Zasavje

Dogodki:

center nordung

Dobra obiskanost Centra Noordung v Vitanju

Datum: četrtek, 13. avgust, 2020

V Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordung v Vitanju v mesecu juliju beležijo kar za 270 % večji obisk kot v preteklem koledarskem letu. Poleg rednih razstav in vsebin ponujajo tudi dogodke, predavanja, opazovanja neba in delavnice.

Neugodna situacija, v katero je letos spravila korona marsikaterega turističnega ponudnika, muzeje in druge institucije, odvisne od obiskovalcev, je za mnoge ponudnike odprla tudi nove priložnosti.

Predvsem ukrep turističnih vavčerjev in rezultati kampanje »Zdaj je čas. Moja Slovenija« Slovenske turistične organizacije, ki ji uspešno sledijo izbrane vodilne destinacije in turistični ponudniki, so prinesli nekaterim ponudnikom še boljši obisk kot v preteklih letih, ko je bila turistična sezona v velikem razcvetu.

V Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordung v Vitanju kljub popolnemu upadu organiziranih skupinskih ogledov v mesecu juliju beležijo kar za 270 % večji obisk kot v preteklem koledarskem letu. Prednjačijo predvsem domači gosti, na prvem mestu pa so družine.

Poleg rednih razstav in vsebin ponujajo še dogodke, predavanja, opazovanja neba in delavnice, pri katerih prav tako beležijo lep obisk. Zaradi situacije so se v Centru Noordung odločili, da izvedejo serijo brezplačnih strokovnih in kulturnih dogodkov, s čimer želijo v Vitanje in v destinacijo Rogla-Pohorje dodatno privabiti obiskovalce. Pri dogodkih se držijo predpisanih omejitev števila udeležencev in zagotavljajo vse ukrepe za preprečevanje širjenja okužb, predpisanih s strani NIJZ.

Več o dogodkih je na voljo v dokumentu na povezavi.  

Vir in foto: Center Noordung

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije