Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Galactica_wellness

Zlato za Slovensko turistično organizacijo na turistični borzi WTM London

Datum: ponedeljek, 12. november, 2018

Kampanja Zdrave vode Slovenske turistične organizacije je prejemnica zlate nagrade WTM International Travel & Tourism Awards v kategoriji »Best in Wellness« na globalni turistični borzi WTM v Londonu.

Na globalni turistični borzi WTM London, so 6. novembra na WTM International Travel & Tourism Awards podelili 14 nagrad tistim, ki so najbolj zaslužni v svetu svetovne turistične industrije. V kategoriji "Best in Wellness" je blestela kampanja Zdrave vode Slovenske turistične organizacije (STO). To je potrditev uspešnosti promocijskih aktivnosti STO pri predstavitvi Slovenije kot trajnostne dežele z edinstvenim bogastvom mineralnih voda, ki obiskovalcem omogočajo zdrav oddih v deželi petzvezdičnih doživetij.

Strokovno žirijo WTM International Travel & Tourism Awards sestavlja neodvisna skupina strokovnjakov iz vsega sveta, med njimi sta glavna sodnika Nick Pilbeam, direktor za WTM London, Reed Exhibition in Marcelo Risi, direktor komunikacij UNWTO in Nick Pilbeam, Reed Exhibitio in Susie Ellis, predsednica in generalna direktorica Global Wellness Institute.

»Celotna spa in wellnes kampanja je trajnostno izboljšala celovito ponudbo in podobo slovenskih zdravilišč na nacionalni in mednarodni ravni,« so zapisali s strani strokovne komisije. Kriteriji pri izbiri so bili kompleksni. V kampanjo Zdrave vode so zajete številne oglaševalske in razvojne aktivnosti STO, ki so s promocijo zdravih voda opredelile slovensko zdraviliško in wellnes ponudbo kot enega vodilnih produktov slovenskega turizma. Komisijo je še posebej prepričala globalna digitalna kampanja v 21 državah, ki je vzpodbudila pozornost svetovne javnosti. Sporočila o edinstvenih zdravih vodah Slovenije so predstavljale 20 % omenjene digitalne kampanje na družbenih omrežjih in oglaševalskih sporočilih, prav tako pa so bile osrednja tematika na vseh ključih dogodkih STO v letih 2016-2017.

Prijava za nagrado s strani STO je, razen kampanje Zdrave vode, zajela tudi druge aktivnosti na področju zdraviliškega turizma in oblikovanje makro-destinacije Termalna Panonska Slovenija.

Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ) je poudaril: »Na Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč smo z velikim ponosom sprejeli zlato novico o nagradi Slovenski turistični organizaciji za "Best in Wellness Gold Award" za kampanjo Zdrave vode na letošnji borzi WTM. Skupna prizadevanja Slovenske turistične organizacije in slovenskih naravnih zdravilišč za izvedbo kampanje za dvig prepoznavnosti Slovenije, kot edinstvene destinacije z bogastvom naravnih zdravilnih dejavnikov in programov za dobro počutje so bila ne samo opazna, temveč dosegla izjemen odziv. Prepričani smo, da bo ta nagrada odmevna tudi v delu Evrope, kjer zdraviliška in wellness kultura nista na prvem mestu, ko gostje izbirajo vsebino za načrtovanje svojih dopustov. Potrudili se bomo našim vsebinam dodati še nekaj zlatega leska, še dvigniti nivo naših storitev in tako nadaljevati uspešno zgodbo slovenskih naravnih zdravilišč kot paradnega konja slovenskega turizma.«

Wellness turizem na globalni ravni narašča dvakrat hitreje kot turistični sektor na splošno in predstavlja okoli 830 milijonov potovanj letno in je po ocenah, objavljenih na World Travel Market London 2018, ocenjeno na 639 milijard dolarjev. Pozitiven trend je zaznati tudi v slovenskih zdraviliščih, leta 2017 je bilo za 4,4 % več prenočitev kot leta 2016. Priznanje je velikega pomeni in krati tudi zaveza za nadaljnje pozicioniranje Slovenije kot odlične destinacije za zdrava doživetja v trajnostni deželi, ki razvoj kakovostnih turističnih produktov višje dodane vrednosti postavlja v samo jedro vseh aktivnosti.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Pripravljeni na nove kolesarske preizkušnje 38. Maratona Franja BTC City

maraton_franja.jpg
torek, 21. maj 2019

Drugi junijski vikend, od 7. do 9. junija 2019, bo v znamenju praznika kolesarstva, saj se bo v Ljubljani odvijal 38. Maraton Franja BTC City. Na današnji novinarski konferenci, ki je potekala v prostorih ABC Huba v BTC Cityju Ljubljana, so organizatorji prireditve Kolesarsko društvo Rog ob podpori družbe BTC, Mestne občine Ljubljana, Krajinskega parka Barje in drugih partnerjev predstavili, kakšne kolesarske preizkušnje so za navdušence nad tem športom pripravili letos.

Ljubljana v lovu na dva nova rekorda

maturantska_parada.jpeg
sreda, 15. maj 2019

Slovenski maturanti bodo tudi letos na zadnji šolski dan (17.5.2019) poskušali ujeti „velike sanje“ in priti do častnega naziva največje četvorke na eni lokaciji in najbolj množičnega sočasnega plesa. Prireditev, ki je sicer že zapisana v Guinnessovi knjigi, bo letos potekala samo v Ljubljani, zaradi česar organizatorji pričakujejo tudi rekordno udeležbo, več kot 25.000 obiskovalcev.

Guardian: Najboljša turistična kmetija v Evropi je Pri Plajerju v Trenti

plajer kmetija
torek, 14. maj 2019

Bralci britanskega medija The Guardian so na prvo mesto najboljših 20 priporočenih turističnih kmetij v Evropi postavili izbrali Ekološko kmetijo pri Plajerju v Trenti.

Odprtje novega TIC-a v Mozirju

tic mozirje
četrtek, 9. maj 2019

Konec aprila, so v Mozirju odprli nov Turistično informacijski center (TIC), ki je velika pridobitev za turistično gospodarstvo Zgornje Savinje doline. Slovestnosti z rezanjem traku se je udeležila tudi direktorica Slovenske turistične organizacije, mag. Maja Pak.

V Celju ta vikend že tretji Knežji festival piva

pivo
torek, 30. april 2019

Klub študentov občine Celje, kavarna Celjskega mladinskega centra in Zavod Celeia Celje vabijo v soboto, 4. 5. 2019, od 15.00 ure naprej na Glavni trg v središču mesta, kjer se bo odvijal že tretji Knežji festival piva. Prvi festival se je v Celju »zgodil« junija 2017 in sicer na dvorišču Celjskega mladinskega centra.

Številne priložnosti za sodelovanje med regijama Jukatan in Ljubljansko urbano regijo

jukatan
četrtek, 25. april 2019

V okviru evropskega projekta, ki vzpostavlja sodelovanje regij Latinske Amerike z regijami EU (program Mednarodnega urbanega sodelovanja), je Ljubljansko urbano regijo obiskala delegacija visokih predstavnikov mehiške regije Jukatan. Priložnosti za sodelovanja in prenos dobrih praks so se pokazale predvsem na področju trajnostne mobilnosti in ravnanja z odpadki. Regiji sta prepoznali tudi velik potencial za izmenjavo znanj pri vključevanju sedemnajstih ciljev trajnostnega razvoja Agende 2030 v strateške dokumente in njihovi implementaciji.

Posebna instalacija Planet ali plastika? v Ljubljani

planet ali plastika
četrtek, 18. april 2019

Pred nakupovalnim centrom Supernova na Rudniku je National Geographic Slovenija pred kratkim postavil posebno instalacijo, s katero opozarja na veliko rabo plastike na svetovni ravni. Instalacija je del iniciative Planet ali plastika? National Geographica, ki si prizadeva, da bi ozaveščal o tem izzivu in zmanjšal količino plastike za enkratno uporabo. To ne bo koristilo le tisočim ali celo milijonom morskih živali, ki se vsako leto zapletejo, zadušijo ali zaužijejo plastiko, ampak bo prispevalo tudi k splošnemu zdravju morskih ekosistemov planeta in vsem, ki se nanje zanašajo.

Ljubljanska TIC in STIC prvi plačilni mesti z aplikacijo Alipay v Sloveniji

Ljubljana dragon
torek, 16. april 2019

Odslej bodo kitajski obiskovalci lahko plačevali doživetja in izdelke na ljubljanskih TIC in STIC z uporabo priljubljene mobilne aplikacije Alipay. Turizem Ljubljana je postal prva lokalna turistična organizacija v Sloveniji, ki je uvedla tovrstno plačevanje - z namenom povečanja prodaje in zadovoljstva kitajskih obiskovalcev z dodano vrednostjo.

Srečanje Evropskih destinacij odličnosti v Romuniji

Eden
ponedeljek, 15. april 2019

Predstavniki Evropskih destinacij odličnosti (EDEN) iz cele Evrope so se 11. in 12. aprila zbrali na letnem srečanju mreže v mestu Piatra Neamt v Romuniji, ki trenutno predseduje Svetu Evropske unije.

Družba BTC: 65 let ustvarjanja priložnosti polnega sveta

btc_city-640x480.jpg
ponedeljek, 15. april 2019

Družba BTC v letošnjem letu obeležuje 65 let delovanja. Z usmerjenim in strateškim načinom vodenja so se iz nekdaj specializiranega logistično-skladiščnega podjetja razvili v moderno, odprto družbo, kjer poleg družbeno odgovornega in trajnostnega razvoja domujejo vizionarstvo, inovativnost in drznost. V počastitev visokega jubileja so v sredo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani s poslovnimi partnerji predstavili svoje dosežke in razkrili prve usmeritve razvoja do leta 2030.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije