Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo

Zelena luč za izbora "Naj kopališče" in "Naj kamp"

Datum: torek, 29. maj, 2012

Pod okriljem podjetja AA-Press in radijske oddaje "Dobro jutro, Slovenija" se je začel 22. izbor "Naj kopališče". Akciji z najdaljšo tradicijo pri nas se junija pridružuje izbor "Naj kamp". Ta bo potekal drugo leto zapored, vključeval pa bo tako slovenske kot tudi hrvaške kampe.

Akcija »Naj kopališče« ima med tovrstnimi slovenskimi izbori najdaljšo tradicijo. Razvijala se je skupaj s termalnim, wellness, obmorskim in turizmom druge vrste ter tako postala del slovenske turistične ponudbe. »Z izborom »Naj kopališče« vsako leto pokažemo, kako in v katero smer se razvija slovenski kopališki turizem. V zadnjih letih je ta naredil velik razvojni korak naprej in to se kaže tudi v naši akciji. V radijskih oddajah »Dobro jutro, Slovenija« pravzaprav nikoli ne zmanjka novosti s kopališč. Da so obiskovalci z njimi zadovoljni pa priča vedno večje število glasov, ki jih namenjajo posameznim kopališčem,« je povedala Barbara Boh, izvršna namestnica direktorja družbe AA-Press ter dodala, da ob obiskih posameznih kopališč ugotavljamo, da je skrb za slehernega gosta na visokem nivoju ter da dobre uvrstitve v akcijah »Naj kopališče« kopališčem prinašajo dodano vrednost. »Boj« za najvišja mesta v šestih kategorijah bo zagotovo tudi letos hud vse do zadnjega dne.

Omenjeno pa ne velja zgolj in samo za kopališča. Po lani končanem prvem izboru »Naj kamp« in prejetimi več kot 20.000 glasovi za več kot 250 slovenskih in hrvaških kampov se je pokazalo, da je kamping zelo priljubljen način preživljanja prostih dni. Po besedah Bohove, je poleg t. i. »pavšalistov« vse več tistih, ki s prikolicami, šotori in avtodomi odkrivajo nove kotičke doma in v tujini. »Računamo, da bodo kampi v Sloveniji in na Hrvaškem letos prejeli še več glasov in da bo tudi ta akcija dokazala, da je ogledalo dejanske ponudbe na sicer zelo konkurenčnem turističnem trgu,« je še dejala Barbara Boh. Najboljši domači in hrvaški kampi bodo sicer tekmovali v devetih različnih kategorijah.

Izbora »Naj kopališče 2012« in »Naj kamp 2012« bosta potekala do sredine septembra.

Oddaj svoj glas za »Naj kopališče 2012« tukaj!

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Znani so finalisti akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna

avtor_Turizem_Bohinj.jpg
torek, 22. september 2020

Izbor akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna se približuje zaključku. Državna ocenjevalna komisija je po dolgem in počez prečesala Slovenijo in izbrala finaliste natečaja.

Med najboljšimi evropskimi kulinaričnimi spominki kar trije slovenski izdelki

čebela
torek, 22. september 2020

V Kuopiu na Finskem so bili v sredini septembra pod okriljem Evropske gastronomske regije razglašeni zmagovalci 1. evropskega izziva za kulinarična darila oz. darila povezana s hrano. Vsi so prejeli uradni IGCAT certifikat in bodo posebej predstavljeni na IGCAT spletni strani.

Ptuj je najvarnejše slovensko mesto

ptuj.jpg
ponedeljek, 21. september 2020

Najstarejše slovensko mesto je letošnji dobitnik nagrade Slovenian Grand Security Award 2020 za najbolj varno mesto v kategoriji mestnih občin v Sloveniji.

Nov hotel Soča v Bovcu

bovec_maraton.jpg
četrtek, 17. september 2020

Te dni najstarejša bovška športna agencija Soča rafting v centru Bovca odpira nov hotel Soča.

Evropski turistični sektor poziva vlade EU naj uskladijo potovalna pravila

letalski_potniki.jpg
četrtek, 17. september 2020

Zavezništvo Evropski turistični manifest, ki predstavlja glas evropskega potovalnega in turističnega sektorja, poziva države članice, naj se nujno dogovorijo o usklajenih omejitvah potovanj in zagotovijo hitro izvajanje, ki bo sektorju pomagalo preživeti krizo brez primere.

Conde Nast Traveller Slovenijo postavil na prvo mesto med najbolj zaželenimi destinacijami prihodnjega leta

Kranjska Gora
sreda, 16. september 2020

Eden najprestižnejših in vplivnih medijev na področju turizma, Conde Nast Traveller, je objavil lestvico najbolj zaželenih destinacij za leto 2021 in na prvo mesto seznama postavil Slovenijo.

Znani sta zmagovalki akcije Naj planinska koča

Naj koča
torek, 15. september 2020

Naj planinska koča 2020 je Mihov dom na Vršiču, naj visokogorska planinska koča pa Koča na Kriški gori.

Evropski teden mobilnosti: Izberi čistejši način prevoza!

ekolo
ponedeljek, 14. september 2020

V Ljubljani se že 19. leto zapored pridružujejo Evropskemu tednu mobilnosti, najbolj razširjeni kampanji na področju trajnostne mobilnosti na svetu, ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom.

Finalistke za Miss Earth Slovenija 2020 v Snoviku

Kneipa_Snovik
petek, 11. september 2020

V najvišje slovenskih termah, v Termah Snovik, katere vodi trajnostna naravnanost in odgovorno obnašanje do naravnih virov, so gostili pred finalno srečanje finalistk za Miss Earth Slovenija 2020. Lepotno tekmovanje za Miss zemlje s sloganom »lepota z določenim namenom«, velja za enega izmed najbolj priznanih tekmovanj na svetu.

Novost v River Campingu Bled - spanje v drevesni krogli

river bled
sreda, 9. september 2020

V River Campingu Bled se lahko pohvalijo z novo pridobitvijo. Mobilnim hišicam, ki so bile v letošnjem poletju dobro obiskane, so dodali še posebno drevesno hišico – Forest Globe. Hišica je primerna za romantičen oddih za pare in predstavlja nepozabno doživetje na pragu Bleda.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije