Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
Logo_naj_smucisce

Pričela se je akcija "Naj smučišče 2014/15"

Datum: četrtek, 8. januar, 2015

Akcija bo potekala že štiriindvajseto leto zapored, kot vedno pa bodo najboljša slovenska smučišča tudi tokrat izbirali in izbrali smučarji in smučarke. Letos bo prvič moč glasovati tudi za avstrijska in italijanska smučišča.

Zima se je letos pričela malo kasneje, kot smo bili vajeni. Smučarji in smučarke so vse do konca leta nestrpno pričakovali sneg ali pa vsaj nizke temperature, ki bi omogočile umetno zasneževanje. No, smučarska sezona se je sedaj pričela in z njo tudi izbor »Naj smučišče«, katerega glavni cilj je predstavljati in promovirati slovenska smučišča. Letos smo izbor še razširili in vključili tudi izbrana avstrijska in italijanska smučišča, saj se čez mejo vsako leto odpravlja veliko Slovencev. Tako bodo tudi sosedje dobili povratne informacije svojih slovenskih gostov.

Glasovanje poteka preko tiskanih glasovnic na sodelujočih slovenskih smučarskih centrih ter na spletni strani naj.smucisce.si.

Da je smučanje v Sloveniji še vedno eden od najbolj priljubljenih športov, dokazuje tudi število glasov. Lani je bilo teh več kot 25.000. Pri tem je seveda v pomoč tudi bogat nagradni sklad, saj vsako leto med posameznike, ki oddajo svoj glas za »Naj  smučišče« podelimo številne nagrade pokroviteljev. Ob koncu akcije bomo podarili smuči Salomon, vsak teden pa različne praktične nagrade (čelade in očala Briko, smučarske palice Leki, kape Salomon, smučarske vozovnice in številne druge lepe nagrade).

Glasovanje bo potekalo vse do pomladi, zmagovalci pa bodo znani konec marca.

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Intersport izziv na Krvavcu

Krvavec_smučišče
četrtek, 18. marec 2021

To soboto, 20.3., so na Krvavcu za vas pripravili prav posebno ponudbo! Prvič letos vas vabijo na INTERSPORT TEST SMUČI.

V Sloveniji prvič Svetovni pokal v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov

Planica_smučarski_teki
ponedeljek, 1. marec 2021

Slovenija bo prvič gostiteljica Svetovnega pokala v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov. Kranjska Gora je v preteklosti že gostila športnike invalide, in sicer je uspešno izpeljala štiri svetovne pokale in eno svetovno prvenstvo v alpskem smučanju smučarjev invalidov.

Ski bus Bohinj

ski bus
ponedeljek, 22. februar 2021

Brezplačen z Zimsko BASIC in PREMIUM kartico Julijske Alpe: Bohinj. Brezplačno tudi za občane Bohinja.

Proga za tek na smučeh v Velenju obratuje

tek na smučeh
torek, 2. februar 2021

Velenjski Športni zavod Rdeča dvorana, je uredil progo za tek na smučeh na lokaciji novega prireditvenega prostora.

Slovenska smučišča ponovno zaprta

Krvavec_smučišče
petek, 8. januar 2021

Po tednu dni bodo po sklepu vlade slovenska smučišča  že drugič v letošnji sezoni zaprtla svoja vrata. Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je povedal, da morajo biti smučišča zaprta, ker so poškodbe sestavni del rekreativnega smučanja in te bi še dodatno obremenile bolnišnice in njihovo osebje.

Kam na smučanje?

dirka-s-skupinskim-startom-smučarjev-in-deskarjev.jpg
sreda, 6. januar 2021

Kot je znano, lahko od 1. januarja dalje obratujejo žičniške naprave, če upravljalec smučišča zagotovi hitro testiranje na vstopni točki na smučišče ali pa imajo smučarji s seboj negativni test na covid-19.

Biatlonsko svetovno prvenstvo z omejenim številom gledalcev

pokljuski_maraton.jpg
sreda, 23. december 2020

Med 9. in 21. februarjem bo Pokljuka gostila IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021. Organizacijski odbor je v sodelovanju s pristojnimi državnimi institucijami sprejel odločitev, da si bo tekmovanja v živo na prizorišču lahko ogledalo omejeno število obiskovalcev.

V Planici bodo pod žarometi potekali boji za najžlahtnejša odličja v smučarskih poletih

Planica
sreda, 9. december 2020

Med 10. in 13. decembrom 2020 bo dolina pod Poncami sedmič v zgodovini prizorišče svetovnega prvenstva v smučarskih poletih. Letošnji planiški spektakel bo potekal v soju žarometov.

Na Krvavcu optimistično v zimsko sezono

Smučišče Krvavec
sreda, 25. november 2020

Družba RTC Krvavec je pred začetkom sicer še negotove smučarske sezone organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri je direktor družbe Janez Janša v družbi ambasadorja Krvavca Jureta Koširja predstavil letošnje novosti, ki se obetajo ljubiteljem domačih smučarskih strmin. V primeru ugodnih vremenskih razmer in sproščenih ukrepov se boste na smučanje na Krvavec lahko podali že v začetku decembra.

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije