Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
bled_otok.jpg

Virtualni sprehod po Sloveniji

Datum: petek, 17. april, 2020

Spoznavajte Slovenijo z vašega kavča. Vstopite v zanimive muzejske zbirke, naužijte se naravnih in kulturnih lepot, uberite svojo pot po slovenskih mestih s pomočjo virtualnih izletov.

Na turističnih straneh portala www.slovenia.info je zaživela nova vsebina, ki domače in tuje navdušence Slovenije kot turistične destinacije vabi k virtualnemu odkrivanju:

  • bogatih zbirk v nekaterih večjih nacionalnih muzejih in galerijah: Narodni muzej Slovenije, Narodna galerija Ljubljana, Moderna galerija MG+MSUM, Tehnični muzej Slovenije, Posavski muzej Brežice, Pokrajinski muzej Maribor, Dolenjski muzej Novo mesto, Mestni muzej Ljubljana, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož, Tolminski muzej,
  • drugih zanimivih muzejev: Eko muzej hmeljarstva Žalec, Podvodni muzej Piran, Muzej premogovništva Velenje, Plečnikova hiša,
  • virtualnih sprehodov v nepozabnih razgledih Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka, Kamniško-Savinjskih Alp in Karavank,
  • slikovitih podob slovenskih voda: Lovrenška jezera, Slap Kozjak, Slap Peričnik, Blejski vintgar;
  • jamskega sveta: Postojnska jama, Križna jama, Škocjanske jame,
  • gradov: Ljubljanski grad, Predjamski grad, Blejski grad.
  • od najstarejše šivanke do živega srebra: Potočka zijalka, Hrastovlje, Antonijev rov, Stara trta
  • virtualnih mestnih potepanj po večjih krajih in mestih ter
  • virtualnih izletov: ogled Arboretuma Volčji potok, vožnja po Bohinjski železniški progi in izlet po sledeh prve svetovne vojne.

 

Gre za objavo več kot 30 javno dostopnih točk, ki obiskovalcu nudijo virutalne oglede in sprehode po Sloveniji in njenih kulturnih in naravnih bogastvih. Virtualne oglede omogočajo predvsem posnetki Boštjana Burgerja, katere je javnosti omogočil prav v zadnjem obdobju.   

Sanjajte zdaj, odkrivajte kasneje!

Virtualni sprehod po Sloveniji

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Letos malce drugačna razglasitev nagrajencev akcije Naj wellness 2019/20

Priznanja wellness
sobota, 24. oktober 2020

Laskavi nazivi za Naj wellness 2019/2020, ki so bili podeljeni na podlagi skupno več kot 15.500 prejetih glasov, so tokrat šli v Wellness Orhidelia Term Olimia, Wellness Paradiso iz Dobove, mariborsko Oazo miru, Wellness Vodnega mesta Atlantis in Wellness Lara z Jelenovega grebena.

Jutri razglasitev najbolj priljubljenih centrov dobrega počutja

Logo_naj_wellness
petek, 23. oktober 2020

V jutrišnji oddaji Dobro jutro, Slovenija, ki jo lahko poslušate ob 9.25 na Radio SI bodo premierno objavljeni prejemniki nazivov Naj wellness sezone 2019/2020.

Puklavec Family Wines že četrtič postal Vinar leta

Vino
petek, 23. oktober 2020

Na 46. ocenjevanju Vino Slovenija Gornja Radgona je vinska klet Puklavec Family Wines že četrtič osvojila laskavi naslov Vinar leta.

TZ Izola vzpodbuja razvoj enogastronomske ponudbe destinacije

izola_soncno_nabrezje.jpg
četrtek, 22. oktober 2020

Turistično združenje Izola za turistično gospodarstvo v mesecu oktobru pripravja prvo kulinarično akademijo ter izvaja zanimiva predavanja strokovnjakov s področja eno-gastronomije in predavanja iz različnih razvojnih področij.

Nov predstavitveni video destinacije Cerkno

cerkno (19).JPG
torek, 20. oktober 2020

Cerkno, ena izmed vodilnih destinacij slovenskega turizma, je v okviru uspešne prijave na javni razpis »Za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij Slovenije v letu 2020«, v mesecu septembru gostila prav posebnega gosta, Klemena Slakonjo.

Znani so zmagovalci jubilejne akcije "Naj kopališče 2020"

aqualuna3.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

Letošnje poletje je postreglo s posebnimi izzivi, a kljub temu ni skoparilo z lepimi sončnimi dnevi, ki so skupaj s turističnimi boni poskrbeli za dober obisk slovenskih kopališč. Kopalke in kopalci so s pomočjo oddaje »Dobro jutro, Slovenija«, ki poteka na šestih slovenskih radijskih postajah tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2020«.

Ustanovljeno združenje ponudnikov rent a car storitev

audi_a1_sportback-1.jpg
ponedeljek, 19. oktober 2020

V okviru Turistično gostinske zbornice Slovenije so novo združenje ustanovila največja slovenska podjetja, ki izvajajo storitve rent a car najema vozil in so člani zbornice.

Mednarodni film fest Kranjska Gora 2020

film
ponedeljek, 19. oktober 2020

Mednarodni filmski festival Kranjska Gora venomer postreže z dobrimi filmi svetovnih produkcij. Novost letošnjega leta "drive in kino" v Planici.

Evropska turistična konvencija o najbolj aktualnih tematikah turizma

lj_green.jpg
četrtek, 15. oktober 2020

V ponedeljek, 12. oktobra, je v organizaciji Evropske komisije potekala Evropska turistična konvencija (European Tourism Convention), katere namen je bil vzpostaviti dialog med različnimi deležniki na temo strateških usmeritev evropskega turizma v obdobju po epidemiji Covid-19 in tudi dolgoročno, v okviru Agende turizma 2050.

Maribor v znamenju svetovnega pokala v gorskem kolesarstvu

Mountainbiking on Pohorje-Hotel Bellevue-Terme Maribor.jpg
sreda, 14. oktober 2020

Mariborski Bike Park na Pohorju bo med 15. in 18. oktobrom na dveh tekmah svetovnega pokala gostil najboljše gorske kolesarje sveta. Športni dogodek je odlična priložnost za utrjevanje prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot destinacije za aktivni oddih in organizacijo velikih in medijsko odmevnih športnih prireditev.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije