sezono

Datum: torek, 21. september, 2010

Sodobni zdraviliškoturistični centri so ena najbolj izstopajočih oblik turistične ponudbe Slovenije. Številne novosti v ponudbi pa se odražajo tudi v povečanem obisku.

V Termah Čatež so v letošnjem avgustu zabeležili rekorden obisk v namestitvenih kapacitetah.Dosežek je še toliko bolj pomemben, saj so bili vremenski pogoji slabši kot v avgustu preteklega leta. Največ nočitev so letošnje poletni dni realizirali gosti iz Italije in Nizozemske, sledijo pa obiskovalci iz drugih bližnjih držav, kot tudi domači gostje. v-slovenskih-naravni-_2.png

Z letošnjo poletno sezono so zadovoljni tudi v Termah Dobrna. Zabeležili so sicer nekoliko manjše povpraševanje na domačem trgu, a povečanje tujih nočitev. Najbolj se je povečalo predvsem število italijanskih,nemških in srbskih gostov.

V Termah Krka so z letošnjo poletno sezono zadovoljni, saj so v Termah Dolenjske Toplice dosegli 4-odstotno rast nočitev, prenovljeni Talaso Strunjan je bil v juniju, juliju in avgustu ves čas polno zaseden in tudi šmarješke terme so bile večino poletja dobro zasedene.

To poletje se je za bivanje v njihovih termah odločilo nekoliko manj domačih gostov kot v preteklem rekordnem letu, veseli pa so povratka Italijanov, ki so bili ponovno najbolj številčni tuji gostje. v-slovenskih-naravni-_3.pngKot je značilno za slovenska termalna središča in zdravilišča tudi destinacije, ki delujejo v dejavnosti Turizem v Poslovni skupini Sava (Terme 3000, Terme Banovci, Terme Lendava, Terme Ptuj in Zdravilišče Radenci) v severovzhodni Sloveniji, obiskuje še vedno največ domačih gostov in gostov iz tradicionalnih trgov sosednjih držav Avstrije, Italije, Nemčije in Hrvaške.

V letošnjem letu zaznavajo tudi večje povpraševanje s trgov držav nekdanje skupne države, kjer vidijo predvsem velik potencial za v prihodnje. Pri tem pa je potrebno poudariti, da se gosti tudi v letošnjem letu za oddih oz. počitnice odločajo v zadnjem trenutku, v večji meri povprašujejo po krajših programih in cenovno ugodnejših aranžmajih.

S sezono smo na področju obiska in zasedenosti hotelov v Termah Olimia zelo zadovoljni. Najbolj zadovoljni pa niso  z  obiskom termalnega parka Aqualuna. Razen na germanskem trgu, kjer beležijo rahel upad so na vseh ostalih glavnih emitivnih trgih (SLO, IT, HR) zabeležili velik porast obiska in števila nočitev.

Začetek sezone v Termah Topolšica ni kazal najboljše, vendar so s prilagoditvijo ponudbe povpraševanju (krajši paketi, odprtje apartmajskega naselja,...) dosegli zelo dober rezultat v avgustu in so tako s poletno sezono zadovoljni. V Termah Zreče, kakor tudi na Rogli, so z letošnjo poletno sezono zelo zadovoljni, saj je zasedenost ostala na istem nivoju kot v preteklem letu. V letošnjem poletju se ponovno beleži pomemben porast vrhunskih športnikov.

Vir: SSNZ

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Časnik Forbes znova izpostavil Ano Roš

ana_roš
četrtek, 20. februar 2020

V ugledni ameriški reviji Forbes so ponovno izpostavili odličnost Hiše Franko in Ane Roš ter jo opisali kot eno najboljših kuharskih mojstric na svetu, katere edinstvene jedi združujejo ljudi z vsega sveta. V članku je izpostavljena tudi lokalna pridelava sestavin, ki jih Roševa uporablja za pripravo gastronomskih mojstrovin.

Najboljši pustni krofi

Pustni krofi
torek, 18. februar 2020

Pomembno je, da upoštevate potrebne količine!

Škucove packarije

skuc.jpg
petek, 14. februar 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
petek, 14. februar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Kmalu 16 novih nočitev na gradu Podsreda

podsreda.jpg
četrtek, 13. februar 2020

Poti kozjanskih gričev vodijo do skritih kotičkov, kjer se čas ustavi in je zgodovina še vedno živa. Tam se nad dolino dviga srednjeveški Grad Podsreda – najbolj grajski med gradovi na Slovenskem.

Hood Heroes bodo prižgali luč za ulično košarko

kosarka.jpg
četrtek, 13. februar 2020

V Hood Burgerju bodo letos svojo tradicionalno dobrodelno akcijo Hood Heroes, ki bo potekala od danes pa vse do 11. marca, namenili zbiranju sredstev za razsvetljavo izbranih igrišč za ulično košarko. Vsak teden bodo svoji redni ponudbi dodali po enega od Hood Heroes posebnih burgerjev in od prodaje vsakega 1 evro namenili v sklad akcije.

Pogumno zapisane pesmi 12. literarnega natečaja Term Snovik

snovik_poletje1.jpg
ponedeljek, 10. februar 2020

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika se je v Termah Snovik odvijal že 12. tradicionalni literarni večer. Kot je povedal prokurist družbe Ivan Hribar so že pred 25. leti ob gradnji prvega bazena sprejeli odločitev, da bodo gradili terme, ki bodo eko terme in ki bodo skrbele za ravnovesje telesa in duha. To je tudi razlog za vsakoletni literarni natečaj, s katerim vzpodbujajo k literarnemu ustvarjanju tako mlade kot odrasle. Letošnja tema pesnjenja je bila »pogum«. Tematika je bila skrbna izbrana ravno v času 18. obletnice delovanja Term Snovik, ki so jo praznovali pred kratkim. In zagotovo je bil potreben tudi pogum za dosego polnoletnosti.

Kobarid med 10 najbolj gostoljubnimi kraji po oceni Booking.com

kobarid
torek, 4. februar 2020

Booking.com, priljubljena platforma za rezervacije, je objavila seznam najbolj gostoljubnih krajev na svetu - nanj so uvrstili destinacije z najvišjim deležem turističnih nastanitev, ki imajo na njihovi platformi najboljše ocene gostov. Na seznamu je tudi Kobarid.

Kulturni praznik v vili Ruska dača – poučno in zelo drugače

preseren_celje.jpg
torek, 4. februar 2020

V Ruski dači v Zg. Gameljnah bodo 8. februar, kulturni praznik, praznovali z dnevom odprtih vrat in brezplačnimi ogledi. Pripravili so posebno zgodbo iz knjižnice Ruske dače, ki obiskovalce okrog nekaj zelo zanimivih, poučnih ovinkov pripelje prav do našega velikega pesnika Franceta Prešerna.

Gradovi Posavja – prejemniki nagrade Jakob 2020

jakob.JPG
ponedeljek, 3. februar 2020

Nagrada Jakob 2020 in naziv ambasador inovativnosti v turizmu za področje inovativne turistične vsebine ter programi v gradovih in dvorcih 2020, ki jo podeljuje Gospodarsko razstavišče za inovativnost, kakovost in odličnost v turizmu v okviru sejma Alpe-Adria, je letos pripadla projektu Gradovi Posavja.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije