Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
logo_naj_kopalisce

Znani so zmagovalci akcije »Naj kopališče 2015« in »Naj plavalec 2015«

Datum: petek, 16. oktober, 2015

Letošnje poletje nam je postreglo z visokimi temperaturami in številnimi sončnimi dnevi. Na kopališčih se je tako kar trlo obiskovalcev, ki so iskali osvežitev. Ti so nato s pomočjo radijske oddaje »Dobro jutro, Slovenija« in istoimenskega spletnega portala www.dj-slovenija.si  tudi tokrat množično izbrali »Naj kopališče 2015«.

Danes smo tako podelili nazive malim, srednjim in velikim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem, pokritim bazenskim kopališčem, pa tudi nagrade »Naj plavalec 2015«, ki jih podeljuje Plavalna zveza Slovenije. 

Sedem slovenskih radijskih postaj in spletni portal www.dj-slovenija.si so v sodelovanju z RTV Slovenija tudi letos, že 25. leto zapored, zbirali glasove kopalk in kopalcev slovenskih kopališč in izbrali najboljša, najbolj urejena in prijetna kopališča. Ta so letos skupaj prejela skoraj 30000 glasov. Z današnjo podelitvijo nazivov  »Naj kopališče« je akcija tudi zaključena. Priznanja so bila podeljena v šestih kategorijah in sicer malim, velikim in srednjim termalnim kopališčem, letnim in naravnim kopališčem ter pokritim bazenskim kopališčem.

naj_kopalisca_15.jpg

V kategoriji naravnih kopališč so kopalci tokrat najbolje ocenili Grajsko kopališče Bled, drugo mesto je pripadlo Simonovemu zalivu, tretje pa kopališču Talaso Strunjan.

V kategoriji letnih kopališč se je letos na prvo mesto uvrstilo Letno kopališče Celje, pred  Laguno, mestno plažo Ljubljana, na tretje mesto pa se je uvrstil novinec med prejemniki Letno kopališče Brestanica. Zmagovalec kategorije pokritih kopališč je ponovno, z veliko prednostjo, ljubljansko Vodno mesto Atlantis,  na drugem mestu je Aquapark Žusterna, na tretjem pa Vodni Park Bohinj.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so tokrat prejele najmlajše slovenske terme, Terme Paradiso, mesto za njimi so letos dolgoletni vodilni - Terme Snovik, Rimske terme pa so zasedle tretje mesto. Med srednje velikimi termalnimi kopališči je največ glasov prejelo kopališče Bioterme – Mala Nedelja, na drugem mestu je pristal Thermana Park Laško,  na tretje mesto so uvrščene Terme Banovci. Najboljše veliko termalno kopališče leta 2015 so Terme Olimia z Aqualuno, na drugo mesto se je uvrstila Termalna riviera Terme Čatež, na tretje pa Terme 3000.

naj_plavalci_15.jpg

Plavalna zveza Slovenije je izbrala najboljše plavalce pretekle sezone. Naj plavalka v kadetski starostni kategoriji je postala Janja Šegel s trenerjem Matijo Medveškom. Naj plavalec v  kadetski kategoriji je postal David Mihalič s trenerjem Alešem Poljakom. V mladinski plavalni kategoriji je naziv Naj plavalka prejela Neža Klančar s trenerjem Tomažem Torkarjem. Naziv Naj plavalec v tej kategoriji pa je pripadel Gregi Popoviču  s trenerko Majo Šarac.

V absolutni kategoriji je naziv najboljše, Naj plavalke, odnesla Anja Klinar s trenerjem Miho Potočnikom. Anja beleži ponovno vrnitev na svetovni  vrh ne samo v mešanem stilu temveč je posegla v vrh »srednjeprogašic«, saj je že na svetovnem prvenstvu v Dohi, decembra 2014, osvojila 13. mesto v disciplini 400m. Svojo formo je stopnjevala vse do svetovnega članskega  prvenstva v Berlinu, kjer je osvojila nehvaležno 9. mesto v disciplini 400m mešano ter 11. mesto na 400m prosto. S svojimi rezultati je izplavala olimpijsko normo za nastop na poletnih olimpijskih igrah, Rio 2016.

Tudi letos sta Damir Dugonjič, naš najboljši plavalec, in njegov trener Matija Medvešek, dokazala, da Damir še vedno velja za enega najboljših plavalcev prsnega sloga na svetu. Njegovi 2 x 5. mesti v disciplini 50 in 100m prsno na svetovnem prvenstvu (mali bazeni) v Dohi  ter 7. mesto na svetovnem članskem prvenstvu v Kazanu v disciplini 50 m prsno, kjer je v predtekmovanju odplaval evropski rekord, so zadosten dokaz o njegovi svetovni kvaliteti in veljavi. S temi rezultati si je seveda zagotovil tudi nastop na poletnih olimpijskih igrah v Riu.

V prihajajočih zimskih dneh se radijska ekipa ponovno odpravlja na slovenska smučišča in na kraje sprostitve, kjer bodo predstavljali najboljše in poskrbeli za izbor »Naj smučišče in Naj wellness 2015/16«.

Uvrstitve kopališč 2015 (261.6 MB)
Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Okusi Radol'ce

okusi_radolce.png
torek, 22. oktober 2019

Kulinarična ponudba Radovljice in njene okolice od nekdaj velja za kakovostno in pristno. V zelenem okolju dobrav in dežele nastajajo zdravi proizvodi, ki jih spretni kuharji povežejo v izjemne jedi, ki jih navdihuje lokalna tradicija.Okusi Radol'ce v svojih lokalih ponujajo lokalno pridelane surovine in iz njih ustvarjajo jedi, značilne za radolško okolje.

Jubilejni 50. Narava-zdravje

Košara jabolk
ponedeljek, 21. oktober 2019

Sejem za zdrav življenjski slog bo predstavljal svojo ponudbo prek vsebinskih sklopov Prehrana – Zdravje – Gibanje – Naravna kozmetika in wellness – Zeleno sobivanje od 23. do 26. oktobra.

Hotel Cerkno bo dobil novo podobo

cerkno-3.jpg
petek, 18. oktober 2019

V Hotelu in smučišču Cerkno, družbi, ki jo je pred dvema letoma prevzel Marjan Batagelj, se že v prihodnjem letu obetajo korenite spremembe. Obnova naj bi trajala tri leta, za investicijo pa bodo odšteli sedem milijonov evrov.

Terme Snovik zabeležile pol milijona nočitev

snovik_poletje1.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

V Termah Snovik so včeraj praznovali pomembno prelomnico, saj so zabeležili pol milijona nočitev. Spodbudna novica in hkrati tudi obveza, da bodo tudi v prihodnje skrbeli za kakovost svojih storitev in zadovoljstvo gostov. Nad pozornostjo presenečeni gostji iz okolice Maribora, ki je v Termah Snovik bivala prvič, so podarili prav posebno darilo.

Praznovanje izolske legende

izola_panorama.jpg
četrtek, 17. oktober 2019

Letošnji Praznik izolskega čudeža, s katerim domačini obujajo tradicionalni krajevni praznik, bo vključeval veslaška tekmovanja, obujanje starodavne legende in kulturni program. Na stojnicah pa ne bo manjkalo domačih dobrot.

Podelili smo priznanja zmagovalcem akcije »Naj kopališče 2019«

Naj kopališče 2019
sreda, 16. oktober 2019

Že 29. let zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost. Na gradu Rače so danes na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, te nazive so pridobili Aqualuna Term Olimia, Terme Vivat in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Celje in Vodno mesto Atlantis. Akcija »Naj kopališče 2019« poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji.

Evropa nagradila Ljubljano za pametne rešitve v turizmu

ljubljana_april.jpeg
ponedeljek, 14. oktober 2019

Ljubljana je v okviru druge izvedbe projekta Evropska prestolnica pametnega turizma v Helsinkih, 9. oktobra, prejela prestižno priznanje za najboljše evropsko mesto na področju digitalnih rešitev, s katero je Ljubljana predstavila svoje najpomembnejše ukrepe in načrte s področja trajnostnega razvoja, dostopnosti, digitalizacije ter kulturne dediščine in ustvarjalnosti.

Vrtnice in umetnost

vrtnica_ljubljana.jpeg
četrtek, 10. oktober 2019

Strokovnjakom in ljubiteljem vrtnic in umetnosti pripravljajo 10.10.2019 (od 15. do 19. ure) na Šoli za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje prijetno popoldne s kratkimi strokovnimi predavanji in demonstracijami ter druženjem v prijetnem okolju. Vstop je prost, vabljeni!

Velenje v oktobru vabi na posebno gastronomsko doživetje pod zemljo

velenje underground
ponedeljek, 7. oktober 2019

Doživite edinstveno 5-zvezdično gastronomsko pustolovščino 160 m pod zemljo. Doživetje Velenje Underground je nosilec znaka kakovosti Slovenia Unique Experiences, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija.

Mesto žensk

mesto žensk
petek, 4. oktober 2019

Za Mesto žensk, ki kulturno ponudbo Ljubljane bogati že več kot dve desetletji, sta značilni naravnanost k eksperimentom in prestopanju žanrskih meja, pa tudi družbena kritičnost.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije