Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Volkswagen_logo

Volkswagen s 1. marcem 2011 prevzema prodajno dejavnost podjetja Porsche Holding Salzburg

Datum: petek, 4. marec, 2011
Volkswagen je skladno z napovedmi prevzel operativno poslovanje podjetja Porsche Holding Salzburg (PHS). Prenos distribucijske družbe se bo izvedel 1. marca 2011 in sicer v vrednosti 3,3 milijarde evrov. Salzburg bo še naprej sedež podjetja in prav tako tudi sedež poslovodstva.


Volkswagen z nakupom, ki je predviden že v Temeljnem sporazumu, uresničuje še en načrtovani korak na poti do integriranega avtomobilskega koncerna Volkswagen in Porsche.  „Porsche Holding Salzburg prepriča z izstopajočo podjetniško uspešnostjo. Je v svetovnem merilu ena najučinkovitejših in najdonosnejših distribucijskih družb avtomobilske panoge in zato predstavlja pomembno okrepitev distribucijske dejavnosti koncerna Volkswagen,“ je dejal prof. dr. Martin Winterkorn, predsednik uprave delniške družbe Volkswagen. PHS razpolaga z vodilnimi sistemi in procesi v celotni panogi, poleg tega pa ima izjemno bogate izkušnje na področju maloprodaje. „Kjer je to smiselno, bomo znanje in izkušnje prenesli na koncern in s tem še dodatno okrepili uspešnost celotne distribucije“, je nadaljeval Winterkorn.


Volkswagen pridobi od PHS vsa avtomobilska področja dejavnosti kot so veleprodaja in maloprodaja, Porsche Informatik, Porsche Bank, Porsche Immobilien in Porsche Versicherung ter PGA Motors s sedežem v Parizu.


„PHS bo tudi pod streho koncerna Volkswagen ostal samostojna podjetniška enota in bo nadaljeval z nespremenjenim poslovnim modelom“, je poudaril Christian Klingler, generalni direktor koncernske prodaje pri delniški družbi Volkswagen. „Ohranijo se vsi deli podjetja. To velja tudi za distribucijsko poslovanje z vsemi nekoncernskimi znamkami. Kontrolirana usmeritev rasti PHS se mora nadaljevati“, je nadaljeval Klingler.


PHS je najuspešnejše zasebno trgovsko podjetje avtomobilske panoge v Evropi z močno prisotnostjo predvsem v Avstriji, Zahodni in Vzhodni Evropi ter na Kitajskem. V koledarskem letu 2010 je bil s prodajo 565.000 novih in rabljenih vozil dosežen promet v vrednosti 12,78* milijard evrov in s stopnjo donosa, ki je glede na trg nadpovprečna. V PHS je zaposlenih okroglo 20.900 sodelavcev.
 
 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Čiliada v Izoli

čili festival
četrtek, 19. september 2019

V soboto, 21. septembra, Izola postane mesto ljubiteljev pikantnih okusov. Takrat nas čaka festival čilija in pekoče kuhinje – Čiliada.

22. Festival slovenskega filma

film
ponedeljek, 16. september 2019

22. Festival slovenskega filma bo potekal od 17. do 22. septembra v Portorožu, v dvoranah Avditorij Portorož in Monforta, slikovitga prizorišča nekdanjega skladišča soli.

Dnevi bakalaja v Izoli

izola_panorama.jpg
četrtek, 12. september 2019

Tudi v letošnjem letu na Turističnem združenju Izola nadaljujejo z razvojem Izole kot kulinarične destinacije. V ta namen bodo pripravili več različnih promocijskih akcij, prav tako pa bodo nadaljevali s programom Kilometer nič, ki vključuje sezonsko domačo tržnico Ruba sz moje njive in pa kulinarične akcije oz. dogodke.

Festival Stare trte

Festival Stare trte, najstarejše na svetu
sreda, 11. september 2019

Poklon Stari trti, najstarejši trti na svetu Festival Stare trte je vinski, kulinarični in kulturni…

52. mednarodni sejem MOS

MOS
sreda, 11. september 2019

V tem tednu se pričenja MOS v Celju.

Slovenija v prihodnjih tednih gosti EuroVolley 2019

odbojka ljubljana
ponedeljek, 9. september 2019

V četrtek, 12. septembra se bo pričelo evropsko prvenstvo v odbojki za moške, ki ga letos poleg Slovenije gostijo Belgija, Nizozemska in Francija. To je odlična priložnost za promocijo Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije.

Izboljšana konkurenčnost slovenskega turizma

feel_309835.jpg
petek, 6. september 2019

Slovenija se je po skupni oceni konkurenčnosti za razvoj turističnega sektorja, ki so jo med 140-imi državami izvedli za Svetovni gospodarski forum (WEF), uvrstila na 36. mesto, kar pomeni izboljšanje za 5 mest. Na najboljšem mestu se Slovenija nahaja po okoljski trajnosti in sicer na visokem 8. mestu.

Terme Snovik - 25 let od prvega bazena

snovik_poletje1.jpg
petek, 30. avgust 2019

Letos mineva petindvajset let od postavitve prvega bazena v Snoviku. Pomemben dogodek so danes dopoldan v Termah Snovik počastili s svečano slovesnostjo, ki sta se jo udeležila tudi minister za gospodarstvo, Zdravko Počivalšek in župan občine Kamnik, Matej Slapar. V okviru slovesnosti je potekala okrogla miza z naslovom Termalna voda – darilo narave za danes in jutri, z željo, da bi šel razvoj z izgradnjo pokritega olimpijskega bazena tudi v razvoj športnega turizma.

V Žalcu odprt nov štirizvezdnični hotel A

HotelA
sreda, 28. avgust 2019

Konec prejšnjega tedna je prve goste sprejel nov štirizvezdični hotel A v Arji vasi. Hotel ima 50 sob ter štiri dodatne za najbolj zahtevne goste in gostom nudi udobje, sprostitev in odlično storitev. Uradno ga bodo uradno odprli v začetku septembra.

V prvem polletju 1,16 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 23. avgust 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v šestih mesecih leta 2019 znaša 1,16 milijard evrov, kar je za 4,8 % več kot v enakem obdobju 2018.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije