Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
na_lepse.JPG

Vabljeni k ogledu oddaje Na lepše

Datum: petek, 14. marec, 2014

V oddaji, ki bo na sporedu danes zvečer, bo ekipa Na lepše predstavila dogajanje na svetovni turistični borzi v Berlinu in tradicionalni dogodek »Serata Slovena« v Milanu, ki ga je pripravilo italijansko predstavništvo SPIRIT Slovenija.

V Milanu se je s slovenskimi turističnimi predstavniki srečalo več kot sto novinarjev in drugih gostov, ki so pomembni za promocijo Slovenije kot turistične destinacije v Italiji. Dogodek je bil letos v znamenju mesta Kamnik, ki je gostom predstavil svojo turistično ponudbo in znamko »Okusi Kamnika«, ki je del širšega kulinaričnega projekta »Okusiti osrednjo Slovenijo«. V Milanu pa so bili nagrajeni tudi novinarji, ki so najlepše in najboljše predstavili Slovenijo v italijanskih medijih v letu 2013.

V Sloveniji pa se bo ekipa še zadnjič posvetila belim strminam – obiskali so Pokljuko in preverili tamkajšnjo turistično ponudbo v sklopu Svetovnega pokala v biatlonu. Na Rogli pa so se poleg smuke in teka na smučeh, ki je aktualen vse do aprila, v družbi vodnikov podali na krpljanje po idilični okolici Zreškega Pohorja. Rogla je tudi izhodišče tudi za Lovrenška jezera, do kamor pa v času snemanja zaradi močnih sunkov vetra niso uspeli priti. Ponudbo nadgrajuje tudi možnost pasje vprege, ki predstavlja svojevrstno doživetje, na katerem vas vlečni psi, ki komaj čakajo, da poženejo sani, popeljejo na ogled Rogle.

Po pustnem torku se na pepelnično sredo začne 40-dnevni post. V preteklosti so se gostilne strogosti tega dneva izognile s slanikovo pojedino, ki so jo tri leta potem, ko je bil zgrajen, leta 1908, začeli pripravljati tudi v ljubljanskem hotelu Union. Letos so pripravili že 89. pojedino, na kateri so se v kuharskem tekmovanju pomerili elitni kuharji iz Slovenije in tudi drugod. Ekipa je preverila, katere jedi so pripravili in kako so bili z obiskom zadovoljni organizatorji.

 

RTV Slovenija

 

Vir: TTA

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Znani so finalisti akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna

avtor_Turizem_Bohinj.jpg
torek, 22. september 2020

Izbor akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna se približuje zaključku. Državna ocenjevalna komisija je po dolgem in počez prečesala Slovenijo in izbrala finaliste natečaja.

Med najboljšimi evropskimi kulinaričnimi spominki kar trije slovenski izdelki

čebela
torek, 22. september 2020

V Kuopiu na Finskem so bili v sredini septembra pod okriljem Evropske gastronomske regije razglašeni zmagovalci 1. evropskega izziva za kulinarična darila oz. darila povezana s hrano. Vsi so prejeli uradni IGCAT certifikat in bodo posebej predstavljeni na IGCAT spletni strani.

Ptuj je najvarnejše slovensko mesto

ptuj.jpg
ponedeljek, 21. september 2020

Najstarejše slovensko mesto je letošnji dobitnik nagrade Slovenian Grand Security Award 2020 za najbolj varno mesto v kategoriji mestnih občin v Sloveniji.

Nov hotel Soča v Bovcu

bovec_maraton.jpg
četrtek, 17. september 2020

Te dni najstarejša bovška športna agencija Soča rafting v centru Bovca odpira nov hotel Soča.

Evropski turistični sektor poziva vlade EU naj uskladijo potovalna pravila

letalski_potniki.jpg
četrtek, 17. september 2020

Zavezništvo Evropski turistični manifest, ki predstavlja glas evropskega potovalnega in turističnega sektorja, poziva države članice, naj se nujno dogovorijo o usklajenih omejitvah potovanj in zagotovijo hitro izvajanje, ki bo sektorju pomagalo preživeti krizo brez primere.

Conde Nast Traveller Slovenijo postavil na prvo mesto med najbolj zaželenimi destinacijami prihodnjega leta

Kranjska Gora
sreda, 16. september 2020

Eden najprestižnejših in vplivnih medijev na področju turizma, Conde Nast Traveller, je objavil lestvico najbolj zaželenih destinacij za leto 2021 in na prvo mesto seznama postavil Slovenijo.

Znani sta zmagovalki akcije Naj planinska koča

Naj koča
torek, 15. september 2020

Naj planinska koča 2020 je Mihov dom na Vršiču, naj visokogorska planinska koča pa Koča na Kriški gori.

Evropski teden mobilnosti: Izberi čistejši način prevoza!

ekolo
ponedeljek, 14. september 2020

V Ljubljani se že 19. leto zapored pridružujejo Evropskemu tednu mobilnosti, najbolj razširjeni kampanji na področju trajnostne mobilnosti na svetu, ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom.

Finalistke za Miss Earth Slovenija 2020 v Snoviku

Kneipa_Snovik
petek, 11. september 2020

V najvišje slovenskih termah, v Termah Snovik, katere vodi trajnostna naravnanost in odgovorno obnašanje do naravnih virov, so gostili pred finalno srečanje finalistk za Miss Earth Slovenija 2020. Lepotno tekmovanje za Miss zemlje s sloganom »lepota z določenim namenom«, velja za enega izmed najbolj priznanih tekmovanj na svetu.

Novost v River Campingu Bled - spanje v drevesni krogli

river bled
sreda, 9. september 2020

V River Campingu Bled se lahko pohvalijo z novo pridobitvijo. Mobilnim hišicam, ki so bile v letošnjem poletju dobro obiskane, so dodali še posebno drevesno hišico – Forest Globe. Hišica je primerna za romantičen oddih za pare in predstavlja nepozabno doživetje na pragu Bleda.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije