Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
pokljuski_maraton.jpg

Biatlonsko svetovno prvenstvo z omejenim številom gledalcev

Datum: sreda, 23. december, 2020

Med 9. in 21. februarjem bo Pokljuka gostila IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021. Organizacijski odbor je v sodelovanju s pristojnimi državnimi institucijami sprejel odločitev, da si bo tekmovanja v živo na prizorišču lahko ogledalo omejeno število obiskovalcev.

Pokljuka je 9. septembra 2018 na kongresu Mednarodne biatlonske zveze v Poreču uradno postala gostiteljica IBU svetovnega prvenstva v biatlonu 2021. Osnovni cilj pridobitve svetovnega prvenstva je bil postaviti Pokljuko na nove organizacijske in infrastrukturne temelje, na podlagi katerih bo lahko najmanj do leta 2030, v skladu z razvijajočimi se trendi popularnosti biatlona, gostila tekme na najvišjem nivoju. Prav tako je bil cilj promocija Pokljuke, gostiteljev prvenstva Bleda in Bohinja ter Slovenije v mednarodnem prostoru, zaradi česar so bili oblikovani turistični produkti, ki bi na Pokljuko in okolico pripeljali več turistov. Nenazadnje pa med cilje spada tudi popularizacija biatlona kot športa z željo po odličnih nastopih domačih tekmovalcev.

Delo in priprave na svetovno prvenstvo so potekale nemoteno. V januarju 2020 je bil uspešno izveden test, in sicer tekmovanje za BMW IBU svetovni pokal v biatlonu. Čez poletje so bili opravljeni tudi vsi pomembni infrastrukturni posegi na Rudnem polju (ureditev tekaških prog, gozdnega roba, sanacija akumulacijskega jezera, ureditev ceste in obračališč). V sredini septembra je bil pripravljen elaborat izvedbe prvenstva, ki je predvideval obisk do približno 12.000 obiskovalcev na dan, pripravljene vse infrastrukturne rešitve in izbrani vsi izvajalci. V vsem tem času je bilo veliko pozornosti namenjene tudi promocijskim aktivnostim. Izvedeni sta bili dve zelo uspešni mednarodni promocijski akciji – Biathlon Tour Mobil in Pokljuška hiša na svetovnem prvenstvu v biatlonu v italijanski Anterselvi. Že v oktobru 2019 so bile organizirane tudi delavnice za tour operaterje. Na podlagi teh uspešnih akcij so predvsem tujci izkazali velik interes za obisk in ogled svetovnega prvenstva na Pokljuki, kar se je kazalo po prodanih vstopnicah in rezervacijah namestitev na Bledu, Bohinju in v okolici.

OO Pokljuka je glede na trenutno zdravstveno situacijo in razvoj dogodkov v svetu čakal z odločitvijo glede načina izvedbe prvenstva. Prilagojen je bil osnovni načrt, pripravljeni so bili različni scenariji in finančni načrti prireditve. Ker pa sta do prvenstva le še slaba dva meseca, je organizator odločitev sprejel v tem tednu in si s tem zagotovil dovolj časa za učinkovito pripravo in varno izvedbo prvenstva. Koordinacijska skupina OO Pokljuka je tako sprejela odločitev, da glede na trenutno situacijo priprave potekajo po prilagojenem scenariju izvedbe, ki predvideva do največ 500 dnevnih obiskovalcev. Pri tem bodo upoštevana vsa priporočila in smernice IBU ter navodila NIJZ, s katerimi je organizator ves čas v stiku.

Organizator bo spremljal stanje epidemiološke slike v Sloveniji in bo po potrebi prilagajal število obiskovalcev.  Sprotno bo omejeval ali dodatno sproščal prodajo dnevnih vstopnic glede na dovoljeno in možno končno število obiskovalcev. Vsi tisti, ki so vstopnice že kupili in jim ogled ne bo omogočen, jim bo povrnjena celotna kupnina. Podrobnejše informacije za imetnike vstopnic tukaj.

Predvideno nadaljevanje prodaje vstopnic bo steklo po novem letu. Vstopnice bodo na voljo preko sistema Eventim in Petrol Tickets.

O nadaljnjih odločitvah bo organizator javnost redno obveščal preko množičnih medijev in digitalnih kanalov.

Vir: OO Pokljuka

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Intersport izziv na Krvavcu

Krvavec_smučišče
četrtek, 18. marec 2021

To soboto, 20.3., so na Krvavcu za vas pripravili prav posebno ponudbo! Prvič letos vas vabijo na INTERSPORT TEST SMUČI.

V Sloveniji prvič Svetovni pokal v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov

Planica_smučarski_teki
ponedeljek, 1. marec 2021

Slovenija bo prvič gostiteljica Svetovnega pokala v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov. Kranjska Gora je v preteklosti že gostila športnike invalide, in sicer je uspešno izpeljala štiri svetovne pokale in eno svetovno prvenstvo v alpskem smučanju smučarjev invalidov.

Ski bus Bohinj

ski bus
ponedeljek, 22. februar 2021

Brezplačen z Zimsko BASIC in PREMIUM kartico Julijske Alpe: Bohinj. Brezplačno tudi za občane Bohinja.

Proga za tek na smučeh v Velenju obratuje

tek na smučeh
torek, 2. februar 2021

Velenjski Športni zavod Rdeča dvorana, je uredil progo za tek na smučeh na lokaciji novega prireditvenega prostora.

Slovenska smučišča ponovno zaprta

Krvavec_smučišče
petek, 8. januar 2021

Po tednu dni bodo po sklepu vlade slovenska smučišča  že drugič v letošnji sezoni zaprtla svoja vrata. Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je povedal, da morajo biti smučišča zaprta, ker so poškodbe sestavni del rekreativnega smučanja in te bi še dodatno obremenile bolnišnice in njihovo osebje.

Kam na smučanje?

dirka-s-skupinskim-startom-smučarjev-in-deskarjev.jpg
sreda, 6. januar 2021

Kot je znano, lahko od 1. januarja dalje obratujejo žičniške naprave, če upravljalec smučišča zagotovi hitro testiranje na vstopni točki na smučišče ali pa imajo smučarji s seboj negativni test na covid-19.

Biatlonsko svetovno prvenstvo z omejenim številom gledalcev

pokljuski_maraton.jpg
sreda, 23. december 2020

Med 9. in 21. februarjem bo Pokljuka gostila IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021. Organizacijski odbor je v sodelovanju s pristojnimi državnimi institucijami sprejel odločitev, da si bo tekmovanja v živo na prizorišču lahko ogledalo omejeno število obiskovalcev.

V Planici bodo pod žarometi potekali boji za najžlahtnejša odličja v smučarskih poletih

Planica
sreda, 9. december 2020

Med 10. in 13. decembrom 2020 bo dolina pod Poncami sedmič v zgodovini prizorišče svetovnega prvenstva v smučarskih poletih. Letošnji planiški spektakel bo potekal v soju žarometov.

Na Krvavcu optimistično v zimsko sezono

Smučišče Krvavec
sreda, 25. november 2020

Družba RTC Krvavec je pred začetkom sicer še negotove smučarske sezone organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri je direktor družbe Janez Janša v družbi ambasadorja Krvavca Jureta Koširja predstavil letošnje novosti, ki se obetajo ljubiteljem domačih smučarskih strmin. V primeru ugodnih vremenskih razmer in sproščenih ukrepov se boste na smučanje na Krvavec lahko podali že v začetku decembra.

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije