Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Galactica_wellness

Zlato za Slovensko turistično organizacijo na turistični borzi WTM London

Datum: ponedeljek, 12. november, 2018

Kampanja Zdrave vode Slovenske turistične organizacije je prejemnica zlate nagrade WTM International Travel & Tourism Awards v kategoriji »Best in Wellness« na globalni turistični borzi WTM v Londonu.

Na globalni turistični borzi WTM London, so 6. novembra na WTM International Travel & Tourism Awards podelili 14 nagrad tistim, ki so najbolj zaslužni v svetu svetovne turistične industrije. V kategoriji "Best in Wellness" je blestela kampanja Zdrave vode Slovenske turistične organizacije (STO). To je potrditev uspešnosti promocijskih aktivnosti STO pri predstavitvi Slovenije kot trajnostne dežele z edinstvenim bogastvom mineralnih voda, ki obiskovalcem omogočajo zdrav oddih v deželi petzvezdičnih doživetij.

Strokovno žirijo WTM International Travel & Tourism Awards sestavlja neodvisna skupina strokovnjakov iz vsega sveta, med njimi sta glavna sodnika Nick Pilbeam, direktor za WTM London, Reed Exhibition in Marcelo Risi, direktor komunikacij UNWTO in Nick Pilbeam, Reed Exhibitio in Susie Ellis, predsednica in generalna direktorica Global Wellness Institute.

»Celotna spa in wellnes kampanja je trajnostno izboljšala celovito ponudbo in podobo slovenskih zdravilišč na nacionalni in mednarodni ravni,« so zapisali s strani strokovne komisije. Kriteriji pri izbiri so bili kompleksni. V kampanjo Zdrave vode so zajete številne oglaševalske in razvojne aktivnosti STO, ki so s promocijo zdravih voda opredelile slovensko zdraviliško in wellnes ponudbo kot enega vodilnih produktov slovenskega turizma. Komisijo je še posebej prepričala globalna digitalna kampanja v 21 državah, ki je vzpodbudila pozornost svetovne javnosti. Sporočila o edinstvenih zdravih vodah Slovenije so predstavljale 20 % omenjene digitalne kampanje na družbenih omrežjih in oglaševalskih sporočilih, prav tako pa so bile osrednja tematika na vseh ključih dogodkih STO v letih 2016-2017.

Prijava za nagrado s strani STO je, razen kampanje Zdrave vode, zajela tudi druge aktivnosti na področju zdraviliškega turizma in oblikovanje makro-destinacije Termalna Panonska Slovenija.

Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ) je poudaril: »Na Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč smo z velikim ponosom sprejeli zlato novico o nagradi Slovenski turistični organizaciji za "Best in Wellness Gold Award" za kampanjo Zdrave vode na letošnji borzi WTM. Skupna prizadevanja Slovenske turistične organizacije in slovenskih naravnih zdravilišč za izvedbo kampanje za dvig prepoznavnosti Slovenije, kot edinstvene destinacije z bogastvom naravnih zdravilnih dejavnikov in programov za dobro počutje so bila ne samo opazna, temveč dosegla izjemen odziv. Prepričani smo, da bo ta nagrada odmevna tudi v delu Evrope, kjer zdraviliška in wellness kultura nista na prvem mestu, ko gostje izbirajo vsebino za načrtovanje svojih dopustov. Potrudili se bomo našim vsebinam dodati še nekaj zlatega leska, še dvigniti nivo naših storitev in tako nadaljevati uspešno zgodbo slovenskih naravnih zdravilišč kot paradnega konja slovenskega turizma.«

Wellness turizem na globalni ravni narašča dvakrat hitreje kot turistični sektor na splošno in predstavlja okoli 830 milijonov potovanj letno in je po ocenah, objavljenih na World Travel Market London 2018, ocenjeno na 639 milijard dolarjev. Pozitiven trend je zaznati tudi v slovenskih zdraviliščih, leta 2017 je bilo za 4,4 % več prenočitev kot leta 2016. Priznanje je velikega pomeni in krati tudi zaveza za nadaljnje pozicioniranje Slovenije kot odlične destinacije za zdrava doživetja v trajnostni deželi, ki razvoj kakovostnih turističnih produktov višje dodane vrednosti postavlja v samo jedro vseh aktivnosti.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Odgovori na nagradno vprašanje in se poteguj za smuči Atomic!

atomic 2016
ponedeljek, 21. januar 2019

Odgovori na preprosto nagradno vprašanje in se poteguj za smuči Atomic! Žrebanje bo v sredini marca, v vmesnih žrebanjih pa bomo podelili kape in buffe Salomon.

Guardian je uvrstil pohodniško pot Julijske Alpe med naj destinacije 2019

kranjska_gora__spikova.jpg
četrtek, 17. januar 2019

Ugledni britanski časopis The Guardian je vključil Slovenijo na seznam destinacij, ki jih priporoča za ogled v letošnjem letu. Izpostavljena je nova 300 kilometrov dolga krožna pohodniška pot po Julijskih Alp.

Drago Bulc znova izvoljen za predsednika Društva turističnih novinarjev Slovenije

bulc.jpg
ponedeljek, 14. januar 2019

Na volilnem Občnem zboru Društva turističnih novinarjev Slovenije (TNS) je bil brez glasu proti za predsednika Društva turističnih novinarjev Slovenije izvoljen dolgoletni turistični novinar Drago Bulc, ki je društvo vodil tudi v preteklih treh mandatih.

Družba BTC postala veliki sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije

btc_oks
ponedeljek, 14. januar 2019

Družba BTC in Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez (OKS) sta pretekli teden podpisala novo sponzorsko pogodbo, s katero je družba BTC, sicer že dolgoletna podpornica OKS-a, postala veliki sponzor OKS-a za olimpijski ciklus Pjongčang 2018 - Peking 2022. S podporo tako nadarjenih kot že uveljavljenih slovenskih športnikov v družbi BTC prispevajo tudi k ozaveščanju o pomenu aktivnega življenjskega sloga in krepitvi športne kulture v Sloveniji.

Znani so novi nagrajenci akcije Naj wellness

Logo_naj_wellness
petek, 11. januar 2019

Ste že glasovali za svoj priljubljeni ceter dobrega počutja? Preverite, če ste med nagrajenci tudi vi!

Body Worlds Vital

body worlds
četrtek, 10. januar 2019

Razstava Body Worlds Vital predstavlja človeško telo prek plastinantov oziroma ohranjenih pravih teles, od njegove zgradbe do celičnega sistema. Z razstavljenimi avtentičnimi človeškimi telesi in multimedijskimi prikazi razstava prikazuje, kakšno je telo, kadar je zdravo, v stanju ogroženosti ali obolelo. Zdrava telesa primerja z obolelimi oziroma s telesi v različnih zdravstvenih stanjih. Telesa na razstavi so razstavljena v gibanju.

Znana je tema svetovnega dneva turizma 2019

mladi.jpg
ponedeljek, 7. januar 2019

Svetovna turistična organizacija (UNWTO) je 1. januarja na Twitterju objavila temo svetovnega dneva turizma 2019: "Turizem in delovna mesta: boljša prihodnost za vse".

Glasbeni program na Kongresnem trgu v Ljubljani

glasbeni_veceri_kongresni_trg.jpeg
petek, 28. december 2018

Glasbeni program na Kongresnem trgu v zadnjih decembrskih dneh  trgu. Vsi koncerti se pričnejo ob 20. uri.

Silvestrovanje za otroke v Ljubljani

novletna jelka2
petek, 21. december 2018

Na Kongresnem trgu bodo otroci in njihovi starši lahko praznovali prihod novega leta s pravljičnimi junaki, si ogledali glasbene nastope otrok ter se razveselilli prihoda Dedka Mraza.

Božični ARTish

artish_siska_018 mala - foto Matej Povse.jpg
torek, 11. december 2018

ARTish je prireditev, na kateri ustvarjalci ne predstavijo le svojih del, temveč tudi svoje postopke in ideje. 15. 12. 2018 ob 10:00 - 16. 12. 2018 ob 19:00, Ljubljana, Kulturni center Tobačna 001

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije