Zasavje

Dogodki:

slovenija_hodi.jpg

Začetek nacionalne akcije Slovenija hodi 2016 v Goriških Brdih

Datum: torek, 19. april, 2016

Nacionalna akcijo SLOVENIJA HODI 2016, se je ta vikend pričela v Goriških Brdih in se bo nadaljevala po celi Sloveniji.

V okviru spodbujanja in razvijanja pohodništva v Sloveniji kot turističnega produkta se je združenje Pohodništvo & kolesarjenje giz skupaj z destinacijskimi turističnimi organizacijami dogovorilo o vzpostavitvi serije prireditev na temo pohodništva, ki naj bi združevale spoznavanje poznanih in manj poznanih pohodniških destinacij, kot tudi spoznavanje tradicij in kulinarike teh regij.


Namen akcije Slovenija hodi je združevati prireditve pohodniških festivalov v posameznih destinacijah pod skupno blagovno znamko in z usmerjeno enotno promocijo povečati število obiskovalcev in nočitev, predvsem v namestitvah v segmentu pohodništva.

Letos akcija SLOVENIJA HODI 2016 združuje pohodniške festivale kar enajstih slovenskih destinacij in ponuja preko 100 organiziranih pohodov.


Vse pohodniške navdušence vabijo hribi in doline ter pestri programi z lokalnimi zgodbami, tradicionalno kulinariko in ugodnimi podeželskimi namestitvami. Podpornika projekta SLOVENIJA HODI in promotorja aktivnega načina življenja sta olimpijec Primož Kozmus in alpinist Viki Grošelj.

Akcija SLOVENIJA HODI ponuja program:

POMLAD 2016 - Brda, Kranjska gora, Posavje, Zreče-Rogla, Kamniško-Savinjske Alpe, Bohinj, Golte, Mojstrana

JESEN 2016 - Tuhinjska dolina, Dolina Soče, Bohinj, Kranjska Gora, Osrednja Štajerska-Maribor-Pohorje, Pomurje

Preverite vse podrobnosti posameznih festivalov na:
www.hiking-biking-slovenia.com

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije