Zimski utrip

Začetek smučarske sezone tudi na Soriški planini, Golteh, Kopah in Treh Kraljih

Soriška planina - Kopija.JPG
petek, 27. november 2015

Na Soriški planini danes uvod v sezono, brezplačna smuka in zabava, jutri pa enotne cene vozovnic. Jutri pričnejo s smučarsko sezono tudi na Golteh, Kopah in Treh Kraljih.

Smuka na Voglu

vogel.jpg
petek, 27. november 2015

Z obratovanjem pričnejo danes, 27.11. in do vključno 29. 11. Nihalka bo vozila od 8h do 17h, odprta pa bo še štirisedežnica Brunarica in otroški park (od 9h do 15h).

Začetek smučarske sezone na Krvavcu

Krvavec - zasneževanje
petek, 27. november 2015

Jutri Krvavec začenja z zimsko sezono. Odprte bodo proge 1,2 in 17 (štiri-sedežnica, šest-sedežnica, otroška vlečnica Luža in otroški trak Gospinca).

Smučarska sezona na Rogli se začenja jutri

Rogla
petek, 27. november 2015

V soboto, 28. 11. 2015, tudi uradno odpirajo smučišča: Planjo, Košuto in oba Uniorčka.

Smučišče Kranjska Gora odpira smučarsko sezono

v-kranjski-gori-izko-_1.png
četrtek, 26. november 2015

Za vse ljubitelje smuke bo v petek, 27. 11. 2015 obratovala vlečnica mala Mojca. Ta dan bo smuka za vse brezplačna.

Tiskovna konferenca Zbornice gorskih centrov – GZS in Združenja slovenskih žičničarjev – GIZ

active_slovenia.jpg
ponedeljek, 23. november 2015

ZGC in ZSŽ sta pred smučarsko sezono 2015-16 pripravila tiskovno konferenco na kateri je bila predstavljena trenutna situacija v slovenskih smučarskih centrih, priprave na sezono in aktivnosti obeh organizacij na področju trženja in promocije.

Kranjska Gora podira vse smučarske rekorde

kg.jpg
ponedeljek, 23. november 2015

Kranjska Gora je na svetovnem srečanju smučarskih središč, ki se je odvijalo od 20. – 22. 11. 2015 podrla vse smučarske rekorde v Kitzbühlu in ponovno  prejela prestižno priznanje – smučarskega oskarja s strani » World Ski Awards 2015« za najboljše  smučarsko središče v Sloveniji, za najboljši smučarski hotel v Sloveniji in za najboljši butični hotel v Sloveniji.

Nova sezona, nove Atomic smuči!

DSC_5470_KeyVisual_CMYK.jpg
petek, 20. november 2015

Pri Atomicu vsako sezono organizirajo številne smučarske teste na domačih in tujih smučiščih, ter s tem omogočijo kupcem lažjo odločitev pri nakupu novih smuči.  Zato tudi letos vabijo vse smučarje, ki si želijo preizkusiti novosti v svetu smučanja, da se jim pridružijo.

Preizkusi zimske novosti pri Salomonu

Capture3.PNG
petek, 20. november 2015

Salomon predstavlja nove revolucionarne pristope k oblikovanju smuči in tudi letos so za vas pripravili obilo novosti. Zavedajo se, da je težko slediti vsem novim trendom na trgu, še težje pa se je odločiti za primeren nakup med poplavo najrazličnejših modelov ter proizvajalcev smuči. Da bi vam to izbiro olajšali, bodo letos organizirali številne smučarske teste po celi Sloveniji in nekaj tudi v tujini, kjer boste smuči lahko preizkusili na terenu, pri izbiri najbolj primernega para pa vam bodo pomagali izkušeni Salomonovi svetovalci. 

Na voljo nova publikacija Smučarska središča v Sloveniji

smucanje.jpg
petek, 20. november 2015

Dežela s samosvojo zimsko-športno tradicijo privlači ljubitelje alpskega in nordijskega smučanja, turne smuke, deskanja na snegu, sankanja, krpljanja in drugih zimskih doživetij.

Smučarski sejem Snežinka

snezinka_resized_middle-1.jpg
sreda, 18. november 2015

Največja smučarsko – sejemska prireditev v Sloveniji, tokrat že 45. po vrsti, bo med 26. novembrom in 29. novembrom 2015 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani več kot 15.000 obiskovalcem na enem mestu ponudila pestro izbiro nove in rabljene smučarske opreme ter predstavitev smučarskih centrov.

Kaj je novega na Krvavcu?

kravca.jpg
torek, 17. november 2015

Na Krvavcu že odštevajo dneve do prvega snega ter primernih temperatur za začetek zasneževanja. Da bi zagotovili dobre pogoje za smuko preko cele sezone, so avtomatizirali zasneževanje na progi Vrh Krvavca - Tiha Dolina - Gospinca. Smučišče pa so opremili tudi z novimi panoramskimi tablami z interaktivno signalizacijo odprtih prog in delujočih žičniških naprav.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo aktivno sodeluje pri reševanju izzivov sanacije Kanina

kanin.jpg
ponedeljek, 16. november 2015

V.d. direktorica Direktorata za turizem in internacionalizacijo, Eva Štravs Podlogar je prejšnji teden sklicala sestanek o problematiki izvajanja projekta "Sanacija žičniških naprav na smučišču Kanin", na katerega je povabila predstavnike Občine Bovec in predstavnike Službe vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Revitalizacija smučišča Kanin

Kanin
četrtek, 8. oktober 2015

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je z občino Bovec na podlagi odločbe o dodelitvi evropskih sredstev podpisalo pogodbo o sofinanciranju projekta "Sanacija žičniških naprav na smučišču Kanin".

Zaključek smučarske sezone na Krvavcu

Krvavec
petek, 10. april 2015

Smučišče bo obratovalo do nedelje, 12. 4. 2015, skoncentrirano na obratovanje kabinske žičnice, šest-sedežnice Vrh Krvavca, štiri-sedežnice Tiha Dolina ter dvosedežnice Zvoh.

Na smučišču Krvavec podaljšujejo zimsko sezono

Smučišče Krvavec
petek, 3. april 2015

Obratovanje smučišča, sicer v zmanjšanem obsegu, podaljšujejo iz sprva načrtovanega 6. aprila na 12. april.

Zaključek zimske sezone v Kranjski Gori

logo_kg-1.gif
torek, 31. marec 2015

Smučišče Kranjska Gora je v nedeljo, 29. 3. 2015, zaključilo z obratovanjem v sezoni 2014/2015. Obratovali so 106 dni. Obiskalo jih je nekaj več kot 161.000 smučarjev. S smučarsko sezono so začeli 13. 12. 2014.

Luža 10 in Label is free outdoor festival, prihodnji vikend na Krvavcu

luza.jpg
petek, 27. marec 2015

Dva odlična dogodka se obetata prihodnji vikend na Krvavcu

Sobotni smučarski tečaj na Rogli

smucarski_tecaj.jpg
sreda, 4. marec 2015

V soboto, 7. 3., vas SK Snežinka vabi na dnevni smučarski tečaj na Roglo. Potekali bodo tečaji alpskega smučanja in deskanja na snegu za malčke, otroke in odrasle.

Letošnja smučarska sezona boljša od lanske, vendar podpovprečna

active_slovenia.jpg
ponedeljek, 2. marec 2015

Zbornica gorskih centrov – GZS in Združenje slovenskih žičničarjev – GIZ sta na novinarski konferenci, ki je potekala v četrtek, 26. februarja, predstavila smučarsko sezono in dogajanje na slovenskih smučiščih.

Najnovejše v tej rubriki

Pestro decembrsko dogajanje v Kranjski Gori

kranjska_december.jpg
sreda, 30. november 2016

V Kranjski Gori so v decembru pripravili številne prireditve za mlado in staro; delavnice, koncerti, gledališke predstave, kulinarična razvajanja in še marsikaj...

Retro fest - spet bo tako kot nekoč

torek, 8. marec 2016

Obrišite prah iz sulic, operite elanovo kapo in pripravite stari dres, kajti 12. marca bo na Krvavcu spet tako kot nekoč.

Ženske smučajo brezplačno

skislopes_behind_hotel_larix_kranjska_gora.JPG
ponedeljek, 7. marec 2016

Jutri 08.03.2016 vabljene vse predstavnice ženskega spola na brezplačno smuko v Kranjsko Goro!

Nagradna igra: 8x karta za Kope

nag_kope_fb.jpg
petek, 4. marec 2016

V tokratni nagradni igri Snežnega telefona vas osem sodelujočih lahko osvoji brezplačno dnevno vozovnico za smučišče Kope, uporabno kadarkoli v sezoni 2015/16!

Osvoji smučarsko karto za Vogel

snezni_tel_vogel.jpg
petek, 26. februar 2016

Snežni telefon v najnovejši nagradni igri osmim sodelujočim podarja brezplačno dnevno vozovnico za smučišče Vogel, uporabno kadarkoli v sezoni 2015/16! Odpeljite se po povsem naravni, več kot 2-metrski snežni odeji na idiličnem visokogorskem smučišču!

Vabljeni k poslušanju oddaje Dobro jutro, Slovenija

kope1-1.jpg
sreda, 24. februar 2016

V soboto, 27. februarja bo ekipa radijske oddaje Dobro jutro, Slovenija obiskala Kope, kjer na dobrih 1.500 metrov nadmorske višine razgiban teren ponuja smučišča za začetnike in zahtevne smučarje.

Brezplačno na smučanje

snezni_tel_soriska.jpg
petek, 19. februar 2016

Snežni telefon v nagradni igri, ki traja le še do 12. ure, osmim sodelujočim podarja odraslo dnevno smučarsko vozovnico za Soriško planino – prijetno družinsko destinacijo, ki seže do 1550 m in je primerna tako za strokovnjake, kot rekreativce in začetnike!

Preizkusite vse novosti pri Atomicu v Kranjski Gori

DSC_5470_KeyVisual_CMYK.jpg
sreda, 17. februar 2016

Pri Atomicu vsako sezono organizirajo številne smučarske teste na domačih in tujih smučiščih, ter s tem omogočijo kupcem lažjo odločitev pri nakupu novih smuči. Zato tudi letos vabijo vse smučarje, ki si želijo preizkusiti novosti v svetu smučanja, da se jim 21. februarja pridružijo v Kranjski Gori.

Salomon smučarski test na SC Cerkno

Capture3.PNG
sreda, 17. februar 2016

Da bi vam olajšali izbiro, bodo tudi letos organizirali številne smučarske teste, kjer boste smuči lahko preizkusili na terenu, pri izbiri najbolj primernega para pa vam bodo pomagali izkušeni Salomonovi svetovalci. 20. februarja se jim pridružite na SC Cerkno.

Po štirih letih na Veliki planini zopet smučanje

velika_planina_16.jpg
ponedeljek, 15. februar 2016

Na Veliki planini so končno dočakali dovolj veliko pošiljko snega in s tem pričetek zimskih aktivnosti. Snežna odeja je dovolj velika, da so po nekaj sušnih letih lahko znova odprli progo Šimnovec.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije