Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
skupinska_Špik

Zaključena sta že 25. izbor Naj smučišč in 8. izbor Naj wellness centrov

 

  

Datum: četrtek, 21. april, 2016

Včeraj smo v Hotelu Špik v Kranjski Gori podelili nazive "Naj" smučiščem ter snežnim parkom in priznanja družini prijaznim smučiščem, že drugo leto zapored pa smo razglasili najbolj priljubljeno tuje smučišče po izboru slovenskih smučarjev. Prva mesta so tokrat osvojila smučišča Vogel, Golte in RTC Trije kralji, med domačimi smučišči, ter avstrijsko smučišče Mokrine/Nassfeld med tujimi smučišči. Hkrati je potekala tudi podelitev priznanj najbolj priljubljenim wellness centrom. Naziv najboljšega so si v posameznih kategorijah prislužili Wellness Orhidelia, Wellness Paradiso, Wellness Club Victoria, Atlantis in Wellness Korošec.

Naj smučišče

Poslušalci radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija", ki deluje pod okriljem RTV Slovenija in portala www.dj-slovenija.si, so tudi tokrat množično glasovali za "Naj smučišče 2015/16". Za 106 smučišč in snežnih parkov se je v uredništvu nabralo več kot 13.000 glasov. Za nazive najboljših so se smučišča potegovala v petih kategorijah: mala, srednja in velika smučišča, tuja smučišča ter snežni parki, podelili pa so tudi naziv "Družini prijazno smučišče".  Tega so letos prejeli Rogla, Cerkno in Kranjska Gora.

Letos je zmagovalec v kategoriji malih smučarskih centrov postal Smučarski center Jakec  Trije kralji, na drugem mestu je SKI BOR Črni vrh in na tretjem mestu Celjska koča. Med srednje velikimi smučišči je vrstni red že nekaj let nespremenjen. Največ glasov je ponovno dobil smučarski center Golte, na drugem mestu je Stari vrh in na tretjem Soriška planina. Že tretje leto zapored je zmagovalec v kategoriji velikih smučišč Smučarski center Vogel, kjer so smučarji najbolj zadovoljni z urejenostjo prog in varnostjo. Tik za njim je tokrat Cerkno, na tretjem mestu pa je smučišče Rogla.

V kategoriji snežnih parkov je največ glasov že peto leto zapored dobil Snežni park Rogla. Mesto nižje se je uvrstil Snežni park Vogel, na tretje pa Snežni park Kranjska Gora.

Že drugo leto je potekal izbor tudi med  tujimi smučišči. Po oceni naših smučarjev  prvo mesto pripada avstrijskemu smučišču Mokrine/ Nassfeld, na drugem je smučišče Kronplatz in na tretjem Bad Kleinkirchheim.

Naj wellness

Najmlajši izbor pod okriljem uredništva "Dobro jutro, Slovenija" je izbor "Naj wellness", ki je letos potekal osmič, ljubitelji tovrstnih razvajanj pa so oddali prek 15.000 glasov. Glavni namen izbora je širši javnosti posredovati čim več informacij in podatkov o zdravem načinu življenja na splošno ter seveda  o konkretni ponudbi slovenskih wellness centrov. Hkrati pa se z izborom spodbuja zdrava konkurenčnost med centri in s tem dviguje kakovost njihovih storitev.

Letos smo centre razporedili v pet kategorij. Prvo mesto v kategoriji velikih rezidentov je, tako kot že vrsto let zapored, osvojil Wellness Vodnega mesta Atlantis, sledita mu wellness Harmonija in Wellness center Galactica. V kategoriji malih rezidentov  je najbolj prepričal Wellness Club Victoria iz Ljubljane, na drugem mestu je Oaza miru iz Maribora in na tretjem Fanči, prav tako iz Ljubljane.

Zmagovalec kategorije Turizem - mali je Wellness Paradiso, na drugem mestu je tokrat Vitarium iz Šmarjeških Toplic, na tretjem pa Wellness center Špik iz Kranjske Gore.  Wellness Orhidelia Term Olimia je ponovno postal "Naj wellness" v kategoriji velikih centrov sproščanja in užitka, sledita mu Balnea, Dolenjske Toplice in Wellness Spa Center, Thermana Laško. V letos novo dodani kategoriji – Podeželski wellness – je tokrat slavil Wellness Korošec iz Mozirja. Na drugo mesto se je uvrstil wellness Turistične kmetija Urška iz Zreč, na tretje pa Wellness Lara iz Jelenovega grebena.

 

 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Okusi Radol'ce

okusi_radolce.png
torek, 22. oktober 2019

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija.Okusi Radol'ce v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za radolško okolje.

Jubilejni 50. Narava-zdravje

Košara jabolk
ponedeljek, 21. oktober 2019

Sejem za zdrav življenjski slog bo predstavljal svojo ponudbo prek vsebinskih sklopov Prehrana – Zdravje – Gibanje – Naravna kozmetika in wellness – Zeleno sobivanje od 23. do 26. oktobra.

Hotel Cerkno bo dobil novo podobo

cerkno-3.jpg
petek, 18. oktober 2019

V Hotelu in smučišču Cerkno, družbi, ki jo je pred dvema letoma prevzel Marjan Batagelj, se že v prihodnjem letu obetajo korenite spremembe. Obnova naj bi trajala tri leta, za investicijo pa bodo odšteli sedem milijonov evrov.

Terme Snovik zabeležile pol milijona nočitev

snovik_poletje1.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

V Termah Snovik so včeraj praznovali pomembno prelomnico, saj so zabeležili pol milijona nočitev. Spodbudna novica in hkrati tudi obveza, da bodo tudi v prihodnje skrbeli za kakovost svojih storitev in zadovoljstvo gostov. Nad pozornostjo presenečeni gostji iz okolice Maribora, ki je v Termah Snovik bivala prvič, so podarili prav posebno darilo.

Praznovanje izolske legende

izola_panorama.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

Letošnji Praznik izolskega čudeža, s katerim domačini obujajo tradicionalni krajevni praznik, bo vključeval veslaška tekmovanja, obujanje starodavne legende in kulturni program. Na stojnicah pa ne bo manjkalo domačih dobrot.

Podelili smo priznanja zmagovalcem akcije »Naj kopališče 2019«

Naj kopališče 2019
sreda, 16. oktober 2019

Že 29. let zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost. Na gradu Rače so danes na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, te nazive so pridobili Aqualuna Term Olimia, Terme Vivat in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Celje in Vodno mesto Atlantis. Akcija »Naj kopališče 2019« poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji.

Evropa nagradila Ljubljano za pametne rešitve v turizmu

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Ljubljana je v okviru druge izvedbe projekta Evropska prestolnica pametnega turizma v Helsinkih, 9. oktobra, prejela prestižno priznanje za najboljše evropsko mesto na področju digitalnih rešitev, s katero je Ljubljana predstavila svoje najpomembnejše ukrepe in načrte s področja trajnostnega razvoja, dostopnosti, digitalizacije ter kulturne dediščine in ustvarjalnosti.

Vrtnice in umetnost

vrtnica_ljubljana.jpeg
četrtek, 10. oktober 2019

Strokovnjakom in ljubiteljem vrtnic in umetnosti pripravljajo 10.10.2019 (od 15. do 19. ure) na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje prijetno popoldne s kratkimi strokovnimi predavanji in demonstracijami ter druženjem v prijetnem okolju. Vstop je prost, vabljeni!

Velenje v oktobru vabi na posebno gastronomsko doživetje pod zemljo

velenje underground
ponedeljek, 7. oktober 2019

Doživite edinstveno 5-zvezdično gastronomsko pustolovščino 160 m pod zemljo. Doživetje Velenje Underground je nosilec znaka kakovosti Slovenia Unique Experiences, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija.

Mesto žensk

mesto žensk
petek, 4. oktober 2019

Za Mesto žensk, ki kulturno ponudbo Ljubljane bogati že več kot dve desetletji, sta značilni naravnanost k eksperimentom in prestopanju žanrskih meja, pa tudi družbena kritičnost.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije