Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
bled_otok.jpg

Virtualni sprehod po Sloveniji

Datum: petek, 17. april, 2020

Spoznavajte Slovenijo z vašega kavča. Vstopite v zanimive muzejske zbirke, naužijte se naravnih in kulturnih lepot, uberite svojo pot po slovenskih mestih s pomočjo virtualnih izletov.

Na turističnih straneh portala www.slovenia.info je zaživela nova vsebina, ki domače in tuje navdušence Slovenije kot turistične destinacije vabi k virtualnemu odkrivanju:

  • bogatih zbirk v nekaterih večjih nacionalnih muzejih in galerijah: Narodni muzej Slovenije, Narodna galerija Ljubljana, Moderna galerija MG+MSUM, Tehnični muzej Slovenije, Posavski muzej Brežice, Pokrajinski muzej Maribor, Dolenjski muzej Novo mesto, Mestni muzej Ljubljana, Pokrajinski muzej Ptuj Ormož, Tolminski muzej,
  • drugih zanimivih muzejev: Eko muzej hmeljarstva Žalec, Podvodni muzej Piran, Muzej premogovništva Velenje, Plečnikova hiša,
  • virtualnih sprehodov v nepozabnih razgledih Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka, Kamniško-Savinjskih Alp in Karavank,
  • slikovitih podob slovenskih voda: Lovrenška jezera, Slap Kozjak, Slap Peričnik, Blejski vintgar;
  • jamskega sveta: Postojnska jama, Križna jama, Škocjanske jame,
  • gradov: Ljubljanski grad, Predjamski grad, Blejski grad.
  • od najstarejše šivanke do živega srebra: Potočka zijalka, Hrastovlje, Antonijev rov, Stara trta
  • virtualnih mestnih potepanj po večjih krajih in mestih ter
  • virtualnih izletov: ogled Arboretuma Volčji potok, vožnja po Bohinjski železniški progi in izlet po sledeh prve svetovne vojne.

 

Gre za objavo več kot 30 javno dostopnih točk, ki obiskovalcu nudijo virutalne oglede in sprehode po Sloveniji in njenih kulturnih in naravnih bogastvih. Virtualne oglede omogočajo predvsem posnetki Boštjana Burgerja, katere je javnosti omogočil prav v zadnjem obdobju.   

Sanjajte zdaj, odkrivajte kasneje!

Virtualni sprehod po Sloveniji

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Rezervirajte si svojo mizo

Kulinarika.jpg
ponedeljek, 1. junij 2020

Danes bodo najboljše slovenske gostilne in restavracije začele sprejemati rezervacije za spomladanski Teden restavracij 2020, ki bo potekal med 12. in 21. junijem.

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije