Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Galactica_wellness

Zlato za Slovensko turistično organizacijo na turistični borzi WTM London

Datum: ponedeljek, 12. november, 2018

Kampanja Zdrave vode Slovenske turistične organizacije je prejemnica zlate nagrade WTM International Travel & Tourism Awards v kategoriji »Best in Wellness« na globalni turistični borzi WTM v Londonu.

Na globalni turistični borzi WTM London, so 6. novembra na WTM International Travel & Tourism Awards podelili 14 nagrad tistim, ki so najbolj zaslužni v svetu svetovne turistične industrije. V kategoriji "Best in Wellness" je blestela kampanja Zdrave vode Slovenske turistične organizacije (STO). To je potrditev uspešnosti promocijskih aktivnosti STO pri predstavitvi Slovenije kot trajnostne dežele z edinstvenim bogastvom mineralnih voda, ki obiskovalcem omogočajo zdrav oddih v deželi petzvezdičnih doživetij.

Strokovno žirijo WTM International Travel & Tourism Awards sestavlja neodvisna skupina strokovnjakov iz vsega sveta, med njimi sta glavna sodnika Nick Pilbeam, direktor za WTM London, Reed Exhibition in Marcelo Risi, direktor komunikacij UNWTO in Nick Pilbeam, Reed Exhibitio in Susie Ellis, predsednica in generalna direktorica Global Wellness Institute.

»Celotna spa in wellnes kampanja je trajnostno izboljšala celovito ponudbo in podobo slovenskih zdravilišč na nacionalni in mednarodni ravni,« so zapisali s strani strokovne komisije. Kriteriji pri izbiri so bili kompleksni. V kampanjo Zdrave vode so zajete številne oglaševalske in razvojne aktivnosti STO, ki so s promocijo zdravih voda opredelile slovensko zdraviliško in wellnes ponudbo kot enega vodilnih produktov slovenskega turizma. Komisijo je še posebej prepričala globalna digitalna kampanja v 21 državah, ki je vzpodbudila pozornost svetovne javnosti. Sporočila o edinstvenih zdravih vodah Slovenije so predstavljale 20 % omenjene digitalne kampanje na družbenih omrežjih in oglaševalskih sporočilih, prav tako pa so bile osrednja tematika na vseh ključih dogodkih STO v letih 2016-2017.

Prijava za nagrado s strani STO je, razen kampanje Zdrave vode, zajela tudi druge aktivnosti na področju zdraviliškega turizma in oblikovanje makro-destinacije Termalna Panonska Slovenija.

Iztok Altbauer, direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč (SSNZ) je poudaril: »Na Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč smo z velikim ponosom sprejeli zlato novico o nagradi Slovenski turistični organizaciji za "Best in Wellness Gold Award" za kampanjo Zdrave vode na letošnji borzi WTM. Skupna prizadevanja Slovenske turistične organizacije in slovenskih naravnih zdravilišč za izvedbo kampanje za dvig prepoznavnosti Slovenije, kot edinstvene destinacije z bogastvom naravnih zdravilnih dejavnikov in programov za dobro počutje so bila ne samo opazna, temveč dosegla izjemen odziv. Prepričani smo, da bo ta nagrada odmevna tudi v delu Evrope, kjer zdraviliška in wellness kultura nista na prvem mestu, ko gostje izbirajo vsebino za načrtovanje svojih dopustov. Potrudili se bomo našim vsebinam dodati še nekaj zlatega leska, še dvigniti nivo naših storitev in tako nadaljevati uspešno zgodbo slovenskih naravnih zdravilišč kot paradnega konja slovenskega turizma.«

Wellness turizem na globalni ravni narašča dvakrat hitreje kot turistični sektor na splošno in predstavlja okoli 830 milijonov potovanj letno in je po ocenah, objavljenih na World Travel Market London 2018, ocenjeno na 639 milijard dolarjev. Pozitiven trend je zaznati tudi v slovenskih zdraviliščih, leta 2017 je bilo za 4,4 % več prenočitev kot leta 2016. Priznanje je velikega pomeni in krati tudi zaveza za nadaljnje pozicioniranje Slovenije kot odlične destinacije za zdrava doživetja v trajnostni deželi, ki razvoj kakovostnih turističnih produktov višje dodane vrednosti postavlja v samo jedro vseh aktivnosti.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Blagovna znamka Okusi Rogle

rogla
torek, 20. avgust 2019

Na območju turistične destinacije Rogla Pohorje, ki zajema občine Oplotnica, Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče v sklopu evropsko sofinanciranega projekta Užij okuse Rogle, nadaljujejo z razvojem blagovne znamke Okusi Rogle.

Prvič na svetu: na Ljubljanici odbojka na plavajočem igrišču

odbojka_ljubljanica
ponedeljek, 19. avgust 2019

Prihodnji teden se v središču Ljubljane obeta odbojkarski spektakel. Tekmo v okviru promocije prihajajočega EuroVolleyja 2019, ki bo od 12. do 26. septembra potekal tudi v Ljubljani, organizira Odbojkarska zveza Slovenije v sodelovanju z agencijo Extrem in partnerji.

Kamfest

kamfest
ponedeljek, 12. avgust 2019

Kamfest je festival za vse generacije, ki se na različnih slikovitih prizoriščih po vsem Kamniku lahko brezplačno udeležijo zelo raznovrstnega programa dogodkov.

Rimske igre

rimske igre ptuj
ponedeljek, 12. avgust 2019

Pred 2000 leti je bil Ptuj mogočno mesto: najprej vojaška postojanka, pozneje pomembno trgovsko in obrtno mesto. Med Rimskimi igrami se Ptuj spremeni v rimski Poetovio. Mesto zasedejo gladiatorji, legionarji, senatorji, vestalke in ostali Rimljani, ki že deseto leto pripravljajo eno največjih predstavitev rimskega obdobja v tem delu Evrope.

Izbran direktor Holdinga Kobilarna Lipica

lipica.jpg
petek, 9. avgust 2019

Nadzorni svet družbe HOLDING KOBILARNA LIPICA d.o.o. je v sredo, 31. julija, na izredni seji imenoval Mateja Oseta za direktorja družbe Holdinga Kobilarne Lipica. Novi direktor bo nastopil z delom 3. septembra letos.

Nov Slovenia Green Accommodation z zelenim vrtom sredi Maribora

hotelMB
torek, 6. avgust 2019

Hotel Maribor združuje butične nastanitve v centru mesta Maribor, umeščene v stavbe z dolgoletno zgodovino. Tako so revitalizirali propadajočo kulturno dediščino, hkrati pa se zavezali vsemu, kar je lepo in trajnostno. Pridružili so se Zeleni shemi slovenskega turizma in pridobili znak Slovenia Green Accommodation.

Izdelovanje pleten in prevoz z njimi vpisana v register nesnovne dediščine

lake_bled-1.JPG
ponedeljek, 29. julij 2019

Ministrstvo za kulturo je ta mesec v register nesnovne kulturne dediščine vpisalo izdelavo pleten in prevoz z njimi po Blejskem jezeru. Gre za znanje, ki se prenaša iz roda v rod, in tradicijo, ki je prepoznavna turistična znamenitost. Na novo sta v register nesnovne dediščine vpisana tudi prevozno čebelarstvo in prekmurščina.

V prvih petih mesecih 925 milijonov evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
petek, 26. julij 2019

Po podatkih Banke Slovenije vrednost izvoza potovanj v petih mesecih leta 2019 znaša 925 milijonov evrov, kar je za 4 % več kot v enakem obdobju 2018.

Ljubljanski grad v polletju z več kot pol milijona obiskovalcev

Ljubljanski-grad-z-zraka-foto-Primoz-Hieng.JPG
petek, 26. julij 2019

Števci prehodov so na Ljubljanskem gradu v prvem letošnjem polletju zabeležili več kot pol milijona obiskovalcev. Število prepeljanih potnikov s tirno vzpenjačo v prvih šestih mesecih se je povečalo za skoraj 11 odstotkov glede na enako obdobje lani, število prodanih vstopnic za turistične in kulturne vsebine pa za 10 odstotkov.

Med turistično sezono bodo hrvaškim kolegom pri postopkih s slovenskimi turisti tudi letos pomagali slovenski policisti

Na morje z vlakom
torek, 16. julij 2019

Slovenska policija bo tudi letos na Hrvaško poslala tri slovenske policiste, ki bodo na vrhuncu turistične sezone, od 17. julija do 18. avgusta 2019, hrvaškim policistom pomagali pri postopkih s slovenskimi državljani. Srečate jih lahko v Pulju ter na otokih Krk in Pag.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije