Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Druga mala šola smučanja Dextro Energy je za nami

Datum: torek, 18. januar, 2011
Pravijo, da na Cerknem zima postane užitek. Čeprav preteklo soboto temperature tam niso bile prav nič zimske, pa je bila smuka vsekakor užitek. Še posebej za malčke, ki so se udeležili brezplačne šole smučanja Dextro Energy, saj je z njimi smučal demonstrator Demo Teama Slovenije.

 

 

 

 

Skupino 6 otrok, ki so že imeli osnovno smučarsko znanje, smo pričakali pod šotorom Dextro Energy, kjer  jim je demonstrator DemoTeama Matija Bergant najprej opisal 10 FIS pravil.

razlaga fis pravil

ogrevanje  ogrevanje

Sledilo je obvezno ogrevanje. Za ogrevanje otrok je najbolje uporabljati raznorazne igre lovljenja, štafet, poligonov,…, saj jim ga s tem popestrimo. Na smučišču so se igrali igro Črnega moža, Bratec reši me, ter poligon, pri katerem sta bili ekipi razdeljeni na dečke in deklice. Dečki so poligon premagali malenkostno hitreje kot deklice. Pred vsakim smučanjem, pa naj bi se vsi smučarji, ne samo otroci, ogreli s klasičnimi šolskimi vajami za ogrevanje (od glave do pet).

cms_object_id_6639  Na smučišču

Po ogrevanju so se vsi skupaj odpravili na smučišče, kjer so opravili preizkus znanja, ki je demonstratorju pomagal pri odločitvi, kakšne vaje naj bi otroci opravljali, da bi odpravili svoje napake. Za otroke, ki so stari med 7 in 10 let, so najbolj primerne vaje za položaj smuči, za ravnotežni položaj, ter za gibanje.

Vaje za položaj smuči so vožnja v klinastem položaju, vožnja na paralelno postavljenih smučeh, prehodi med vožnjo v klinastem položaju v vožnjo na paralelno postavljenih smučeh, vožnja po eni smučki, vzvratna vožnja. Vse te vaje se uporabljajo v kombinaciji z drugimi vajami za odpravljanje ostalih napak.

Vaje za ravnotežni položaj so vožnja s palicami v predročenju, na ramenih, pod pazduho, aviončki, igranje košarke, ploskanje pred, za, nad, pod sabo,… Vaje za gibanje so pozdrav soncu, noč in dan, pobiranje smeti med zavojem, poskoki,…

Proti koncu so bili otroci že precej utrujeni, zato jim je na pomoč priskočil prijazni pokrovitelj z bonboni Dexto Energy.

Po koncu treninga, se je otroke odpeljalo še po smučišču, kjer so si ogledali raznorazne znake in označbe, katere lahko srečajo na smučišču, ter kaj pomenijo. Na koncu je pa sledila še obvezna tekma lovljenja, kjer so se otroci borili za že v naprej pripravljene nagrade. S tem se je šola smučanja končala, sledila je še podelitev nagrad.

 cms_object_id_6645  diploma 

cms_object_id_6643

Poleg šole smučanja, so obiskovalci lahko testirali smuči dveh slovenskih proizvajalcev smuči; Elan in Fida. Vsak od obiskovalcev je imel tudi možnost smučanja z demonstratorjem, ki jim je s svojim znanjem pomagal pri izpopolnitvi tehnike.

 

Generalni pokrovitelj:

Pokrovitelji_mala šola

 

Tudi svojega malčka lahko prijavite na brezplačno šolo smučanja Dextro Energy.

Prijave le še dva dni sprejemamo tukaj.

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

Velikonočno smučanje na Krvavcu letos v znamenju sonca

Krvavec_kabinska žičnica
sreda, 17. april 2019

Vsi smučarski navdušenci boste lahko se zadnjič v tej sezoni #furali Krvavec. Med velikonočnimi prazniki, od 20. - 22. aprila, bo smuka na voljo na pobočju Zvoha, od tam pa se boste po Spomladanski spuščali do Tihe doline. Prav tako bo odprta proga 18.

Plaža Splash Challenge

luza.jpg
sreda, 3. april 2019

Najbolj mokra zabava ob koncu smučarske in začetku nove kolesarske sezone se bo letos odvila na Krvavcu! Ko zima na Krvavcu sreča poletje se zgodi eden zadnjih dogodkov v zimski sezoni na Krvavcu, najbolj moker Plaža SPLASH Challenge!

29. Pokljuški maraton AS

pokljuka.jpg
sreda, 27. februar 2019

Športni center Triglav Pokljuka, Rudno polje, 2. 3. 2019, 10:00

Olimpijski festival 2019

foksi
torek, 5. februar 2019

Olimpijski festival bo v soboto, 9. februarja, v Kranjski Gori na velikem travniku za Hotelom Kompas potekal med 9. in 15. uro.

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
četrtek, 24. januar 2019

Že sedemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (25. -27.1 2019) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 27. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer smo od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur.

Svetovni dan snega

otroci_na_snegu.jpg
torek, 15. januar 2019

Če bo tako veselo, kot je bilo pretekla leta, potem ne smeš manjkati! 19. in 20. januarja 2019, ko bodo v Nordijskem centru v Planici gostili kar tri dogodke hkrati. FIS celinski pokal v smučarskih skokih za ženske, FIS pokal v smučarskih skokih za moške in seveda Svetovni dan snega!

Zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz

ana_mraz.jpg
sreda, 19. december 2018

Ana Mraz, mlajša sestra Ane Desetnice, vsako leto med božičem in novim letom popestri praznično vzdušje v Ljubljani z atraktivnim in barvitim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča.

Luža 2018

luza.jpg
petek, 30. marec 2018

Letošnji velikonočni vikend obljublja bogat program in pestro dogajanje na Krvavcu. 31. marca se bo na Plaži odvila že 13. izvedba Luže. Ponovno pričakujejo spektakularne skoke, domiselne kostume in odgovor na večno vprašanje – komu bo letos uspelo pofurat’ Lužo?

Nova sezona, nove Atomic smuči!

atomic 2017
četrtek, 22. februar 2018

Dandanes je na tržišču nešteto različnih modelov smuči med katerimi je zelo težko izbirati. Razvoj smuči pa vsako leto napreduje hitreje in hitreje. Pri Atomicu so se zato odločili, da kupcem omogočijo prvovrsten stik z opremo, še preden jo kupijo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije