Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
flander.jpg

Rok Flander odslej na Krvavcu

Datum: četrtek, 6. januar, 2011
Za Roka Flandra so praznični dnevi minili precej delavno, saj ga že konec tedna čaka paralelni slalom v Bad Gasteinu. V začetku novega leta pa je s podpisom sponzorske pogodbe z enim največjih smučarskih centrov pri nas naredil še en pomemben korak, ki mu bo precej olajšal priprave na tekme svetovnega pokala pa tudi svetovno prvenstvo.

»Ko sem se podal na samostojno pot in smo z ekipo uspešno prebrodili porodne težave, smo začeli razmišljati o trening bazi v domačem okolju, ki bi mi pozimi zagotavljala dobre pogoje za treninge in mi hkrati nebi bilo treba potovati v tujino. Moja želja je bil Krvavec in uprava tega smučišča je podprla naš projekt. Sedaj se skupaj podajamo novim uspehom naproti,« je zadovoljen povedal Flander, ki ima na gorenjsko smučišče zelo lepe spomine: »Pred dobrim desetletjem sva na Krvavcu z mojim bratom Benjaminom, pod okriljem Snowboard kluba Kranj in njenega predsednika Tomaža Jenka, naredila prve resne treninge v deskanju na snegu alpskega sloga. Tu sem imel vedno dobre pogoje za delo in verjamem, da bo tudi v prihodnje tako. Ker je smučišče le nekaj minut oddaljeno od mojega doma lahko zjutraj treniram na snegu, popoldne pa v športni dvorani v Medvodah in se tako maksimalno pripravim na tekme in spim v domači postelji. Prav številna potovanja v preteklih letih so mi zaradi moje alergije povzročala veliko težav.«

Nekdanji svetovni prvak v paralelnem veleslalomu zadnje dneve že trenira na Krvavcu, kjer gosti kanadsko deskarsko reprezentanco. »S Kanadčani smo skupaj trenirali v Koloradu, sedaj so oni prišli v Slovenijo in se skupaj pripravljamo na tekmo v Avstriji. Pogoje imamo odlične, tudi moji gostje so zelo zadovoljni in še enkrat moram povedati, da sem srečen, ker lahko treniram na domačem smučišču,« je še dodal Flander, ki je minulo leto zaključil z zmago v svetovnem pokalu, nova tekma pa ga, kot že rečeno, čaka v nedeljo v Bad Gasteinu, kjer bo paralelni slalom.

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

Velikonočno smučanje na Krvavcu letos v znamenju sonca

Krvavec_kabinska žičnica
sreda, 17. april 2019

Vsi smučarski navdušenci boste lahko se zadnjič v tej sezoni #furali Krvavec. Med velikonočnimi prazniki, od 20. - 22. aprila, bo smuka na voljo na pobočju Zvoha, od tam pa se boste po Spomladanski spuščali do Tihe doline. Prav tako bo odprta proga 18.

Plaža Splash Challenge

luza.jpg
sreda, 3. april 2019

Najbolj mokra zabava ob koncu smučarske in začetku nove kolesarske sezone se bo letos odvila na Krvavcu! Ko zima na Krvavcu sreča poletje se zgodi eden zadnjih dogodkov v zimski sezoni na Krvavcu, najbolj moker Plaža SPLASH Challenge!

29. Pokljuški maraton AS

pokljuka.jpg
sreda, 27. februar 2019

Športni center Triglav Pokljuka, Rudno polje, 2. 3. 2019, 10:00

Olimpijski festival 2019

foksi
torek, 5. februar 2019

Olimpijski festival bo v soboto, 9. februarja, v Kranjski Gori na velikem travniku za Hotelom Kompas potekal med 9. in 15. uro.

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
četrtek, 24. januar 2019

Že sedemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (25. -27.1 2019) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 27. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer smo od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur.

Svetovni dan snega

otroci_na_snegu.jpg
torek, 15. januar 2019

Če bo tako veselo, kot je bilo pretekla leta, potem ne smeš manjkati! 19. in 20. januarja 2019, ko bodo v Nordijskem centru v Planici gostili kar tri dogodke hkrati. FIS celinski pokal v smučarskih skokih za ženske, FIS pokal v smučarskih skokih za moške in seveda Svetovni dan snega!

Zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz

ana_mraz.jpg
sreda, 19. december 2018

Ana Mraz, mlajša sestra Ane Desetnice, vsako leto med božičem in novim letom popestri praznično vzdušje v Ljubljani z atraktivnim in barvitim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča.

Luža 2018

luza.jpg
petek, 30. marec 2018

Letošnji velikonočni vikend obljublja bogat program in pestro dogajanje na Krvavcu. 31. marca se bo na Plaži odvila že 13. izvedba Luže. Ponovno pričakujejo spektakularne skoke, domiselne kostume in odgovor na večno vprašanje – komu bo letos uspelo pofurat’ Lužo?

Nova sezona, nove Atomic smuči!

atomic 2017
četrtek, 22. februar 2018

Dandanes je na tržišču nešteto različnih modelov smuči med katerimi je zelo težko izbirati. Razvoj smuči pa vsako leto napreduje hitreje in hitreje. Pri Atomicu so se zato odločili, da kupcem omogočijo prvovrsten stik z opremo, še preden jo kupijo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije