Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
Smučišče Cerkno

Slovenska smučišča se pospešeno pripravljajo na prihajajočo sezono

Datum: četrtek, 24. oktober, 2013

ZGC in ZSŽ sta pred smučarsko sezono 2013-14 pripravila tiskovno konferenco na kateri je bila predstavljena trenutna situacija v slovenskih smučarskih centrih, priprave na sezono in aktivnosti obeh organizacij na področju trženja in promocije.

Kljub izredno težki situaciji, v kateri so se znašli upravljavci slovenskih smučarskih centrov, se večina pospešeno pripravlja na prihajajočo sezono. Razen Kanina, bodo vsa večja smučišča pričela z obratovanjem po prvem obilnejšem sneženju, ali ob dovolj nizkih temperaturah, ki bodo omogočile umetno zasneževanje. Večjih investicij v žičničarstvu ni bilo, kljub vsemu pri ZGC in ZSŽ z veseljem ugotavljajo, da sta bili postavljeni dve vlečnici in sicer na Krvavcu in Voglu. Veliko je bilo postorjenega na starejših žičniških napravah, ki so podvržene posebnim strokovno tehničnim pregledom. Na ta način se je bistveno izboljšala zanesljivost in varnost obratovanja.

Na področju trženja in promocije so se v poletnem obdobju zgodili pomembni premiki. Aktivnejše sodelovanje OKS in ZGC je prineslo združitev dveh kartic v eno skupno pod imenom Active Slovenia. Skupno število članov je okrog 8000, kar je dober potencial za nadaljnji razvoj. Nabor ugodnosti, ki jih imetnikom omogoča kartica Active Slovenia je precej razširjen: poleg ugodnega smučanja je mogoče tudi ugodneje plavati v slovenskih naravnih zdraviliščih, ceneje kupovati športno opremo, itd. V sodelovanju OKS, SZS in ZGC bo v smučarskih centrih organiziranih pet aktivnih dni z namenom popularizacije smučanja. Eden izmed aktivnih dni bo organiziran na isti dan kot World snow day, svetovni dan namenjen promociji smučanja.

ZGC nadaljuje dobro sodelovanje z javno agencijo SPIRIT Slovenija oz. z njenim sektorjem za turizem. S skupnimi močmi bodo pripravili promocijo slovenskih gorskih centrov v Rusiji in Ukrajini in promocijsko akcijo na temo »Smučajmo na slovenskih smučiščih«. Na ta način želijo pridobiti čim več slovenskih smučarjev, da bi smučali doma in povečati število tujih. V pretekli sezoni so beležili 70% domačih in 30% tujih obiskovalcev naših smučišč. Od tujih je bilo največ Hrvatov, na drugem mestu so bili Madžari. Pomembno je, da se trend obiska tujih gostov iz leta v leto veča.

Več informacij >>

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

Velikonočno smučanje na Krvavcu letos v znamenju sonca

Krvavec_kabinska žičnica
sreda, 17. april 2019

Vsi smučarski navdušenci boste lahko se zadnjič v tej sezoni #furali Krvavec. Med velikonočnimi prazniki, od 20. - 22. aprila, bo smuka na voljo na pobočju Zvoha, od tam pa se boste po Spomladanski spuščali do Tihe doline. Prav tako bo odprta proga 18.

Plaža Splash Challenge

luza.jpg
sreda, 3. april 2019

Najbolj mokra zabava ob koncu smučarske in začetku nove kolesarske sezone se bo letos odvila na Krvavcu! Ko zima na Krvavcu sreča poletje se zgodi eden zadnjih dogodkov v zimski sezoni na Krvavcu, najbolj moker Plaža SPLASH Challenge!

29. Pokljuški maraton AS

pokljuka.jpg
sreda, 27. februar 2019

Športni center Triglav Pokljuka, Rudno polje, 2. 3. 2019, 10:00

Olimpijski festival 2019

foksi
torek, 5. februar 2019

Olimpijski festival bo v soboto, 9. februarja, v Kranjski Gori na velikem travniku za Hotelom Kompas potekal med 9. in 15. uro.

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
četrtek, 24. januar 2019

Že sedemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (25. -27.1 2019) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 27. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer smo od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur.

Svetovni dan snega

otroci_na_snegu.jpg
torek, 15. januar 2019

Če bo tako veselo, kot je bilo pretekla leta, potem ne smeš manjkati! 19. in 20. januarja 2019, ko bodo v Nordijskem centru v Planici gostili kar tri dogodke hkrati. FIS celinski pokal v smučarskih skokih za ženske, FIS pokal v smučarskih skokih za moške in seveda Svetovni dan snega!

Zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz

ana_mraz.jpg
sreda, 19. december 2018

Ana Mraz, mlajša sestra Ane Desetnice, vsako leto med božičem in novim letom popestri praznično vzdušje v Ljubljani z atraktivnim in barvitim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča.

Luža 2018

luza.jpg
petek, 30. marec 2018

Letošnji velikonočni vikend obljublja bogat program in pestro dogajanje na Krvavcu. 31. marca se bo na Plaži odvila že 13. izvedba Luže. Ponovno pričakujejo spektakularne skoke, domiselne kostume in odgovor na večno vprašanje – komu bo letos uspelo pofurat’ Lužo?

Nova sezona, nove Atomic smuči!

atomic 2017
četrtek, 22. februar 2018

Dandanes je na tržišču nešteto različnih modelov smuči med katerimi je zelo težko izbirati. Razvoj smuči pa vsako leto napreduje hitreje in hitreje. Pri Atomicu so se zato odločili, da kupcem omogočijo prvovrsten stik z opremo, še preden jo kupijo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije