Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
img_2614.JPG

Tokrat smo se učili smučanja na Golteh

Datum: petek, 11. februar, 2011
Ekipa Dobro jutro, Slovenija se je v družbi najmlajših tokrat odpravila na smučišče Golte. Pod pokroviteljstvom DextroEnergy je namreč minulo soboto potekala že četrta mala šola smučanja DextroEnergy.

 

 

Poudarek pri šoli je predvsem na učenju varnega, pravilnega in samostojnega smučanja. Program učenja je treba kar najbolj  prilagoditi predznanju skupine prijavljenih otrok, zato se je demonstratorka Anja Višček z otroci odpravila najprej na tekoči trak.  

   Golte_šola    Najprej so tečajniki osvojili osnovne oblike drsenja, ki so temelj nadaljnjega osvajanja smučarske motorike. Prilagajanje na smuči in osnovne smučarske položaje mora biti pri učenju otrok v čim večji meri vezano na igro, ter načine ob katerih začetnik med vadbo ne razmišlja o negativnih dejavnikih učenja smučanja kot so bolečine v čevljih, mraz...


Golte_šola Golte_šola
Za lažje in predvsem hitrejše učenje smučarjev začetnikov se uporabljajo različni didaktični pripomočki, s katerimi pri postavitvi različnih vrst poligonov učence pripravimo, da hitreje začnejo izvajati storitve, ki jih od njih zahtevajo učitelji smučanja.

Le nekajkrat so se spustili po smučišču in že so lepo navezovali zavoje enega na drugega, kar je bil tudi cilj, saj so bili otroci šele začetniki.

Golte_šola

Otroci so se kar pošteno utrudili, zato so se vsi razveselili bonbočkov DextroEnergy, ki so jih čakali v darilnih paketih. Tako so si hitro povrnili energijo in se po končani šoli in kratkem predahu znova podali na smučišče.

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

Velikonočno smučanje na Krvavcu letos v znamenju sonca

Krvavec_kabinska žičnica
sreda, 17. april 2019

Vsi smučarski navdušenci boste lahko se zadnjič v tej sezoni #furali Krvavec. Med velikonočnimi prazniki, od 20. - 22. aprila, bo smuka na voljo na pobočju Zvoha, od tam pa se boste po Spomladanski spuščali do Tihe doline. Prav tako bo odprta proga 18.

Plaža Splash Challenge

luza.jpg
sreda, 3. april 2019

Najbolj mokra zabava ob koncu smučarske in začetku nove kolesarske sezone se bo letos odvila na Krvavcu! Ko zima na Krvavcu sreča poletje se zgodi eden zadnjih dogodkov v zimski sezoni na Krvavcu, najbolj moker Plaža SPLASH Challenge!

29. Pokljuški maraton AS

pokljuka.jpg
sreda, 27. februar 2019

Športni center Triglav Pokljuka, Rudno polje, 2. 3. 2019, 10:00

Olimpijski festival 2019

foksi
torek, 5. februar 2019

Olimpijski festival bo v soboto, 9. februarja, v Kranjski Gori na velikem travniku za Hotelom Kompas potekal med 9. in 15. uro.

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
četrtek, 24. januar 2019

Že sedemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (25. -27.1 2019) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 27. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer smo od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur.

Svetovni dan snega

otroci_na_snegu.jpg
torek, 15. januar 2019

Če bo tako veselo, kot je bilo pretekla leta, potem ne smeš manjkati! 19. in 20. januarja 2019, ko bodo v Nordijskem centru v Planici gostili kar tri dogodke hkrati. FIS celinski pokal v smučarskih skokih za ženske, FIS pokal v smučarskih skokih za moške in seveda Svetovni dan snega!

Zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz

ana_mraz.jpg
sreda, 19. december 2018

Ana Mraz, mlajša sestra Ane Desetnice, vsako leto med božičem in novim letom popestri praznično vzdušje v Ljubljani z atraktivnim in barvitim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča.

Luža 2018

luza.jpg
petek, 30. marec 2018

Letošnji velikonočni vikend obljublja bogat program in pestro dogajanje na Krvavcu. 31. marca se bo na Plaži odvila že 13. izvedba Luže. Ponovno pričakujejo spektakularne skoke, domiselne kostume in odgovor na večno vprašanje – komu bo letos uspelo pofurat’ Lužo?

Nova sezona, nove Atomic smuči!

atomic 2017
četrtek, 22. februar 2018

Dandanes je na tržišču nešteto različnih modelov smuči med katerimi je zelo težko izbirati. Razvoj smuči pa vsako leto napreduje hitreje in hitreje. Pri Atomicu so se zato odločili, da kupcem omogočijo prvovrsten stik z opremo, še preden jo kupijo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije