Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
skupinska_Špik

Zaključena sta že 25. izbor Naj smučišč in 8. izbor Naj wellness centrov

 

  

Datum: četrtek, 21. april, 2016

Včeraj smo v Hotelu Špik v Kranjski Gori podelili nazive "Naj" smučiščem ter snežnim parkom in priznanja družini prijaznim smučiščem, že drugo leto zapored pa smo razglasili najbolj priljubljeno tuje smučišče po izboru slovenskih smučarjev. Prva mesta so tokrat osvojila smučišča Vogel, Golte in RTC Trije kralji, med domačimi smučišči, ter avstrijsko smučišče Mokrine/Nassfeld med tujimi smučišči. Hkrati je potekala tudi podelitev priznanj najbolj priljubljenim wellness centrom. Naziv najboljšega so si v posameznih kategorijah prislužili Wellness Orhidelia, Wellness Paradiso, Wellness Club Victoria, Atlantis in Wellness Korošec.

Naj smučišče

Poslušalci radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija", ki deluje pod okriljem RTV Slovenija in portala www.dj-slovenija.si, so tudi tokrat množično glasovali za "Naj smučišče 2015/16". Za 106 smučišč in snežnih parkov se je v uredništvu nabralo več kot 13.000 glasov. Za nazive najboljših so se smučišča potegovala v petih kategorijah: mala, srednja in velika smučišča, tuja smučišča ter snežni parki, podelili pa so tudi naziv "Družini prijazno smučišče".  Tega so letos prejeli Rogla, Cerkno in Kranjska Gora.

Letos je zmagovalec v kategoriji malih smučarskih centrov postal Smučarski center Jakec  Trije kralji, na drugem mestu je SKI BOR Črni vrh in na tretjem mestu Celjska koča. Med srednje velikimi smučišči je vrstni red že nekaj let nespremenjen. Največ glasov je ponovno dobil smučarski center Golte, na drugem mestu je Stari vrh in na tretjem Soriška planina. Že tretje leto zapored je zmagovalec v kategoriji velikih smučišč Smučarski center Vogel, kjer so smučarji najbolj zadovoljni z urejenostjo prog in varnostjo. Tik za njim je tokrat Cerkno, na tretjem mestu pa je smučišče Rogla.

V kategoriji snežnih parkov je največ glasov že peto leto zapored dobil Snežni park Rogla. Mesto nižje se je uvrstil Snežni park Vogel, na tretje pa Snežni park Kranjska Gora.

Že drugo leto je potekal izbor tudi med  tujimi smučišči. Po oceni naših smučarjev  prvo mesto pripada avstrijskemu smučišču Mokrine/ Nassfeld, na drugem je smučišče Kronplatz in na tretjem Bad Kleinkirchheim.

Naj wellness

Najmlajši izbor pod okriljem uredništva "Dobro jutro, Slovenija" je izbor "Naj wellness", ki je letos potekal osmič, ljubitelji tovrstnih razvajanj pa so oddali prek 15.000 glasov. Glavni namen izbora je širši javnosti posredovati čim več informacij in podatkov o zdravem načinu življenja na splošno ter seveda  o konkretni ponudbi slovenskih wellness centrov. Hkrati pa se z izborom spodbuja zdrava konkurenčnost med centri in s tem dviguje kakovost njihovih storitev.

Letos smo centre razporedili v pet kategorij. Prvo mesto v kategoriji velikih rezidentov je, tako kot že vrsto let zapored, osvojil Wellness Vodnega mesta Atlantis, sledita mu wellness Harmonija in Wellness center Galactica. V kategoriji malih rezidentov  je najbolj prepričal Wellness Club Victoria iz Ljubljane, na drugem mestu je Oaza miru iz Maribora in na tretjem Fanči, prav tako iz Ljubljane.

Zmagovalec kategorije Turizem - mali je Wellness Paradiso, na drugem mestu je tokrat Vitarium iz Šmarjeških Toplic, na tretjem pa Wellness center Špik iz Kranjske Gore.  Wellness Orhidelia Term Olimia je ponovno postal "Naj wellness" v kategoriji velikih centrov sproščanja in užitka, sledita mu Balnea, Dolenjske Toplice in Wellness Spa Center, Thermana Laško. V letos novo dodani kategoriji – Podeželski wellness – je tokrat slavil Wellness Korošec iz Mozirja. Na drugo mesto se je uvrstil wellness Turistične kmetija Urška iz Zreč, na tretje pa Wellness Lara iz Jelenovega grebena.

 

 

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Nov promocijski film Za zeleno Velenje

velenje
četrtek, 2. april 2020

Velenje kot ponosni član družine Slovenia Green izpolnjuje obljubo in deluje po trajnostnih načelih. Z novim promocijskim filmom Za zeleno Velenje želijo občanke in občane ter obiskovalce mesta spodbuditi k okolju in naravi prijaznemu obnašanju.

Z enim klikom si prisluži paket funkcionalnih čajev 1001 CVET

3838700292596 1001CVET_funkcionalni_cajevi_Odpornost_40g front.png
sreda, 1. april 2020

Odgovori na preprosto nagradno vprašanje in se poteguj za praktične nagrade. Konec aprila bomo 10 srečnim izžrebancem podelili paket vseh štirih okusov funkcionalnih čajev 1001 CVET.

V ZOO Ljubljana so na svet pokukali prvi letošnji mladiči

črna čopičarka
sreda, 1. april 2020

Ob koncu precej tople zime se je v živalskem vrtu povečalo število družinskih članov pri črnih čopičarkah, divjih svinjah in dvogrbih kamelah.

UNWTO poziva inovatorje in podjetnike naj pospešijo obnovo turizma

zemlja.jpg
torek, 31. marec 2020

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) ob podpori Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) poziva inovatorje in podjetnike, naj predlagajo nove rešitve za pomoč turističnemu sektorju, da si opomore od izbruha novega koronavirusa. Rok za prijavo je 10. april.

V Triglavskem narodnem parku napovedali vojno plastiki

triglav1.jpg
petek, 27. marec 2020

V javnem zavodu Triglavski narodni park letos začenjajo organiziran boj proti plastiki tako v samem parku kot na širšem biosfernem območju Julijskih Alp. Pri tem bo potrebno sodelovanje vseh deležnikov, od lokalnih skupnosti in šol do turizma in občanov. Najprej pa se bodo osredotočili na izkoreninjanje plastike za enkratno uporabo.

V januarju 165 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
sreda, 25. marec 2020

Banka Slovenije je v preteklih dneh objavila vrednost izvoza potovanj za januar 2020, ki znaša 165 milijonov evrov, kar je za 0,6 odstotka več kot v januarju 2019.

Kamniška kulturna karantena

Sutna_street_Photo_associaton_Kamnik__Fotoklub_Kamnik_.JPG
sreda, 25. marec 2020

Kamnik je kulturno mesto. Lokalna ponudba, sestavljena iz lokalnih in gostujočih ustvarjalcev, dostikrat presega število obiskovalcev. Nenadna situacija preprečuje kakršnokoli zbiranje na javnih dogodkih, prav tako večji umetniški kolektivi, društva, kulturni zavodi in festivali ne morejo producirati nove ponudbe.

Naj pralina in Naj čokoladna tablica 2020 ter odpoved Festivala čokolade

festival_cokolade_6.jpg
torek, 24. marec 2020

Zaradi nastale situacije je letošnji Festival čokolade, ki bi v Radovljici potekal med 17. in 19. aprilom, odpovedan. Že v začetku meseca marca pa je bil narejen izbor za Naj pralino in Naj čokoladno tablico Festivala čokolade 2020. Preverite zmagovalce.

Poziv državljanom k odgovornemu izbiranju ciljev gibanja na svežem zraku

na_lepse_gore.jpg
torek, 24. marec 2020

Gorska reševalna zveza Slovenija v času epidemije odsvetuje aktivnosti v hribih, posebej v visokogorju, kjer je večja možnost poškodb, saj so razmere v gorah še vedno zelo zahtevne in nevarne.

Kupujmo slovensko hrano

sparglji.jpg
ponedeljek, 23. marec 2020

Viharne čase, v katerih smo se znašli, bomo kot družba in posamezniki lažje prebrodili, če bomo delovali solidarno. Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano poziva: Kupujmo slovensko hrano, in s tem podprimo slovenske proizvajalce, saj se v teh časih trudijo in tvegajo več, da nam omogočajo preskrbo s polnovredno in kakovostno lokalno hrano.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije