Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
dirka-s-skupinskim-startom-smučarjev-in-deskarjev.jpg

Kam na smučanje?

Datum: sreda, 6. januar, 2021

Kot je znano, lahko od 1. januarja dalje obratujejo žičniške naprave, če upravljalec smučišča zagotovi hitro testiranje na vstopni točki na smučišče ali pa imajo smučarji s seboj negativni test na covid-19.

Kje je torej moč smučati v teh dneh?

Smučišče Krvavec - Testov zaenkrat ne izvajajo, zato na blagajni spodnje postaje krožno kabinske žičnice preverjajo negativne teste na covid-19.

Smučišče Kranjska Gora - smučarji morajo pokazati potrdilo o negativnem testu, saj jih na smučišču ne izvajajo.

Smučišče Rogla - na Rogli je odprt le del smučišča. Med 9.00 in 16.00 obratujejo vlečnice Uniorček I in II, Jasa in Košuta, urejen je del tekaških prog. Smučarji morajo sami poskrbeti za predhodno testiranje. Deluje tudi individualna šola smučanja.

Smučišče Mariborsko Pohorje - Smučarji morajo na blagajni smučišča pokazati negativen test. Delujejo naprave na Mariborskem in Areškem Pohorju in sicer med 9. in 16. uro.

Smučišče Golte - ponovno bo odprto od petka, 8.1. naprej. Hitro testiranje ni več možno.

Smučišče Kope - Obratovalni čas: pon. - sob.: dnevna smuka: 9 -16h, nočna smuka 18 - 20.30h, nedelja: dnevna smuka 9-16h. Opravljanje testa na smučišču bo možno med vikendom (7-11h), med tednom pa v zdravstvenem domu Slovenj Gradec. 

Smučišče Vogel - smučišče je ponovno odprto od 4.1. Testov ne delajo, tako da je potrebno imeti s seboj potrdilo o opravljenem hitrem testu.

Smučišče Cerkno - v soboto, 9.1., se odpira smučišče Cerkno. Odprte bodo šestsedežnica Počivalo, štirisedežnica Brdo in vlečnica Dolina. Urejena bo tudi proga za tek na smučeh in otroški trak. Testiranje na covid-19 na vstopni točki smučišča žal ne bo možno.

Smučišče Soriška planina - smučišče odpirajo v četrtek, 7.1. Odprte bodo tekaške proge za drsalno tehnik in sankališče, možna bo tudi individualna šola smučanja. Smučarji morajo prinesti potrdilo o negativnem testu, morda pa jim bo uspelo zagotoviti tudi testiranje.

Smučišče Kanin - zaradi velike količine snega smučišče ne obratuje

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Intersport izziv na Krvavcu

Krvavec_smučišče
četrtek, 18. marec 2021

To soboto, 20.3., so na Krvavcu za vas pripravili prav posebno ponudbo! Prvič letos vas vabijo na INTERSPORT TEST SMUČI.

V Sloveniji prvič Svetovni pokal v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov

Planica_smučarski_teki
ponedeljek, 1. marec 2021

Slovenija bo prvič gostiteljica Svetovnega pokala v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov. Kranjska Gora je v preteklosti že gostila športnike invalide, in sicer je uspešno izpeljala štiri svetovne pokale in eno svetovno prvenstvo v alpskem smučanju smučarjev invalidov.

Ski bus Bohinj

ski bus
ponedeljek, 22. februar 2021

Brezplačen z Zimsko BASIC in PREMIUM kartico Julijske Alpe: Bohinj. Brezplačno tudi za občane Bohinja.

Proga za tek na smučeh v Velenju obratuje

tek na smučeh
torek, 2. februar 2021

Velenjski Športni zavod Rdeča dvorana, je uredil progo za tek na smučeh na lokaciji novega prireditvenega prostora.

Slovenska smučišča ponovno zaprta

Krvavec_smučišče
petek, 8. januar 2021

Po tednu dni bodo po sklepu vlade slovenska smučišča  že drugič v letošnji sezoni zaprtla svoja vrata. Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je povedal, da morajo biti smučišča zaprta, ker so poškodbe sestavni del rekreativnega smučanja in te bi še dodatno obremenile bolnišnice in njihovo osebje.

Kam na smučanje?

dirka-s-skupinskim-startom-smučarjev-in-deskarjev.jpg
sreda, 6. januar 2021

Kot je znano, lahko od 1. januarja dalje obratujejo žičniške naprave, če upravljalec smučišča zagotovi hitro testiranje na vstopni točki na smučišče ali pa imajo smučarji s seboj negativni test na covid-19.

Biatlonsko svetovno prvenstvo z omejenim številom gledalcev

pokljuski_maraton.jpg
sreda, 23. december 2020

Med 9. in 21. februarjem bo Pokljuka gostila IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021. Organizacijski odbor je v sodelovanju s pristojnimi državnimi institucijami sprejel odločitev, da si bo tekmovanja v živo na prizorišču lahko ogledalo omejeno število obiskovalcev.

V Planici bodo pod žarometi potekali boji za najžlahtnejša odličja v smučarskih poletih

Planica
sreda, 9. december 2020

Med 10. in 13. decembrom 2020 bo dolina pod Poncami sedmič v zgodovini prizorišče svetovnega prvenstva v smučarskih poletih. Letošnji planiški spektakel bo potekal v soju žarometov.

Na Krvavcu optimistično v zimsko sezono

Smučišče Krvavec
sreda, 25. november 2020

Družba RTC Krvavec je pred začetkom sicer še negotove smučarske sezone organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri je direktor družbe Janez Janša v družbi ambasadorja Krvavca Jureta Koširja predstavil letošnje novosti, ki se obetajo ljubiteljem domačih smučarskih strmin. V primeru ugodnih vremenskih razmer in sproščenih ukrepov se boste na smučanje na Krvavec lahko podali že v začetku decembra.

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije