Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
Kanin

Revitalizacija smučišča Kanin

Datum: četrtek, 8. oktober, 2015

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je z občino Bovec na podlagi odločbe o dodelitvi evropskih sredstev podpisalo pogodbo o sofinanciranju projekta "Sanacija žičniških naprav na smučišču Kanin".

Revitalizacija smučišča Kanin je po mnenju Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo nacionalnega pomena tako za razvoj žičniškega in zimskega turizma, kot tudi za razvoj celotne Severno-primorske regije in za spodbujanje razvoja celovitih turističnih produktov v Posočju.

Smučišče Kanin je zaradi svoje specifične geografske značilnosti edino visokogorsko smučišče v Sloveniji, ki presega višino 2.000 metrov in dolgoročno še lahko zagotavlja garancijo naravnega snega. To dejstvo je pomembno predvsem z vidika pozicioniranja turističnega produkta zimskega športnega turizma v Sloveniji, kot tudi z vidika zagotavljanja primerljive turistične ponudbe z državami, ki ob podobnih naravnih danostih omogočajo dodatno ponudbo in posledično višjo dodano vrednost.

Obnova smučišča Kanin ima prav tako izreden gospodarski in razvojni pomen, saj neposredno in posredno zagotavlja približno 70 novih delovnih mest, na daljši rok pa skozi razvoj smučišča in projekte v dolini tudi več sto novih zaposlitev. Tako za občino kot za celotno Posočje in celotno Severno-primorsko regijo je ključnega pomena dejstvo, da bo obnova smučišča zagotovila pogoje za nov naložbeni ciklus in investicije v turistično dejavnost, saj naložb sicer ni mogoče povrniti zgolj skozi poletno sezono.

Pomen revitalizacije smučišča Kanin se kaže tudi v zaskrbljujočih socio-ekonomskih dejavnikih. V povojnih desetletjih se je iz doline Soče namreč odselila več kot polovica aktivnega prebivalstva. Spodbuda turizmu, ki bi lahko postal nosilna dejavnost območja, lahko pomeni ponovno aktivacijo dejavnosti lokalnih iniciativ in lokalne ponudbe. Slednje bi ustvarilo predvsem priložnosti za mlade in za razvoj njihovih podjetniških aktivnosti ter bi prispevalo k zmanjšanju njihovega odseljevanja.

Pri omenjeni obnovi gre za eno tistih operacij, ki bo omogočila preboj na področju turističnega gospodarstva, s tem pa tudi gospodarstva na ravni države kot celote. Za projekt je bilo dodeljenih 3,8 mio EUR sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, 0,67 mio EUR nacionalnega sofinanciranja ter 1,6 mio EUR nacionalnih proračunskih sredstev, preostali del investicije pa se financira iz lastnih virov občine Bovec.

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

Velikonočno smučanje na Krvavcu letos v znamenju sonca

Krvavec_kabinska žičnica
sreda, 17. april 2019

Vsi smučarski navdušenci boste lahko se zadnjič v tej sezoni #furali Krvavec. Med velikonočnimi prazniki, od 20. - 22. aprila, bo smuka na voljo na pobočju Zvoha, od tam pa se boste po Spomladanski spuščali do Tihe doline. Prav tako bo odprta proga 18.

Plaža Splash Challenge

luza.jpg
sreda, 3. april 2019

Najbolj mokra zabava ob koncu smučarske in začetku nove kolesarske sezone se bo letos odvila na Krvavcu! Ko zima na Krvavcu sreča poletje se zgodi eden zadnjih dogodkov v zimski sezoni na Krvavcu, najbolj moker Plaža SPLASH Challenge!

29. Pokljuški maraton AS

pokljuka.jpg
sreda, 27. februar 2019

Športni center Triglav Pokljuka, Rudno polje, 2. 3. 2019, 10:00

Olimpijski festival 2019

foksi
torek, 5. februar 2019

Olimpijski festival bo v soboto, 9. februarja, v Kranjski Gori na velikem travniku za Hotelom Kompas potekal med 9. in 15. uro.

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
četrtek, 24. januar 2019

Že sedemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (25. -27.1 2019) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 27. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer smo od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur.

Svetovni dan snega

otroci_na_snegu.jpg
torek, 15. januar 2019

Če bo tako veselo, kot je bilo pretekla leta, potem ne smeš manjkati! 19. in 20. januarja 2019, ko bodo v Nordijskem centru v Planici gostili kar tri dogodke hkrati. FIS celinski pokal v smučarskih skokih za ženske, FIS pokal v smučarskih skokih za moške in seveda Svetovni dan snega!

Zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz

ana_mraz.jpg
sreda, 19. december 2018

Ana Mraz, mlajša sestra Ane Desetnice, vsako leto med božičem in novim letom popestri praznično vzdušje v Ljubljani z atraktivnim in barvitim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča.

Luža 2018

luza.jpg
petek, 30. marec 2018

Letošnji velikonočni vikend obljublja bogat program in pestro dogajanje na Krvavcu. 31. marca se bo na Plaži odvila že 13. izvedba Luže. Ponovno pričakujejo spektakularne skoke, domiselne kostume in odgovor na večno vprašanje – komu bo letos uspelo pofurat’ Lužo?

Nova sezona, nove Atomic smuči!

atomic 2017
četrtek, 22. februar 2018

Dandanes je na tržišču nešteto različnih modelov smuči med katerimi je zelo težko izbirati. Razvoj smuči pa vsako leto napreduje hitreje in hitreje. Pri Atomicu so se zato odločili, da kupcem omogočijo prvovrsten stik z opremo, še preden jo kupijo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije