Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
snovalec.jpg

Znani prejemniki Snovalca 2014

Datum: torek, 22. april, 2014

Na poziv Snovalec, s katerim sektor za turizem javne agencije SPIRIT Slovenija spodbuja uresničevanje inovativnih idej s področja turizem, so prejeli 43 prijav. Strokovna komisija je med njimi izbrala 9 finalistov, ki so svoje ideje komisiji predstavili v živo.

V izjemno izenačeni konkurenci so izstopali trije idejni pologi, katerih avtorji prejmejo naziv Snovalec 2014 in denarna sredstva v višini 5.000 evrov nepovratnih sredstev (bruto znesek).

SNOVALCI 2014 so:

Garden village Bled (prijavitelj: Barbara Kokelj s.p.)
Turistična vas Garden Village Bled je inovativen ekološko-turistični produkt, ki nastaja na območju opustele blejske vrtnarije. V vasi bodo stale drevesne hiške, šotori nad vodo, glamping šotori, ekološka trgovina, edinstvena restavracija, ribnik, polnilnica za električne avtomobile in še bi lahko naštevali. Strokovna komisija verjame, da bo končni produkt služil kot zgled celovitega in kakovostnega trajnostnega turističnega produkta ne samo v slovenskem temveč tudi v svetovnem merilu.

Gozdni selfness (prijavitelj: LTO Laufar Cerkno)
LTO Laufar Cerkno z novim produktom "gozdni selfness" elemente selfnessa, kot so fizična aktivnost, sprostitev in samozdravljenje, prenaša v odprte prostore, v naravo, kjer vladajo naravni elementi in materiali. Gozdni zrak, naravna zvočna terapija in barve narave so samo nekateri izmed njih. Produkt bo goste vodil po danes premalo izkoriščenih gozdnih poteh, posebej pa strokovna komisija izpostavlja tudi inventiven prenos koncepta iz zaprtih prostorov v gozdove v času, ko ti zaradi klimatskih sprememb postajajo vse dragocenejši.

Trnič na vsako mizo (prijavitelj: Zavod za turizem in šport v občini Kamnik)
Trnič je okusen, okrašen sirni hlebček z Velike planine nad Kamnikom, ki predstavlja posebnost naše kulturne, pastirske dediščine. Zavod za turizem in šport v občini Kamnik si je zadal pomembno nalogo: organizirati želi obsežno izdelovanje trničev in jih vključiti v kulinarične turistične vsebine. Za trniče so poiskali primernega izdelovalca, izdelali celostno podobo in posebno embalažo, pripravljajo celovito zaščito trničev, dogovarjajo se tudi za umestitev na izbrana prodajna mesta in vključitev v ponudbo izbranih restavracij po vsej Sloveniji. Strokovna komisija pozdravlja ta primer dobre prakse, kako pozabljeno tradicionalno regionalno živilo pretvoriti v invencijo na državni ravni.

Priznanja Snovalec 2014 bodo podeljena 23. aprila v sklopu Eko konference.

 

Vir: TTA

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Danes se odpira Avto kino Domžale

film
četrtek, 28. maj 2020

Mestni kino Domžale bo danes ob 21. uri zagnal projekt Avto kino Domžale. Filme bodo predvajali na dvorišču nekdanje Metalke med občinsko stavbo in kulturnim domom.

Ameriški organizatorji potovanj pričakujejo vrnitev potovanj v Evropo v jesenskih mesecih

odgovorni_turizem-1.jpg
sreda, 27. maj 2020

Združenje ameriških organizatorjev potovanj (USTOA) je med aktivnimi člani izvedlo raziskavo  o načrtih za okrevanje in nadaljevanje poslovanja po COVID-19. 

Sejem na zraku

Knjige
ponedeljek, 25. maj 2020

Pridi, kupi knjigo, podpri slovenske založnike – V ŽIVO! Knjižni sejem s kavča se seli na prosto.

WTTC – kako bo izgledala nova realnost potovanj?

letalski_potniki.jpg
četrtek, 21. maj 2020

Po napovedih WTTC bodo med prvimi, ki bodo začeli potovati, mlajši popotniki med 18 in 35 let. Novi standardi in protokoli pa bodo del nove realnosti potovanj vse dokler ne bo dostopno cepivo.

Fotografski natečaj 2020 v Kozjanskem parku

Gozd
torek, 19. maj 2020

V kozjanskem parku tudi letos vabijo vse fotografske navdušence k sodelovanju na fotografskem natečaju, ki so ga letos poimenovali »Biodiverziteta – umetnost življenja« 2020.

Začetek kampanje ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija

piran_punta_alpe_2832_orig_330529.jpg
petek, 15. maj 2020

Slovenska turistična organizacija (STO) je začela z vseslovensko motivacijsko kampanjo ZDAJ JE ČAS. Moja Slovenija, v sklopu katere prebivalce naše dežele vabi h krajšemu ali daljšemu oddihu v Sloveniji, odkrivanju doživetij in delitev le-teh s ključnikom #mojaslovenija.

Destinacija Brda bogatejša še za dva ponudnika z znakom Zeleni ključ

Brda3
četrtek, 14. maj 2020

Ponudnika Kmečki turizem Breg in Vila Vita Vipolže sta pridobila okoljski znak Zeleni ključ, s čimer soustvarjata zeleno zgodbo trajnostnega turizma v občini Brda.

Začenja se prenova hotela Maestoso v Lipici

lipicanci.jpg
sreda, 13. maj 2020

V dneh, ko Kobilarna Lipica v objem zelene narave, med več kot 300 lipicancev, znova vabi obiskovalce, se začenja prenova hotela Maestoso. Hotel s štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo prve goste sprejel v začetku leta 2021.

UNWTO objavil oceno vpliva novega koronavirusa na turizem

UNWTO
torek, 12. maj 2020

Po ocenah UNWTO (z dne 7.5.) bi se zaradi vpliva novega koronavirusa mednarodni turizem v letu 2020 lahko zmanjšal za 60 do 80 %. V prvem četrtletju 2020 se je mednarodni turizem zmanjšal za 22 %.

Zavod za turizem Šaleške doline je izdal nov e-katalog turističnih doživetij

velenje saleski grad
ponedeljek, 11. maj 2020

Zavod za turizem Šaleške doline želi tudi v tem obdobju, ko zaradi pandemije s koronavirusno boleznijo veljajo številne omejitve, doživetja Šaleške doline približali čim več potencialnim obiskovalcem, zato so objavili digitalni turistično prodajni katalog doživetij v Šaleški dolini, ki je sicer v tiskani obliki izšel v začetku leta.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije