Zanimivo

Nazaj na rubriko Zanimivo
Naj koča

Znani sta zmagovalki akcije Naj planinska koča

Datum: torek, 15. september, 2020

Naj planinska koča 2020 je Mihov dom na Vršiču, naj visokogorska planinska koča pa Koča na Kriški gori.

Šesta sezona akcije Naj planinska koča, ki jo Siol.net organizira v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije, je postregla z dvema novima zmagovalkama. Bralci Siol.net so med 156 kočami, 28 visokogorskimi planinskimi postojankami in 128 planinskimi kočami izbrali najboljši. Zmago v 6. sezoni akcije sta slavila Mihov dom na Vršiču (1.085 m) v kategoriji Naj planinska koča in Koča na Kriški gori (1.471 m) v kategoriji Naj visokogorska planinska koča 2020.

V prvem krogu glasovanja, ki je trajal od 1. junija do 27. julija 2020, so bralci Siol.net izbrali 10 finalistk. Tako so se v 2. krogu glasovanja, ki je trajal med 28. julijem in 3. septembrom 2020, pomerile naslednje planinske koče. V kategoriji Naj planinska koča Koča na Dobrči, Mihov dom na Vršiču, Planinski dom na Mrzlici, Planinski dom na Uštah – Žerenku in Planinski dom pri Gospodični na Gorjancih, v kategoriji Naj visokogorska planinska koča pa Dom Planika pod Triglavom, Dom Zorka Jelinčiča na Črni prsti, Koča na Kriški gori, Krekova koča na Ratitovcu in Pogačnikov dom na Kriških podih.

Letošnja novost akcije Naj planinska koča 2020 je bil planinski priročnik z naslovom Rad imam gore, ki ga je Siol.net pripravili v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije. Na način, prijazen do uporabnika, so v digitalnem priročniku predstavili zanimiva planinska dejstva, 10 praktičnih napotkov za izlet v gore, planinski bonton in planinsko abecedo.

Tudi letos so za družine z majhnimi otroki pripravili zbirko opisov koč, prijaznih do družin, v kateri so lahko mladi starši pobrskali med idejami za družinske izlete v hribe.

Vir in foto: TSmedia d.o.o.

Nazaj na rubriko Zanimivo

Najnovejše v tej rubriki

Ptuj je najvarnejše slovensko mesto

ptuj.jpg
ponedeljek, 21. september 2020

Najstarejše slovensko mesto je letošnji dobitnik nagrade Slovenian Grand Security Award 2020 za najbolj varno mesto v kategoriji mestnih občin v Sloveniji.

Nov hotel Soča v Bovcu

bovec_maraton.jpg
četrtek, 17. september 2020

Te dni najstarejša bovška športna agencija Soča rafting v centru Bovca odpira nov hotel Soča.

Evropski turistični sektor poziva vlade EU naj uskladijo potovalna pravila

letalski_potniki.jpg
četrtek, 17. september 2020

Zavezništvo Evropski turistični manifest, ki predstavlja glas evropskega potovalnega in turističnega sektorja, poziva države članice, naj se nujno dogovorijo o usklajenih omejitvah potovanj in zagotovijo hitro izvajanje, ki bo sektorju pomagalo preživeti krizo brez primere.

Conde Nast Traveller Slovenijo postavil na prvo mesto med najbolj zaželenimi destinacijami prihodnjega leta

Kranjska Gora
sreda, 16. september 2020

Eden najprestižnejših in vplivnih medijev na področju turizma, Conde Nast Traveller, je objavil lestvico najbolj zaželenih destinacij za leto 2021 in na prvo mesto seznama postavil Slovenijo.

Znani sta zmagovalki akcije Naj planinska koča

Naj koča
torek, 15. september 2020

Naj planinska koča 2020 je Mihov dom na Vršiču, naj visokogorska planinska koča pa Koča na Kriški gori.

Evropski teden mobilnosti: Izberi čistejši način prevoza!

ekolo
ponedeljek, 14. september 2020

V Ljubljani se že 19. leto zapored pridružujejo Evropskemu tednu mobilnosti, najbolj razširjeni kampanji na področju trajnostne mobilnosti na svetu, ki vsako leto poteka med 16. in 22. septembrom.

Finalistke za Miss Earth Slovenija 2020 v Snoviku

Kneipa_Snovik
petek, 11. september 2020

V najvišje slovenskih termah, v Termah Snovik, katere vodi trajnostna naravnanost in odgovorno obnašanje do naravnih virov, so gostili pred finalno srečanje finalistk za Miss Earth Slovenija 2020. Lepotno tekmovanje za Miss zemlje s sloganom »lepota z določenim namenom«, velja za enega izmed najbolj priznanih tekmovanj na svetu.

Novost v River Campingu Bled - spanje v drevesni krogli

river bled
sreda, 9. september 2020

V River Campingu Bled se lahko pohvalijo z novo pridobitvijo. Mobilnim hišicam, ki so bile v letošnjem poletju dobro obiskane, so dodali še posebno drevesno hišico – Forest Globe. Hišica je primerna za romantičen oddih za pare in predstavlja nepozabno doživetje na pragu Bleda.

Pet let stolpa Vinarium pospremil rekorden avgustovski obisk

Vinarium
torek, 8. september 2020

Kljub več kot dvomesečnemu zaprtju v času epidemije covid19 v letošnjem letu je stolp Vinarium Lendava zabeležil visok obisk v poletnih mesecih, letošnji avgust pa je dosegel svojevrsten rekord, saj je s prodanimi 18.246 vstopnicami najbolje obiskan mesec kadarkoli v kratki zgodovini stolpa.

Pot Miru med najboljšimi evropskimi zgodbami

pot_miru.jpg
četrtek, 3. september 2020

Fundacija Poti miru se je s kratkim promocijskim filmom "Walk of Peace" med 150-imi prijavljenimi uvrstila med najboljših 6 EU Interregovih projektnih zgodb.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije