Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
ljubno-in-svet-zenskih-smucarskih-skokov.jpg

Ljubno se ponaša z najbolj pričakovano novostjo letošnje sezone svetovnega pokala ženskih smučarskih skokov

Datum: sreda, 10. februar, 2016

Le še nekaj dni nas loči od tekem svetovnega pokala, ki se ju veseli vsa mednarodna srenja v svetu ženskih smučarskih skokov in ki bo potekala med 13. in 14. februarjem, na Ljubnem.

Valentinov konec tedna bo letos že petič odet v barve Ljubnega, kjer se bodo najboljše smučarske skakalke sveta, med njimi seveda naše "Vražje Slovenke", prvič spustile z nove skakalnice, ki bo dekletom omogočila daljše in še lepše skoke.

V petih letih, odkar se Ljubno lahko pohvali s tekmami svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, so simpatična dekleta slovenske reprezentance že dodobra očarale domačo in tujo javnost. Ne samo s svojo pristnostjo in preprostostjo, športnice navdušujejo predvsem z uspehi, ki jih nizajo enega za drugim, in navijače razveseljujejo z zmagovalnimi stopničkami.

V letošnji sezoni so tako že šestkrat osvojile stopničke na tekmah svetovnega pokala, a dekleta ne počivajo na lovorikah in se intenzivno pripravljajo na Ljubno, slovenski ljubitelji skakalnega športa pa si želijo zanje najbolj žlahtnega odličja, zgodovinskega prvega mesta s prvim spustom z nove skakalnice.

Nova skakalnica je pripravljena!

Prav v dneh, ko svet slavi ljubezen in prijateljstvo, bo slovesno odprt nov državni skakalni center s prenovljeno skakalnico in spremljajočo infrastrukturo, nova skakalnica pa je tisto, česar se skakalke z vsega sveta najbolj veselijo.

Tekmovalke bodo zdaj lahko skakale dlje, podaljšan in poglobljen nalet pa jim bo dal večji občutek varnosti in omogočil mehak prehod na odskočno mizo. Skakalnica ima moderen profil, sodniki pa nov sodniški stolp, s katerega bodo lahko natančno ocenjevali skoke.

Ljubko Ljubno

Ljubke, a odločne in pogumne "orlice" se na ljubensko nabiranje točk v svetovnem pokalu zagrizeno pripravljajo. V šali izrečeno frazo "Fantje imajo Planico, dekleta pa Ljubno," same jemljejo zelo resno, njihov cilj je seči čim višje in poleteti čim dlje. Rezultati, ki jih dosegajo prav vsa dekleta slovenske reprezentance, pa so odlična popotnica, da bomo tudi letos ponosni nanje in skupaj z njimi skakali od veselja ob odličnih uvrstitvah.

Tekmi svetovnega pokala se bosta odvili v soboto 13.2. in v nedeljo 14.2. ob 14. uri, kvalifikacije za prvo tekmo bodo dekleta opravila že v petek. Pester bo tudi spremljevalni program ob skakalnici, tako za odrasle kot za najmlajše navijače. Slednji se bodo lahko kratkočasili s številnimi animacijami v ogrevanem šotoru in se tudi sami pod budnim očesom Francija Petka preizkušali v skokih na mobilni skakalnici. V soboto ob 16. uri bo ob razvedrilnem programu potekal javni žreb štartnih številk za nedeljsko tekmo in odlična zabava z Ansamblom Gadi, nikakor pa ne gre zamuditi niti slavnostne podelitve neposredno po tekmah.

Ljubenci znajo poskrbeti za zabavo, a navdušujejo tudi gostinci Zgornje Savinjske doline, ki bodo goste razvajali s tradicionalnimi dobrotami teh krajev, da pa bi v vsem kar najbolj uživali, so organizatorji zagotovili brezplačno parkiranje v bližini skakalnice. Vsi, ki si še niso priskrbeli vstopnic, jih lahko dobijo na vseh prodajnih mestih Eventima, otroci do 14. leta in lastniki Modre kartice pa imajo, kot vedno do sedaj, brezplačen vstop.

Naj vas Ljubno očara, dekleta pa začarajo, zato tudi letos vabljeni na najboljši zmenek!

www.ljubno-skoki.si

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Na Krvavcu optimistično v zimsko sezono

Smučišče Krvavec
sreda, 25. november 2020

Družba RTC Krvavec je pred začetkom sicer še negotove smučarske sezone organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri je direktor družbe Janez Janša v družbi ambasadorja Krvavca Jureta Koširja predstavil letošnje novosti, ki se obetajo ljubiteljem domačih smučarskih strmin. V primeru ugodnih vremenskih razmer in sproščenih ukrepov se boste na smučanje na Krvavec lahko podali že v začetku decembra.

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

Velikonočno smučanje na Krvavcu letos v znamenju sonca

Krvavec_kabinska žičnica
sreda, 17. april 2019

Vsi smučarski navdušenci boste lahko se zadnjič v tej sezoni #furali Krvavec. Med velikonočnimi prazniki, od 20. - 22. aprila, bo smuka na voljo na pobočju Zvoha, od tam pa se boste po Spomladanski spuščali do Tihe doline. Prav tako bo odprta proga 18.

Plaža Splash Challenge

luza.jpg
sreda, 3. april 2019

Najbolj mokra zabava ob koncu smučarske in začetku nove kolesarske sezone se bo letos odvila na Krvavcu! Ko zima na Krvavcu sreča poletje se zgodi eden zadnjih dogodkov v zimski sezoni na Krvavcu, najbolj moker Plaža SPLASH Challenge!

29. Pokljuški maraton AS

pokljuka.jpg
sreda, 27. februar 2019

Športni center Triglav Pokljuka, Rudno polje, 2. 3. 2019, 10:00

Olimpijski festival 2019

foksi
torek, 5. februar 2019

Olimpijski festival bo v soboto, 9. februarja, v Kranjski Gori na velikem travniku za Hotelom Kompas potekal med 9. in 15. uro.

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
četrtek, 24. januar 2019

Že sedemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (25. -27.1 2019) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 27. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer smo od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur.

Svetovni dan snega

otroci_na_snegu.jpg
torek, 15. januar 2019

Če bo tako veselo, kot je bilo pretekla leta, potem ne smeš manjkati! 19. in 20. januarja 2019, ko bodo v Nordijskem centru v Planici gostili kar tri dogodke hkrati. FIS celinski pokal v smučarskih skokih za ženske, FIS pokal v smučarskih skokih za moške in seveda Svetovni dan snega!

Zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz

ana_mraz.jpg
sreda, 19. december 2018

Ana Mraz, mlajša sestra Ane Desetnice, vsako leto med božičem in novim letom popestri praznično vzdušje v Ljubljani z atraktivnim in barvitim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča.

Luža 2018

luza.jpg
petek, 30. marec 2018

Letošnji velikonočni vikend obljublja bogat program in pestro dogajanje na Krvavcu. 31. marca se bo na Plaži odvila že 13. izvedba Luže. Ponovno pričakujejo spektakularne skoke, domiselne kostume in odgovor na večno vprašanje – komu bo letos uspelo pofurat’ Lužo?

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije