Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
Smučišče Krvavec

Letošnja smučarska sezona se izteka

Datum: četrtek, 18. april, 2013

Kljub temu, da so nekatera naša smučišča še vedno prekrita z debelo snežno odejo, nekatera pa ob vikendih še obratujejo, so v Združenju slovenskih žičničarjev pripravili informacijo o letošnji smučarski sezoni.

Z veseljem ugotavljajo, da se je, po treh zaporednih letih zmanjševanja, število obiskovalcev letos povečalo. Obiskalo jih je nekaj manj kot 1,3 milijona smučarjev, kar je celo več kot v predlanski sezoni in 11 % več kot v lanski. Zabeležili so okrog 2.200 obratovalnih dni. Glede na nekoliko manj ugodne vremenske razmere, splošno gospodarsko situacijo in težave na Kaninu ocenjujejo, da bi bilo v drugačnih pogojih število obiskovalcev precej večje.

Ocenjujejo, da se je na slovenskih smučiščih letos smučalo med 20 in 25 % tujih gostov. Število obiskovalcev iz večine tujih držav počasi narašča, nekoliko manj od pričakovanj je bilo letos gostov s področja bivše Jugoslavije.

Smučišča, na katerih bo mogoče smučati ob prihodnjih vikendih in na nekaterih tudi med prvomajskimi prazniki so naslednja: Vogel, Krvavec, Golte, Areh, Rogla, Cerkno, Kope, Soriška planina.

Več informacij na www.activeslo.com in spletnih straneh posameznih centrov.

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Velikonočno smučanje na Krvavcu letos v znamenju sonca

Krvavec_kabinska žičnica
sreda, 17. april 2019

Vsi smučarski navdušenci boste lahko se zadnjič v tej sezoni #furali Krvavec. Med velikonočnimi prazniki, od 20. - 22. aprila, bo smuka na voljo na pobočju Zvoha, od tam pa se boste po Spomladanski spuščali do Tihe doline. Prav tako bo odprta proga 18.

Plaža Splash Challenge

luza.jpg
sreda, 3. april 2019

Najbolj mokra zabava ob koncu smučarske in začetku nove kolesarske sezone se bo letos odvila na Krvavcu! Ko zima na Krvavcu sreča poletje se zgodi eden zadnjih dogodkov v zimski sezoni na Krvavcu, najbolj moker Plaža SPLASH Challenge!

29. Pokljuški maraton AS

pokljuka.jpg
sreda, 27. februar 2019

Športni center Triglav Pokljuka, Rudno polje, 2. 3. 2019, 10:00

Olimpijski festival 2019

foksi
torek, 5. februar 2019

Olimpijski festival bo v soboto, 9. februarja, v Kranjski Gori na velikem travniku za Hotelom Kompas potekal med 9. in 15. uro.

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
četrtek, 24. januar 2019

Že sedemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (25. -27.1 2019) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 27. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer smo od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur.

Svetovni dan snega

otroci_na_snegu.jpg
torek, 15. januar 2019

Če bo tako veselo, kot je bilo pretekla leta, potem ne smeš manjkati! 19. in 20. januarja 2019, ko bodo v Nordijskem centru v Planici gostili kar tri dogodke hkrati. FIS celinski pokal v smučarskih skokih za ženske, FIS pokal v smučarskih skokih za moške in seveda Svetovni dan snega!

Zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz

ana_mraz.jpg
sreda, 19. december 2018

Ana Mraz, mlajša sestra Ane Desetnice, vsako leto med božičem in novim letom popestri praznično vzdušje v Ljubljani z atraktivnim in barvitim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča.

Luža 2018

luza.jpg
petek, 30. marec 2018

Letošnji velikonočni vikend obljublja bogat program in pestro dogajanje na Krvavcu. 31. marca se bo na Plaži odvila že 13. izvedba Luže. Ponovno pričakujejo spektakularne skoke, domiselne kostume in odgovor na večno vprašanje – komu bo letos uspelo pofurat’ Lužo?

Nova sezona, nove Atomic smuči!

atomic 2017
četrtek, 22. februar 2018

Dandanes je na tržišču nešteto različnih modelov smuči med katerimi je zelo težko izbirati. Razvoj smuči pa vsako leto napreduje hitreje in hitreje. Pri Atomicu so se zato odločili, da kupcem omogočijo prvovrsten stik z opremo, še preden jo kupijo.

Vrhunec sezone ob 60. letnici Krvavca

krvavec_60_let
sreda, 21. februar 2018

Na Krvavcu že 60 let omogočajo užitke na snegu. Pridružite se jim 24. februarja na Vrhuncu sezone ob 60 letnici Krvavca na Plaži Krvavec. Pomerili se boste na paralelnem veleslalomu skupaj z legendama slovenskega smučanja, Juretom Koširjem in Bojanom Križajem, slišali kaj zabavnega iz zgodovine Krvavca. Na Plaži Krvavec pa bo poskrbljeno za pravo rojstnodnevno zabavo s skupino Šank Rock.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije