Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
snovalec.jpg

Znani prejemniki Snovalca 2014

Datum: torek, 22. april, 2014

Na poziv Snovalec, s katerim sektor za turizem javne agencije SPIRIT Slovenija spodbuja uresničevanje inovativnih idej s področja turizem, so prejeli 43 prijav. Strokovna komisija je med njimi izbrala 9 finalistov, ki so svoje ideje komisiji predstavili v živo.

V izjemno izenačeni konkurenci so izstopali trije idejni pologi, katerih avtorji prejmejo naziv Snovalec 2014 in denarna sredstva v višini 5.000 evrov nepovratnih sredstev (bruto znesek).

SNOVALCI 2014 so:

Garden village Bled (prijavitelj: Barbara Kokelj s.p.)
Turistična vas Garden Village Bled je inovativen ekološko-turistični produkt, ki nastaja na območju opustele blejske vrtnarije. V vasi bodo stale drevesne hiške, šotori nad vodo, glamping šotori, ekološka trgovina, edinstvena restavracija, ribnik, polnilnica za električne avtomobile in še bi lahko naštevali. Strokovna komisija verjame, da bo končni produkt služil kot zgled celovitega in kakovostnega trajnostnega turističnega produkta ne samo v slovenskem temveč tudi v svetovnem merilu.

Gozdni selfness (prijavitelj: LTO Laufar Cerkno)
LTO Laufar Cerkno z novim produktom "gozdni selfness" elemente selfnessa, kot so fizična aktivnost, sprostitev in samozdravljenje, prenaša v odprte prostore, v naravo, kjer vladajo naravni elementi in materiali. Gozdni zrak, naravna zvočna terapija in barve narave so samo nekateri izmed njih. Produkt bo goste vodil po danes premalo izkoriščenih gozdnih poteh, posebej pa strokovna komisija izpostavlja tudi inventiven prenos koncepta iz zaprtih prostorov v gozdove v času, ko ti zaradi klimatskih sprememb postajajo vse dragocenejši.

Trnič na vsako mizo (prijavitelj: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik)
Trnič je okusen, okrašen sirni hlebček z Velike planine nad Kamnikom, ki predstavlja posebnost naše kulturne, pastirske dediščine. Zavod za turizem in šport v občini Kamnik si je zadal pomembno nalogo: organizirati želi obsežno izdelovanje trničev in jih vključiti v kulinarične turistične vsebine. Za trniče so poiskali primernega izdelovalca, izdelali celostno podobo in posebno embalažo, pripravljajo celovito zaščito trničev, dogovarjajo se tudi za umestitev na izbrana prodajna mesta in vključitev v ponudbo izbranih restavracij po vsej Sloveniji. Strokovna komisija pozdravlja ta primer dobre prakse, kako pozabljeno tradicionalno regionalno živilo pretvoriti v invencijo na državni ravni.

Priznanja Snovalec 2014 bodo podeljena 23. aprila v sklopu Eko konference.

 

Vir: TTA

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Napovedujemo Aufguss Trieste v Atlantisu

Wellness Atlantis
petek, 22. november 2019

V nedeljo, 8. decembra 2019 prihaja v Deželo savn Stefano Gec z ekipo mojstrov Aufguss Trieste.

V devetih mesecih 2,17 milijard evrov iz naslova izvoza potovanj

diagram rasti
četrtek, 21. november 2019

Banka Slovenije je objavila vrednost izvoza potovanj za obdobje od januarja do septembra letos, ta znaša 2,17 milijard evrov, kar je za 2,4 odstotka več kot v enakem obdobju leta 2018.

Prihod Parkeljnov treh dežel

parkelj.jpg
sreda, 20. november 2019

Toliko parkljnov z vseh vetrov še niste videli. Vse bolj popularna prireditev, ki so jo organizatorji poimenovali Prihod parkeljnov treh dežel/Ognjeni spektakel v Podkorenu, je na tem, da preraste v pravi festival.

Nordijski center Planica prejemnik mednarodne nagrade za arhitekturni dosežek

Planica
ponedeljek, 18. november 2019

Mednarodni olimpijski komite in Mednarodno združenje za infrastrukturo za šport in prosti čas je ustvarjalce Nordijskega centra Planica 5. novembra nagradilo z zlatim priznanjem za arhitekturni dosežek. Gre za izjemen uspeh. V letu 2019 so med 98 prispelih projektov podelili sedem zlatih priznanj.

LIFFe - ljubljanski mednarodni filmski festival

film
torek, 12. november 2019

Največji slovenski mednarodni filmski festival, primerljiv z večjimi tovrstnimi v Evropi, ki v Ljubljano pripelje izbrane dosežke svetovne kinematografije in nagrajence najvidnejših festivalov (Cannes, Rotterdam, Berlin, Amsterdam, Dunaj idr.). V Cankarjevem domu v Ljubljani si ga lahko ogledate od 13. 11. do 24. 11. 2019.

Okusi Radol'ce

okusi_radolce.png
ponedeljek, 11. november 2019

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija.Okusi Radol'ce v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za radolško okolje.

Martinovanje v Izoli

izola_utrinek_s_prireditve.jpg
petek, 8. november 2019

November je slovensko Istro odel v jesenske barve, ki napovedujejo pestro dogajanje pred letošnjim zadnjim prazničnim mesecem. Prihaja Martinovo, praznik vina, ki s seboj prinese obilico zabave.

Vinska pot v Rovih pod starim Kranjem

vinska_pot.jpg
sreda, 6. november 2019

Vinarji slovenskih vinorodnih področij in kulinarični izdelki vas pričakujeta v Rovih pod starim Kranjem! Do sedaj se je v Rovih pod starim Kranjem predstavilo že več kot 130 različnih vinarjev. Ponudbo odličnih vin bodo dopolnili siri, krušni izdelki in mesnine. Poskrbljeno bo tudi za animacijo in glasbeni program.

Jubilejni 50. Narava-zdravje

Košara jabolk
ponedeljek, 21. oktober 2019

Sejem za zdrav življenjski slog bo predstavljal svojo ponudbo prek vsebinskih sklopov Prehrana – Zdravje – Gibanje – Naravna kozmetika in wellness – Zeleno sobivanje od 23. do 26. oktobra.

Hotel Cerkno bo dobil novo podobo

cerkno-3.jpg
petek, 18. oktober 2019

V Hotelu in smučišču Cerkno, družbi, ki jo je pred dvema letoma prevzel Marjan Batagelj, se že v prihodnjem letu obetajo korenite spremembe. Obnova naj bi trajala tri leta, za investicijo pa bodo odšteli sedem milijonov evrov.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije