Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
kg.jpg

V Kranjski Gori, dobitnici Best Ski Award, je zimska sezona že v polnem teku

Datum: četrtek, 5. december, 2013

Kranjska Gora pričakuje dobro zimsko sezono. Zimo so priklicali Parkeljni, ki so pretekli petek prihrumeli v Podkoren iz treh dežel, sosednjih Koroške in Furlanije ter Slovenije.

To je bil prvi v nizu zanimivih dogodkov, ki bodo to zimo popestrili dogajanje v Zgornjesavski dolini. Uradna otvoritev sezone bo v soboto, 14. decembra, ko se bodo predstavile smučarske šole tudi z baklado. Vsako nedeljo bo ob 20 h na smučišču dogodek namenjen predstavitvi aktivnosti v destinaciji tako, da bodo gostje in obiskovalci še boljše seznanjeni z vsem, kar Kranjska Gora z okolico nudi. Že tradicionalno bodo leto zaokrožile žive jaslice v ledu v soteski Mlačca v Mojstrani in silvestrovanje na prostem v centru Kranjske Gore.

Največja dogodka, ki Kranjsko Goro postavljata na svetovni zemljevid sta Pokal Vitranc in skoki v Planici, v mesecu marcu.

Letošnja novost je ledeni park, park pravljičnih bitij izdelanih iz več kot 30 ton kristalnega ledu. Umetniki pod vodstvom Mira Rismonda so pričarali pravljični svet, od Kekca z Bedancem, Kralja Matjaža, celovškega zmaja do Grdinice iz Rezije. Vabljeni na ogled.

Urejene so že tekaške proge v Tamarju.

Hoteli in druge nastanitvene kapacitete so v času božično novoletnih praznikov že dobro zasedeni. Seveda pa se še najde kakšna prosta soba. Tudi za druge termine zimske sezone si obetajo dobro zasedenost kapacitet.

Kranjskogorski največji hotelir, Hit Alpinea, vstopa v zimsko sezono s priznanjem Best Ski Hotel za hotel Larix, ki so ga v novembru podelili v Kitzbühelu.  Za zimsko sezono so pripravili pestro ponudbo za preživljanje prazničnih in počitniških dni na snegu, ki med drugim vključujejo smučarske vozovnice in različne wellness storitve. Ponudbo petih hotelov (Prisank, Alpina, Kompas, Larix in Špik) in apartmajske hiše dopolnjujejo kar štirje wellness centri, lastna animacisjka služba, drsališče in pa Snežna plaža, kjer se boste lahko okrepčali.

Župan Kranjske Gore Jure Žerjav je v nagovoru poudaril pomen sodelovanja vseh dejavnikov v destinaciji. Tako so z odličnim sodelovanjem tudi uspeli zagotoviti potrebna finančna sredstva za zagon žičnic. 

Kranjska Gora in hotel Larix sta prejela mednarodno priznanje Best Ski Award, ki pomeni priznanje za preteklo delo vseh, ki delajo v in za turizem. Prav tako pa pomeni izziv in obveznost, da še naprej gradijo na odličnosti.

 

www.kranjska-gora.si

 
Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Intersport izziv na Krvavcu

Krvavec_smučišče
četrtek, 18. marec 2021

To soboto, 20.3., so na Krvavcu za vas pripravili prav posebno ponudbo! Prvič letos vas vabijo na INTERSPORT TEST SMUČI.

V Sloveniji prvič Svetovni pokal v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov

Planica_smučarski_teki
ponedeljek, 1. marec 2021

Slovenija bo prvič gostiteljica Svetovnega pokala v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov. Kranjska Gora je v preteklosti že gostila športnike invalide, in sicer je uspešno izpeljala štiri svetovne pokale in eno svetovno prvenstvo v alpskem smučanju smučarjev invalidov.

Ski bus Bohinj

ski bus
ponedeljek, 22. februar 2021

Brezplačen z Zimsko BASIC in PREMIUM kartico Julijske Alpe: Bohinj. Brezplačno tudi za občane Bohinja.

Proga za tek na smučeh v Velenju obratuje

tek na smučeh
torek, 2. februar 2021

Velenjski Športni zavod Rdeča dvorana, je uredil progo za tek na smučeh na lokaciji novega prireditvenega prostora.

Slovenska smučišča ponovno zaprta

Krvavec_smučišče
petek, 8. januar 2021

Po tednu dni bodo po sklepu vlade slovenska smučišča  že drugič v letošnji sezoni zaprtla svoja vrata. Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je povedal, da morajo biti smučišča zaprta, ker so poškodbe sestavni del rekreativnega smučanja in te bi še dodatno obremenile bolnišnice in njihovo osebje.

Kam na smučanje?

dirka-s-skupinskim-startom-smučarjev-in-deskarjev.jpg
sreda, 6. januar 2021

Kot je znano, lahko od 1. januarja dalje obratujejo žičniške naprave, če upravljalec smučišča zagotovi hitro testiranje na vstopni točki na smučišče ali pa imajo smučarji s seboj negativni test na covid-19.

Biatlonsko svetovno prvenstvo z omejenim številom gledalcev

pokljuski_maraton.jpg
sreda, 23. december 2020

Med 9. in 21. februarjem bo Pokljuka gostila IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021. Organizacijski odbor je v sodelovanju s pristojnimi državnimi institucijami sprejel odločitev, da si bo tekmovanja v živo na prizorišču lahko ogledalo omejeno število obiskovalcev.

V Planici bodo pod žarometi potekali boji za najžlahtnejša odličja v smučarskih poletih

Planica
sreda, 9. december 2020

Med 10. in 13. decembrom 2020 bo dolina pod Poncami sedmič v zgodovini prizorišče svetovnega prvenstva v smučarskih poletih. Letošnji planiški spektakel bo potekal v soju žarometov.

Na Krvavcu optimistično v zimsko sezono

Smučišče Krvavec
sreda, 25. november 2020

Družba RTC Krvavec je pred začetkom sicer še negotove smučarske sezone organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri je direktor družbe Janez Janša v družbi ambasadorja Krvavca Jureta Koširja predstavil letošnje novosti, ki se obetajo ljubiteljem domačih smučarskih strmin. V primeru ugodnih vremenskih razmer in sproščenih ukrepov se boste na smučanje na Krvavec lahko podali že v začetku decembra.

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije