Zimski utrip

Lavtar do uvrstitve sezone

Jan Lavtar
petek, 11. februar 2011

Telemark smučarji so nastopali v francoskem Meribelu, kjer je v moški konkurenci slavil Bastian Dayer iz Švice, drugo mesto je zasedel vzhajajoča zvezda Nemškega telemarka, komaj osemnajstletni Muller Tobias, na tretje mesto pa se je uvrstil domačin Philippe Lau.

Elan Ski test Cerkno

elan_amphibio.jpg
četrtek, 10. februar 2011

Vabljeni na Elanov test smuči, ki bo v soboto, 12.2.2011 na smučišču Cerkno. Smuči boste lahko testi…

SmučarSKI IZZIV z Nušo Derendo na Golteh

Demo_team
sreda, 9. februar 2011

Na smučišču Stari stani na Golteh je minulo soboto potekalo smučarsko druženje imenovano »Savinjski SmučarSKI IZZIV«. Glavna organizatorja sta bila Društvo ljubiteljev gibanja Izziv in Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec - OE Šport, ki sta ob prekrasnem vremenu izpeljala čudovito prireditev.

Test smuči in kulturni praznik na Krvavcu

Krvavec
petek, 4. februar 2011

Podaljšan praznični konec tedna, ko se obeta lepo sončno vreme, ste vabljeni na Intersportov test smuči, ki bo v soboto, 5. 2., na Plaži v Tihi dolini. Na testu bodo prisotne blagovne znamke TecnoPro, ELAN, HEAD, NORDICA in FISCHER. Na slovenski kulturni praznik, v torek, 8. 2. pa že tradicionalno gostijo godbo Občine Vodice, ki vas bo zabavala pri Brunarici Sonček.

Tokratna šola smučanja Dextro Energy za najmlajše

Snežaki
sreda, 2. februar 2011

Tretji postanek ekipe Dextro Energy, v okviru kater poteka izobraževalni projekt brezplačne šole smučanja je bilo družinsko smučišče Trije Kralji. Smučišče leži med mariborskim in zreškim pohorjem in je najlažje dostopno s smeri Slovenske Bistrice. Zadnje dve leti se to smučišče ponaša s priznanjem Družini prijaznega smučišča, zato smo se tja odpravili z najmlajšo starostno skupino 4-5 let, ki so na smuči stopili prvič.

SmučarSKI IZZIV na Golteh

izziv_golte.jpg
ponedeljek, 31. januar 2011

Golte kot smučarsko osrčje Savinjske doline bo gostitelj tretje postojanke "bele karavane smučarskega izziva". Snežno športna zabava se bo odvijala to soboto, 5. februarja, od 10. ure naprej. Smučarska izzivalka na veleslalomski progi bo glasbeno smučarska promotorka IZZIVOV Nuša Derenda. Nušin čas boste lovili med 10. in 13. uro. Tisti, ki mu bo časovno najbližji prejme mikavno nagrado RTC Golte: vikend paket za dve osebi.

Na Krvavcu obratujejo vse žičniške naprave, odprte so vse proge

Krvavec - zasneževanje
petek, 28. januar 2011

Obveščamo vas, da so na smučišču Krvavec prave zimske razmere, za obratovanje so pripravljene vse žičniške naprave, odprte so vse smučarske proge. V tem tednu so kot zadnjo smučarsko progo tehnično zasnežili smučarsko progo, pripadajočo vlečnicam Kržišče na Kriški planini.

Slovenski smučarski agentje navdušili na Interski kongresu

ski.jpg
sreda, 19. januar 2011

Sandi Murovec- Muri, eden izmed najboljših slovenskih učiteljev smučanja, utemeljitelj smučarske tehnike UPS in avtor knjige Na kanto, se je še zadnjič aktivno vrnil v Demo Team Slovenije in odpotoval na INTERSKI kongres (St. Anton, Avstrija), kjer je vodil nastop na največji svetovni prireditvi demonstratorjev in trenerjev smučanja, ki poteka vsaka štiri leta.

Interski, 60 let

60let.jpg
torek, 18. januar 2011

Interski je mednarodna organizacija učiteljev smučanja. Ustanovljena je bila leta 1951 s kongresom v St. Antonu, po 60. letih pa se kongres zopet odvija na Tirolskem.

Druga mala šola smučanja Dextro Energy je za nami

torek, 18. januar 2011

Pravijo, da na Cerknem zima postane užitek. Čeprav preteklo soboto temperature tam niso bile prav nič zimske, pa je bila smuka vsekakor užitek. Še posebej za malčke, ki so se udeležili brezplačne šole smučanja Dextro Energy, saj je z njimi smučal demonstrator Demo Teama Slovenije.

Intersport Hit pokal gre na Krvavec

krvavec1.jpg
petek, 14. januar 2011

Zbor vseh udeležencev je v soboto, 15. 1. 2011 ob 9h pred hotelom Raj oz. na znameniti krvavški plaži v Tihi dolini. Veleslalomska proga bo postavljena od Vrha Krvavca do Tihe doline, tekma pa se začne ob 11 uri.

SmučarSKI IZZIV na Cerknem

izziv_cerkno.jpg
četrtek, 13. januar 2011

Karavana nadaljuje pot proti Primorski in bo v soboto, 15. januarja gostujoča na smučišču Cerkno, kjer bosta velika in mala izzivalka Tina in Nina Gorenjak.

47. Zlata lisica

četrtek, 13. januar 2011

Doživite nepozabno vzdušje, ki spremlja vsakoletno prireditev Zlata lisica, klasično tekmo smučark za svetovni pokal! Vznemirjenje ob nastopu najboljših slalomistk in veleslalomistk sveta zajame prav vsakega od približno 20.000 gledalcev, ki pridejo navijat v ciljno areno Snežnega stadiona pod Mariborskim Pohorjem.

"SmučarSKI IZZIV" štartal v Citycentru Celje

torek, 11. januar 2011

Sobotna nakupovalna mrzlica v Citycentru Celje je minila v vročih glasbeno športnih ritmih DJ Tea, ki je z ekipo organizatorjev vseslovenskega smučarskega projekta »SmučarSKI IZZIV« pričaral pravo zabavno vzdušje.

Prva mala šola smučanja DextroEnergy je za nami

Šotor
ponedeljek, 10. januar 2011

V soboto 8.1.2011, v je Kranjski Gori potekala prva mala šola smučanja DextroEnergy Dobro jutro Slovenija. Izžrebanih je bilo šest otrok za učenje smučanja z demonstratorjem.

Rok Flander odslej na Krvavcu

flander.jpg
četrtek, 6. januar 2011

Za Roka Flandra so praznični dnevi minili precej delavno, saj ga že konec tedna čaka paralelni slalom v Bad Gasteinu. V začetku novega leta pa je s podpisom sponzorske pogodbe z enim največjih smučarskih centrov pri nas naredil še en pomemben korak, ki mu bo precej olajšal priprave na tekme svetovnega pokala pa tudi svetovno prvenstvo.

Smučanje z Olimpijsko kartico

olimpijska_kartica.jpg
torek, 4. januar 2011

Pred vrati je zima in zimske radosti na slovenskih smučiščih. Olimpijski komite Slovenije je v sodelovanju z združenjem Slovenskih žičničarjev za vse ljubitelje zimske rekreacije pripravil nov sezonski program Smučanje z Olimpijsko kartico, ki imetnikom kartice omogoča znatne popuste pri športno aktivnem preživljanju prostega časa.

Slovenci znamo smučati, vendar...

Demo team
petek, 31. december 2010

Alpsko smučanje uvrščamo med monostrukturne kompleksne športne panoge. Širok spekter zahtevanih gibalnih struktur v različnih pogojih (konfiguracija terena, kvaliteta snega, hitrost drsenja…) zahteva primerno visoko raven stopnje motoričnih dimenzij, ki je odvisna tako od individualnih sposobnosti in interesov, kot tudi od okolja v katerem posameznik živi in se razvija. Vse našteto in še kaj, torej v znatni meri pripomore k boljšemu obvladovanju smučarske motorike. Prav to v zadnjem obdobju praviloma olajšujejo tudi novosti s področja razvoja smučarske opreme.

SmučarSKI IZZIV v štartni poziciji

sreda, 29. december 2010

SmučarSKI IZZIV 2011 se bo v praktičnem smislu pričel v soboto, 8. januarja 2011 s celodnevnim programom v Citycentru Celje. V januarju bo na ogled tudi fotoretrospektiva lanskega IZZIVA. Nadaljevanje na snežnih poljanah sledi 15. januarja, ko bodo gostje na vedno prijaznem Cerknem, 5. februarja se selijo na letos prenovljene Golte, 6. marca pa bo veliki smučarski party na Krvavcu. Zaključili bodo 19. marca na Rogli.

Vse naprave v Kranjski Gori in Podkorenu obratujejo

img_1783-640x480-1.JPG
ponedeljek, 27. december 2010

Naprave obratujejo od 9.00 ure do 16.00 ure! Višina snega: do 50 cm kompaktnega in naravnega snega na smučišču

Najnovejše v tej rubriki

Aktivni družinski dan na Golteh

add_golte.jpg
sreda, 22. januar 2014

V soboto, 1. februarja, boste lahko s kartico ACTIVE SLOVENIA smučali 30% ceneje in preživeli aktivni dan na Golteh, družbo pa vam bo delala tudi naša olimpijka Brigita Langerholc Žager.

V Sloveniji vabi k smučanju osem smučišč

image001.png
ponedeljek, 20. januar 2014

Neugodne vremenske razmere na slovenskih smučiščih povzročajo velike težave tako upravljavcem, kot tudi smučarskim uporabnikom. Trenutno obratuje osem smučarskih centrov, večina z bistveno zmanjšano kapaciteto.

Želite preživeti družinski smučarski dan z Juretom Koširjem?

kosir_nagradna_igra.png
četrtek, 16. januar 2014

Če ste tudi vi med tistimi, ki so si vedno želeli spoznati ali morda celo smučati z Juretom Koširjem, imate sedaj odlično priložnost, da se vam želja uresniči! In ne le vam, ampak kar celi vaši družini.

Sodeluj in osvoji smučarsko vozovnico

snezni_telefon_kg_3.jpg
četrtek, 16. januar 2014

Snežni telefon podarja 10x enodnevno smučarsko vozovnico za smučišče Kranjska Gora.

Sobotni smučarski tečaj

smucarski_tecaj.jpg
sreda, 15. januar 2014

V soboto, 18. 1. vas SK Snežinka vabi na smučarski tečaj na Tromejo. Potekali bodo tečaji alpskega smučanja in deskanja na snegu za malčke, otroke in odrasle. 

Preizkusite novosti na tekaških smučeh - prestavljeno

Salomon nordic.jpg
torek, 14. januar 2014

Zaradi pomanjkanja snega in zelo slabe vremenske napovedi se test tekaških smuči Salomon in Atomic na Rogli, ki naj bi potekal 19.1., prestavi na kasnejši datum. Več informacij bo na voljo v naslednjem tednu.

Sodelujte v nagradni igri Snežnega telefona

banner_naj_2.jpg
sreda, 8. januar 2014

S sodelovanjem se potegujete za dve izjemni nagradi: 2x počitnice za 2 osebi, 2 nočitvi: 1x v Nassfeldu in 1x v Katschbergu!

Svetovni dan snega na Golteh

dan_snega_golte.jpg
torek, 7. januar 2014

Golte so se tudi letos pridružile mednarodnem dogodku ob Svetovnem dnevu snega. Vabljeni, da se jim pridružite in uživate v nepozabnem dnevu za vas in vaše najmlajše.

Svetovni dan snega in Olimpijski tek na Rogli

svetovni_dan_snega.jpg
torek, 7. januar 2014

Svetovni dan snega bo 19. 01. 2014 gostilo več sto smučarskih središč po svetu. Svetovni dan snega bo potekal tudi na Rogli, kjer se jim bodo pridružili vrhunski športnika iz smučarskega sveta, na voljo pa bo več zanimivih vsebin.

Svetovni dan snega na Krvavcu

dan_snega_krvavec.jpg
ponedeljek, 6. januar 2014

nedelja, 19. 1. 2014

Za vas in vaše najmlajše pripravljajo pester program.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije