Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
Obertauern

Smučajte "čisto zgoraj", smučajte v Obertauernu

Datum: sobota, 23. oktober, 2010

Obertauern z geslom »ganz oben – čisto zgoraj« letos vabi vse ljubitelje zimskih športov. Smučišče je oddaljeno le uro in pol iz Ljubljane ter tako primerno tudi za dnevno smuko.

V Obertauern, ki je pred tremi leti praznoval 100 letnico smučanja in je znan kot smučišče na katerem je zagotovljenega največ naravnega snega, je zima že prišla, saj je tam trenutno do 20 cm snega, zimska sezona pa se bo začela že 18. novembra z znamenitimi A-PRE-SKI zabavami.


Obertauern velja za izredno veliko smučarsko središče v deželi Salzburg, v središču Avstrije. Primerno je tako za družine, kot tudi posameznike, ki si poleg smuke zaželijo dobre zabave. Smučarske naprave in proge so razporejene v krogu tako, da je smučišče z lahkoto dostopno z različnih smeri. Smučišče razpolaga s pestro izbiro nastanitvenih kapacitet, vse od apartmajev do ho telov različnih zvezdic ter domovi primernimi za tečajnike, skupine, šole.  Ponaša se s čudovitimi progami vseh težavnostnih stopenj, imajo pa tudi drugo najbolj strmo progo v Evropi. Slovenci smo znani po tem, da želimo vsak smučarski dan kar najbolje izkoristiti, zato smo najpogosteje nastanjeni direktno na smučišču, da se iz hotela ali apartmaja lahko že poženemo po belih strminah.

Svojo ponudbo stalno dopolnjujejo z raznimi dodatnimi aktivnostmi, med katerimi so najbolj priljubljene sankanje, pasja vprega s sanmi, v zadnjem času pa tudi kajtanje. Prav tako na svoj račun pridejo vsi ljubitelji turne smuke, saj je tam dovoljena, priporočajo pa, da si najamete svojega vodnika oziroma inštruktorja. V približno 25 hotelih so na voljo različne velneške storitve, bazeni, savne za sprostitev, za zabavo pa je poskrbljeno ob večerih v mnogih udobnih kočah.
 
V velikonočnem času bo družine z otroki do 15 let  velikonočni zajec "Bobby" presenetil s prav posebno in edinstveno ponudbo.  Nočitev z dodatnimi ležišči v sobi staršev, 6 dnevna smučarska vozovnica in 6 dnevni smučarski tečaj vključno z izposojo opreme za cel teden za otroke do 6 let bo na voljo za 129 €  na otroka, za otroke od 7 do 15 leta pa 199 € (brez nastanitve). Vrhunec Bobbyjeve snežne pustolovščine pa bo največje iskanje velikonočnega pirha v snegu s številnimi super nagradami za otroke.

 
In še pomembna informacija - napovedujejo, da se cene smučarskih vozovnic se ne bodo podražile, kot se tudi niso v prejšnji sezoni, predprodaja se prične novembra, na voljo pa so dve urna, dnevna ter večdnevne vozovnice. V redni prodaji boste za celodnevno vozovnico odšteli 38 €, otroci 19 €.

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

Velikonočno smučanje na Krvavcu letos v znamenju sonca

Krvavec_kabinska žičnica
sreda, 17. april 2019

Vsi smučarski navdušenci boste lahko se zadnjič v tej sezoni #furali Krvavec. Med velikonočnimi prazniki, od 20. - 22. aprila, bo smuka na voljo na pobočju Zvoha, od tam pa se boste po Spomladanski spuščali do Tihe doline. Prav tako bo odprta proga 18.

Plaža Splash Challenge

luza.jpg
sreda, 3. april 2019

Najbolj mokra zabava ob koncu smučarske in začetku nove kolesarske sezone se bo letos odvila na Krvavcu! Ko zima na Krvavcu sreča poletje se zgodi eden zadnjih dogodkov v zimski sezoni na Krvavcu, najbolj moker Plaža SPLASH Challenge!

29. Pokljuški maraton AS

pokljuka.jpg
sreda, 27. februar 2019

Športni center Triglav Pokljuka, Rudno polje, 2. 3. 2019, 10:00

Olimpijski festival 2019

foksi
torek, 5. februar 2019

Olimpijski festival bo v soboto, 9. februarja, v Kranjski Gori na velikem travniku za Hotelom Kompas potekal med 9. in 15. uro.

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
četrtek, 24. januar 2019

Že sedemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (25. -27.1 2019) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 27. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer smo od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur.

Svetovni dan snega

otroci_na_snegu.jpg
torek, 15. januar 2019

Če bo tako veselo, kot je bilo pretekla leta, potem ne smeš manjkati! 19. in 20. januarja 2019, ko bodo v Nordijskem centru v Planici gostili kar tri dogodke hkrati. FIS celinski pokal v smučarskih skokih za ženske, FIS pokal v smučarskih skokih za moške in seveda Svetovni dan snega!

Zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz

ana_mraz.jpg
sreda, 19. december 2018

Ana Mraz, mlajša sestra Ane Desetnice, vsako leto med božičem in novim letom popestri praznično vzdušje v Ljubljani z atraktivnim in barvitim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča.

Luža 2018

luza.jpg
petek, 30. marec 2018

Letošnji velikonočni vikend obljublja bogat program in pestro dogajanje na Krvavcu. 31. marca se bo na Plaži odvila že 13. izvedba Luže. Ponovno pričakujejo spektakularne skoke, domiselne kostume in odgovor na večno vprašanje – komu bo letos uspelo pofurat’ Lužo?

Nova sezona, nove Atomic smuči!

atomic 2017
četrtek, 22. februar 2018

Dandanes je na tržišču nešteto različnih modelov smuči med katerimi je zelo težko izbirati. Razvoj smuči pa vsako leto napreduje hitreje in hitreje. Pri Atomicu so se zato odločili, da kupcem omogočijo prvovrsten stik z opremo, še preden jo kupijo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije