Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Volkswagen_logo

Volkswagen s 1. marcem 2011 prevzema prodajno dejavnost podjetja Porsche Holding Salzburg

Datum: petek, 4. marec, 2011
Volkswagen je skladno z napovedmi prevzel operativno poslovanje podjetja Porsche Holding Salzburg (PHS). Prenos distribucijske družbe se bo izvedel 1. marca 2011 in sicer v vrednosti 3,3 milijarde evrov. Salzburg bo še naprej sedež podjetja in prav tako tudi sedež poslovodstva.


Volkswagen z nakupom, ki je predviden že v Temeljnem sporazumu, uresničuje še en načrtovani korak na poti do integriranega avtomobilskega koncerna Volkswagen in Porsche.  „Porsche Holding Salzburg prepriča z izstopajočo podjetniško uspešnostjo. Je v svetovnem merilu ena najučinkovitejših in najdonosnejših distribucijskih družb avtomobilske panoge in zato predstavlja pomembno okrepitev distribucijske dejavnosti koncerna Volkswagen,“ je dejal prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave delniške družbe Volkswagen. PHS razpolaga z vodilnimi sistemi in procesi v celotni panogi, poleg tega pa ima izjemno bogate izkušnje na področju maloprodaje. „Kjer je to smiselno, bomo znanje in izkušnje prenesli na koncern in s tem še dodatno okrepili uspešnost celotne distribucije“, je nadaljeval Winterkorn.


Volkswagen pridobi od PHS vsa avtomobilska področja dejavnosti kot so veleprodaja in maloprodaja, Porsche Informatik, Porsche Bank, Porsche Immobilien in Porsche Versicherung ter PGA Motors s sedežem v Parizu.


„PHS bo tudi pod streho koncerna Volkswagen ostal samostojna podjetniška enota in bo nadaljeval z nespremenjenim poslovnim modelom“, je poudaril Christian Klingler, generalni direktor koncernske prodaje pri delniški družbi Volkswagen. „Ohranijo se vsi deli podjetja. To velja tudi za distribucijsko poslovanje z vsemi nekoncernskimi znamkami. Kontrolirana usmeritev rasti PHS se mora nadaljevati“, je nadaljeval Klingler.


PHS je najuspešnejše zasebno trgovsko podjetje avtomobilske panoge v Evropi z močno prisotnostjo predvsem v Avstriji, Zahodni in Vzhodni Evropi ter na Kitajskem. V koledarskem letu 2010 je bil s prodajo 565.000 novih in rabljenih vozil dosežen promet v vrednosti 12,78* milijard evrov in s stopnjo donosa, ki je glede na trg nadpovprečna. V PHS je zaposlenih okroglo 20.900 sodelavcev.
 
 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Mednarodno tekmovanje za najboljše kratke kulinarične filme

festival_kulinarike1.jpg
ponedeljek, 24. februar 2020

Mednarodni inštitut za gastronomijo, kulturo, umetnost in turizem (IGCAT) je februarja letos objavil poziv FILM FOOD MENU za prijavo kratkih filmov s področja gastronomije pod krovno tematiko »Kulinarične zgodbe«. Vabljeni k sodelovanju.

V letu 2019 2,75 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 21. februar 2020

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za leto 2019, ta znaša 2,75 milijard evrov, kar je za 1,8 odstotka več kot v letu 2018.

Nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
petek, 21. februar 2020

Za tiste, ki glasujejo v akciji Naj wellness smo pripravili lepe nagrade. Žrebamo vsak teden!

Časnik Forbes znova izpostavil Ano Roš

ana_roš
četrtek, 20. februar 2020

V ugledni ameriški reviji Forbes so ponovno izpostavili odličnost Hiše Franko in Ane Roš ter jo opisali kot eno najboljših kuharskih mojstric na svetu, katere edinstvene jedi združujejo ljudi z vsega sveta. V članku je izpostavljena tudi lokalna pridelava sestavin, ki jih Roševa uporablja za pripravo gastronomskih mojstrovin.

Najboljši pustni krofi

Pustni krofi
torek, 18. februar 2020

Pomembno je, da upoštevate potrebne količine!

Škucove packarije

skuc.jpg
petek, 14. februar 2020

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

Kmalu 16 novih nočitev na gradu Podsreda

podsreda.jpg
četrtek, 13. februar 2020

Poti kozjanskih gričev vodijo do skritih kotičkov, kjer se čas ustavi in je zgodovina še vedno živa. Tam se nad dolino dviga srednjeveški Grad Podsreda – najbolj grajski med gradovi na Slovenskem.

Hood Heroes bodo prižgali luč za ulično košarko

kosarka.jpg
četrtek, 13. februar 2020

V Hood Burgerju bodo letos svojo tradicionalno dobrodelno akcijo Hood Heroes, ki bo potekala od danes pa vse do 11. marca, namenili zbiranju sredstev za razsvetljavo izbranih igrišč za ulično košarko. Vsak teden bodo svoji redni ponudbi dodali po enega od Hood Heroes posebnih burgerjev in od prodaje vsakega 1 evro namenili v sklad akcije.

Pogumno zapisane pesmi 12. literarnega natečaja Term Snovik

snovik_poletje1.jpg
ponedeljek, 10. februar 2020

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika se je v Termah Snovik odvijal že 12. tradicionalni literarni večer. Kot je povedal prokurist družbe Ivan Hribar so že pred 25. leti ob gradnji prvega bazena sprejeli odločitev, da bodo gradili terme, ki bodo eko terme in ki bodo skrbele za ravnovesje telesa in duha. To je tudi razlog za vsakoletni literarni natečaj, s katerim vzpodbujajo k literarnemu ustvarjanju tako mlade kot odrasle. Letošnja tema pesnjenja je bila »pogum«. Tematika je bila skrbna izbrana ravno v času 18. obletnice delovanja Term Snovik, ki so jo praznovali pred kratkim. In zagotovo je bil potreben tudi pogum za dosego polnoletnosti.

Kobarid med 10 najbolj gostoljubnimi kraji po oceni Booking.com

kobarid
torek, 4. februar 2020

Booking.com, priljubljena platforma za rezervacije, je objavila seznam najbolj gostoljubnih krajev na svetu - nanj so uvrstili destinacije z najvišjim deležem turističnih nastanitev, ki imajo na njihovi platformi najboljše ocene gostov. Na seznamu je tudi Kobarid.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije