Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
pokljuka_biatlon.jpg

E.ON IBU svetovni pokal v biatlonu na Pokljuki

Datum: torek, 7. december, 2010

Nekaj dni pred prvo preizkušnjo E.ON IBU svetovnega pokala v biatlonu je na Pokljuki že zelo živahno. Obilne padavine v zadnjih dneh so poskrbele za debelo snežno odejo, tako da sodelavci tekmovalnega odbora nimajo težav s pripravo prog ter urejanjem stadiona in izvedba tekmovanja ni vprašljiva. O stanju je bil že informiran direktor tekmovanj svetovnega pokala pri Mednarodni biatlonski zvezi, Avstrijec Franz Berger, ki se je razveselil dejstva, da letos s snegom na Pokljuki ne bo težav. Članom Organizacijskega komiteja pa je zaželel vse dobro pri pripravi tega pomembnega tekmovanja.

Poleg urejanja tekmovališča v teh dneh potekajo tudi gradnja mobilne infrastrukture, priprava tribun za gledalce, urejanje strelišča, opravljena bodo še zadnja vzdrževalna dela in Športni center Pokljuka bo prve tekmovalce pričakal povsem pripravljen. »Vse službe znotraj organizacijskega komiteja delujejo v skladu z načrtom dela in veselimo se že novih tekem tu na Rudnem polju. Z velikim veseljem smo sprejeli, da je vlogo predsednice organizacijskega komiteja letos ponovno prevzela ministrica za obrambo, dr. Ljubica Jelušič, pri organizaciji tekmovanj pa nam bosta ponovno v veliko pomoč Ministrstvo za obrambo RS in Slovenska vojska, brez katerih bi tekmovanje na takem nivoju, kot so tekme svetovnega pokala, težko organizirali,« je povedal Peter Zupan, podpredsednik organizacijskega komiteja Pokljuka in predsednik zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije.

Ne le pravljična podoba Pokljuke, tudi odlični rezultati slovenskih biatloncev na uvodnih preizkušnjah sezone svetovnega pokala, so odlično povabilo za obisk Rudnega polja, ki bo najboljše tekmovalce in tekmovalke gostilo od 16. do 19. decembra. Glede na njihove uvrstitve v švedskem Östersundu se nam tudi na Pokljuki obetajo razburljivi boji, kjer bodo vrh lahko krojili tudi slovenski predstavniki. Okrepljena s prestopnikom Jakovim Fakom je prav gotovo izredno konkurenčna moška ekipa skupaj s Klemnom Bauerjem in Janezem Maričem. Uvrstitve na stopničke pa je vedno sposobna tudi Teja Gregorin. Ena izmed močnejših strani slovenske ekipe je tudi mešana štafeta, kjer je zbrana kombinacija dobrih strelcev, hitrih tekačev in izkušenih udeležencev največjih biatlonskih tekmovanj.

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Na Krvavcu optimistično v zimsko sezono

Smučišče Krvavec
sreda, 25. november 2020

Družba RTC Krvavec je pred začetkom sicer še negotove smučarske sezone organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri je direktor družbe Janez Janša v družbi ambasadorja Krvavca Jureta Koširja predstavil letošnje novosti, ki se obetajo ljubiteljem domačih smučarskih strmin. V primeru ugodnih vremenskih razmer in sproščenih ukrepov se boste na smučanje na Krvavec lahko podali že v začetku decembra.

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

Velikonočno smučanje na Krvavcu letos v znamenju sonca

Krvavec_kabinska žičnica
sreda, 17. april 2019

Vsi smučarski navdušenci boste lahko se zadnjič v tej sezoni #furali Krvavec. Med velikonočnimi prazniki, od 20. - 22. aprila, bo smuka na voljo na pobočju Zvoha, od tam pa se boste po Spomladanski spuščali do Tihe doline. Prav tako bo odprta proga 18.

Plaža Splash Challenge

luza.jpg
sreda, 3. april 2019

Najbolj mokra zabava ob koncu smučarske in začetku nove kolesarske sezone se bo letos odvila na Krvavcu! Ko zima na Krvavcu sreča poletje se zgodi eden zadnjih dogodkov v zimski sezoni na Krvavcu, najbolj moker Plaža SPLASH Challenge!

29. Pokljuški maraton AS

pokljuka.jpg
sreda, 27. februar 2019

Športni center Triglav Pokljuka, Rudno polje, 2. 3. 2019, 10:00

Olimpijski festival 2019

foksi
torek, 5. februar 2019

Olimpijski festival bo v soboto, 9. februarja, v Kranjski Gori na velikem travniku za Hotelom Kompas potekal med 9. in 15. uro.

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
četrtek, 24. januar 2019

Že sedemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (25. -27.1 2019) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 27. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer smo od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur.

Svetovni dan snega

otroci_na_snegu.jpg
torek, 15. januar 2019

Če bo tako veselo, kot je bilo pretekla leta, potem ne smeš manjkati! 19. in 20. januarja 2019, ko bodo v Nordijskem centru v Planici gostili kar tri dogodke hkrati. FIS celinski pokal v smučarskih skokih za ženske, FIS pokal v smučarskih skokih za moške in seveda Svetovni dan snega!

Zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz

ana_mraz.jpg
sreda, 19. december 2018

Ana Mraz, mlajša sestra Ane Desetnice, vsako leto med božičem in novim letom popestri praznično vzdušje v Ljubljani z atraktivnim in barvitim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča.

Luža 2018

luza.jpg
petek, 30. marec 2018

Letošnji velikonočni vikend obljublja bogat program in pestro dogajanje na Krvavcu. 31. marca se bo na Plaži odvila že 13. izvedba Luže. Ponovno pričakujejo spektakularne skoke, domiselne kostume in odgovor na večno vprašanje – komu bo letos uspelo pofurat’ Lužo?

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije