Zasavje

Dogodki:

dobrna_kulinarika.jpg

Pomladni Teden restavracij

Datum: ponedeljek, 29. februar, 2016

Teden restavracij je sinonim za kulinarične užitke, ki je samo v lanskem letu razvajal več kot 76.000 gostov in uspešno definiral idejo nove slovenske kuhinje. A resnični čar projekta ni v njegovih številkah, temveč v kakovosti in visokih standardih kulinarične ponudbe sodelujočih restavracij. Izbrane sestavine lokalnega porekla in ekološke pridelave, združene z ustvarjalnostjo in modernimi kuharskimi tehnikami v edinstvene menije vsakič znova pričarajo pristen odsev vrhunskosti slovenske kulinarike.

Tudi prihajajoča pomlad bo v znamenju vrhunskih kulinaričnih užitkov. Lani so začeli z lokalnostjo sestavin in ustvarjalnostjo chefov, v letu 2016 pa dodajajo še – obliko! Ne jemo namreč samo z usti, temveč tudi z očmi. Zato je prezentacija jedi na krožniku pomembna odlika vrhunske kulinarike. Jedi v menijih Tedna restavracij tako ne bodo le dobre, temveč tudi lepe!

Z meniji v (najmanj) treh hodih bodo svojo umetniško žilico in čut za lepoto predstavili chefi in chefinje iz več kot 85 slovenskih restavracij. In da bodo imeli malce več manevrskega prostora pri izbiri sestavin, se cena menija tudi letos dviguje z letnico – 16 evrov za najmanj tri hode, ki morajo biti zato res vrhunski! ”Ne sme se zgoditi, da bi Teden restavracij pomenil slabe sestavine in majhne porcije,” je glavna zahteva sodelujočim chefom selektorja tedna restavracij, kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja.

Sprejemanje rezervacij se je začelo 22. februarja. Vse informacije o načinu rezervacije, sodelujočih restavracijah, razpoložljivih mestih, in izbiri menijev dostopne na spletni strani Tedna restavracij: www.tedenrestavracij.si.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije