Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Galactica_wellness

Zlato za Slovensko turistično organizacijo na turistični borzi WTM London

Datum: ponedeljek, 12. november, 2018

Kampanja Zdrave vode Slovenske turistične organizacije je prejemnica zlate nagrade WTM International Travel & Tourism Awards v kategoriji »Best in Wellness« na globalni turistični borzi WTM v Londonu.

Na globalni turistični borzi WTM London, so 6. novembra na WTM International Travel & Tourism Awards podelili 14 nagrad tistim, ki so najbolj zaslužni v svetu svetovne turistične industrije. V kategoriji "Best in Wellness" je blestela kampanja Zdrave vode Slovenske turistične organizacije (STO). To je potrditev uspešnosti promocijskih aktivnosti STO pri predstavitvi Slovenije kot trajnostne dežele z edinstvenim bogastvom mineralnih voda, ki obiskovalcem omogočajo zdrav oddih v deželi petzvezdičnih doživetij.

Strokovno žirijo WTM International Travel & Tourism Awards sestavlja neodvisna skupina strokovnjakov iz vsega sveta, med njimi sta glavna sodnika Nick Pilbeam, direktor za WTM London, Reed Exhibition in Marcelo Risi, direktor komunikacij UNWTO in Nick Pilbeam, Reed Exhibitio in Susie Ellis, predsednica in generalna direktorica Global Wellness Institute.

»Celotna spa in wellnes kampanja je trajnostno izboljšala celovito ponudbo in podobo slovenskih zdravilišč na nacionalni in mednarodni ravni,« so zapisali s strani strokovne komisije. Kriteriji pri izbiri so bili kompleksni. V kampanjo Zdrave vode so zajete številne oglaševalske in razvojne aktivnosti STO, ki so s promocijo zdravih voda opredelile slovensko zdraviliško in wellnes ponudbo kot enega vodilnih produktov slovenskega turizma. Komisijo je še posebej prepričala globalna digitalna kampanja v 21 državah, ki je vzpodbudila pozornost svetovne javnosti. Sporočila o edinstvenih zdravih vodah Slovenije so predstavljale 20 % omenjene digitalne kampanje na družbenih omrežjih in oglaševalskih sporočilih, prav tako pa so bile osrednja tematika na vseh ključih dogodkih STO v letih 2016-2017.

Prijava za nagrado s strani STO je, razen kampanje Zdrave vode, zajela tudi druge aktivnosti na področju zdraviliškega turizma in oblikovanje makro-destinacije Termalna Panonska Slovenija.

Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ) je poudaril: »Na Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč smo z velikim ponosom sprejeli zlato novico o nagradi Slovenski turistični organizaciji za "Best in Wellness Gold Award" za kampanjo Zdrave vode na letošnji borzi WTM. Skupna prizadevanja Slovenske turistične organizacije in slovenskih naravnih zdravilišč za izvedbo kampanje za dvig prepoznavnosti Slovenije, kot edinstvene destinacije z bogastvom naravnih zdravilnih dejavnikov in programov za dobro počutje so bila ne samo opazna, temveč dosegla izjemen odziv. Prepričani smo, da bo ta nagrada odmevna tudi v delu Evrope, kjer zdraviliška in wellness kultura nista na prvem mestu, ko gostje izbirajo vsebino za načrtovanje svojih dopustov. Potrudili se bomo našim vsebinam dodati še nekaj zlatega leska, še dvigniti nivo naših storitev in tako nadaljevati uspešno zgodbo slovenskih naravnih zdravilišč kot paradnega konja slovenskega turizma.«

Wellness turizem na globalni ravni narašča dvakrat hitreje kot turistični sektor na splošno in predstavlja okoli 830 milijonov potovanj letno in je po ocenah, objavljenih na World Travel Market London 2018, ocenjeno na 639 milijard dolarjev. Pozitiven trend je zaznati tudi v slovenskih zdraviliščih, leta 2017 je bilo za 4,4 % več prenočitev kot leta 2016. Priznanje je velikega pomeni in krati tudi zaveza za nadaljnje pozicioniranje Slovenije kot odlične destinacije za zdrava doživetja v trajnostni deželi, ki razvoj kakovostnih turističnih produktov višje dodane vrednosti postavlja v samo jedro vseh aktivnosti.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Pavle Hevka novi predsednik Turistične zveze Slovenije

pavel hevka
ponedeljek, 25. marec 2019

Osrednjo slovensko turistično društveno organizacijo Turistično zvezo Slovenije (TZS) bo prihodnja štiri leta vodil Pavle Hevka iz Ljubljane, mag. ekonomskih in poslovnih ved in inženir gradbeništva, zaposlen na DRI upravljanje investicij kot vodja projekta vzdrževanje cest.

Zoom.13 - mednarodni filmski festival za otroke in mladostnike

film
sreda, 13. marec 2019

Priložnosti za umetniško udejstvovanje mladim v Sloveniji zadnje čase ne manjka. Toda filmski festival Zoom, ki se bo letos med 20. in 22. marcem odvil – tako kot že zadnjih ducat let – v Festivalni dvorani ter drugih prostorih ljubljanskega Pionirskega doma, v trenutni poplavi mladinskih kulturnih prireditev, izstopa. Ne le, ker nas letos čaka že trinajsta izvedba, pač pa ker je bil aprila 2006, davno pred eksplozijo mladinskih festivalov, Zoom eden prvih resnih filmskih dogodkov, posvečenih izključno otrokom in mladostnikom, v našem prostoru.

Z morjem na ti

Na morje z vlakom
torek, 12. marec 2019

Vljudno vabljeni na potopisni večer Z morjem na ti, v četrtek, 14. marca 2019 ob 19. uri v Hiši kulture, Sveti Anton.

Festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana samozavestno stopa v tretje desetletje

vino
petek, 8. marec 2019

Kongresni center Hotela Slovenija v Portorožu bo v nedeljo in ponedeljek, 10. in 11. marca, gostil 21. festival Malvazija, žlahtni okus Mediterana. Obiskovalke in obiskovalci bodo lahko okušali 170 vzorcev malvazij in spoznali več kot 70 vinarjev iz slovenske Istre, Krasa, Vipavske doline, Brd, hrvaške Istre in Italije.

Guardian je uvrstil pohodniško pot Julijske Alpe med naj destinacije 2019

kranjska_gora__spikova.jpg
četrtek, 7. marec 2019

Ugledni britanski časopis The Guardian je vključil Slovenijo na seznam destinacij, ki jih priporoča za ogled v letošnjem letu. Izpostavljena je nova 300 kilometrov dolga krožna pohodniška pot po Julijskih Alp.

Odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za smuči Atomic!

atomic 2016
torek, 5. marec 2019

Odgovori na preprosto nagradno vprašanje in se poteguj za smuči Atomic! Žrebanje bo v sredini marca, v vmesnih žrebanjih pa bomo podelili kape in buffe Salomon.

Herbal Glamping Resort je najboljša destinacija za mladoporočence v Evropi

herbal glamping
torek, 5. marec 2019

Herbal Glamping Resort iz Ljubnega pri Savinji je prejemnik prestižne mednarodne nagrade Hospitality Award kluba Hoteliero za najboljšo destinacijo za mladoporočence v Evropi. Slovenija se s tem priznanjem na turistični zemljevid postavlja tudi kot butična destinacija za romantične pobege.

V Kranjski Gori vse nared za smučarski spektakel!

vitranc_prizor_10-11-1.jpg
ponedeljek, 4. marec 2019

V Kranjski Gori je skoraj vse nared za pravi smučarski spektakel - 9. in 10. marca - Pokal Vitranc! V sestavah ekip, ki se bodo pomerile na belih strminah Vitranca, so vsi prejemniki odličij s Svetovnega prvenstva v Areju, od avstrijske reprezentance s prvim zvezdnikom Marcelom Hirscherjem, ki bo branil lansko dvojno zmago na Pokalu Vitranc, ter norveške s Henrikom Kristoffersnom. Vsi slovenski navijači pa bodo zadrževali dih ob nastopih svetovnega podprvaka v kombinaciji Štefana Hadalina in petega veleslalomista s svetovnega prvenstva Žana Kranjca. Morda prav letos na stopničke znova stopi slovenski tekmovalec!

V Slovenijo prihajajo največja svetovna kuharska imena

ana_roš
ponedeljek, 4. marec 2019

V okviru European Food Summit, ki bo potekal od 16. do 19. marca, se bodo zvrstili številni dogodki, med njimi 18. marca tudi strokovni simpozij, ki bo prvič v Sloveniji na enem mestu gostil največja svetovna kuharska imena in velike ume s področja kulinarike, umetnosti ter medijskega sveta.

Najboljši pustni krofi

Pustni krofi
ponedeljek, 25. februar 2019

Pomembno je, da upoštevate potrebne količine!

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije