Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
ljubno-in-svet-zenskih-smucarskih-skokov.jpg

Ljubno se ponaša z najbolj pričakovano novostjo letošnje sezone svetovnega pokala ženskih smučarskih skokov

Datum: sreda, 10. februar, 2016

Le še nekaj dni nas loči od tekem svetovnega pokala, ki se ju veseli vsa mednarodna srenja v svetu ženskih smučarskih skokov in ki bo potekala med 13. in 14. februarjem, na Ljubnem.

Valentinov konec tedna bo letos že petič odet v barve Ljubnega, kjer se bodo najboljše smučarske skakalke sveta, med njimi seveda naše "Vražje Slovenke", prvič spustile z nove skakalnice, ki bo dekletom omogočila daljše in še lepše skoke.

V petih letih, odkar se Ljubno lahko pohvali s tekmami svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske, so simpatična dekleta slovenske reprezentance že dodobra očarale domačo in tujo javnost. Ne samo s svojo pristnostjo in preprostostjo, športnice navdušujejo predvsem z uspehi, ki jih nizajo enega za drugim, in navijače razveseljujejo z zmagovalnimi stopničkami.

V letošnji sezoni so tako že šestkrat osvojile stopničke na tekmah svetovnega pokala, a dekleta ne počivajo na lovorikah in se intenzivno pripravljajo na Ljubno, slovenski ljubitelji skakalnega športa pa si želijo zanje najbolj žlahtnega odličja, zgodovinskega prvega mesta s prvim spustom z nove skakalnice.

Nova skakalnica je pripravljena!

Prav v dneh, ko svet slavi ljubezen in prijateljstvo, bo slovesno odprt nov državni skakalni center s prenovljeno skakalnico in spremljajočo infrastrukturo, nova skakalnica pa je tisto, česar se skakalke z vsega sveta najbolj veselijo.

Tekmovalke bodo zdaj lahko skakale dlje, podaljšan in poglobljen nalet pa jim bo dal večji občutek varnosti in omogočil mehak prehod na odskočno mizo. Skakalnica ima moderen profil, sodniki pa nov sodniški stolp, s katerega bodo lahko natančno ocenjevali skoke.

Ljubko Ljubno

Ljubke, a odločne in pogumne "orlice" se na ljubensko nabiranje točk v svetovnem pokalu zagrizeno pripravljajo. V šali izrečeno frazo "Fantje imajo Planico, dekleta pa Ljubno," same jemljejo zelo resno, njihov cilj je seči čim višje in poleteti čim dlje. Rezultati, ki jih dosegajo prav vsa dekleta slovenske reprezentance, pa so odlična popotnica, da bomo tudi letos ponosni nanje in skupaj z njimi skakali od veselja ob odličnih uvrstitvah.

Tekmi svetovnega pokala se bosta odvili v soboto 13.2. in v nedeljo 14.2. ob 14. uri, kvalifikacije za prvo tekmo bodo dekleta opravila že v petek. Pester bo tudi spremljevalni program ob skakalnici, tako za odrasle kot za najmlajše navijače. Slednji se bodo lahko kratkočasili s številnimi animacijami v ogrevanem šotoru in se tudi sami pod budnim očesom Francija Petka preizkušali v skokih na mobilni skakalnici. V soboto ob 16. uri bo ob razvedrilnem programu potekal javni žreb štartnih številk za nedeljsko tekmo in odlična zabava z Ansamblom Gadi, nikakor pa ne gre zamuditi niti slavnostne podelitve neposredno po tekmah.

Ljubenci znajo poskrbeti za zabavo, a navdušujejo tudi gostinci Zgornje Savinjske doline, ki bodo goste razvajali s tradicionalnimi dobrotami teh krajev, da pa bi v vsem kar najbolj uživali, so organizatorji zagotovili brezplačno parkiranje v bližini skakalnice. Vsi, ki si še niso priskrbeli vstopnic, jih lahko dobijo na vseh prodajnih mestih Eventima, otroci do 14. leta in lastniki Modre kartice pa imajo, kot vedno do sedaj, brezplačen vstop.

Naj vas Ljubno očara, dekleta pa začarajo, zato tudi letos vabljeni na najboljši zmenek!

www.ljubno-skoki.si

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

V Sloveniji prvič Svetovni pokal v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov

Planica_smučarski_teki
ponedeljek, 1. marec 2021

Slovenija bo prvič gostiteljica Svetovnega pokala v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov. Kranjska Gora je v preteklosti že gostila športnike invalide, in sicer je uspešno izpeljala štiri svetovne pokale in eno svetovno prvenstvo v alpskem smučanju smučarjev invalidov.

Ski bus Bohinj

ski bus
ponedeljek, 22. februar 2021

Brezplačen z Zimsko BASIC in PREMIUM kartico Julijske Alpe: Bohinj. Brezplačno tudi za občane Bohinja.

Proga za tek na smučeh v Velenju obratuje

tek na smučeh
torek, 2. februar 2021

Velenjski Športni zavod Rdeča dvorana, je uredil progo za tek na smučeh na lokaciji novega prireditvenega prostora.

Slovenska smučišča ponovno zaprta

Krvavec_smučišče
petek, 8. januar 2021

Po tednu dni bodo po sklepu vlade slovenska smučišča  že drugič v letošnji sezoni zaprtla svoja vrata. Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je povedal, da morajo biti smučišča zaprta, ker so poškodbe sestavni del rekreativnega smučanja in te bi še dodatno obremenile bolnišnice in njihovo osebje.

Kam na smučanje?

dirka-s-skupinskim-startom-smučarjev-in-deskarjev.jpg
sreda, 6. januar 2021

Kot je znano, lahko od 1. januarja dalje obratujejo žičniške naprave, če upravljalec smučišča zagotovi hitro testiranje na vstopni točki na smučišče ali pa imajo smučarji s seboj negativni test na covid-19.

Biatlonsko svetovno prvenstvo z omejenim številom gledalcev

pokljuski_maraton.jpg
sreda, 23. december 2020

Med 9. in 21. februarjem bo Pokljuka gostila IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021. Organizacijski odbor je v sodelovanju s pristojnimi državnimi institucijami sprejel odločitev, da si bo tekmovanja v živo na prizorišču lahko ogledalo omejeno število obiskovalcev.

V Planici bodo pod žarometi potekali boji za najžlahtnejša odličja v smučarskih poletih

Planica
sreda, 9. december 2020

Med 10. in 13. decembrom 2020 bo dolina pod Poncami sedmič v zgodovini prizorišče svetovnega prvenstva v smučarskih poletih. Letošnji planiški spektakel bo potekal v soju žarometov.

Na Krvavcu optimistično v zimsko sezono

Smučišče Krvavec
sreda, 25. november 2020

Družba RTC Krvavec je pred začetkom sicer še negotove smučarske sezone organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri je direktor družbe Janez Janša v družbi ambasadorja Krvavca Jureta Koširja predstavil letošnje novosti, ki se obetajo ljubiteljem domačih smučarskih strmin. V primeru ugodnih vremenskih razmer in sproščenih ukrepov se boste na smučanje na Krvavec lahko podali že v začetku decembra.

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

Velikonočno smučanje na Krvavcu letos v znamenju sonca

Krvavec_kabinska žičnica
sreda, 17. april 2019

Vsi smučarski navdušenci boste lahko se zadnjič v tej sezoni #furali Krvavec. Med velikonočnimi prazniki, od 20. - 22. aprila, bo smuka na voljo na pobočju Zvoha, od tam pa se boste po Spomladanski spuščali do Tihe doline. Prav tako bo odprta proga 18.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije