Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
kg.jpg

V Kranjski Gori, dobitnici Best Ski Award, je zimska sezona že v polnem teku

Datum: četrtek, 5. december, 2013

Kranjska Gora pričakuje dobro zimsko sezono. Zimo so priklicali Parkeljni, ki so pretekli petek prihrumeli v Podkoren iz treh dežel, sosednjih Koroške in Furlanije ter Slovenije.

To je bil prvi v nizu zanimivih dogodkov, ki bodo to zimo popestrili dogajanje v Zgornjesavski dolini. Uradna otvoritev sezone bo v soboto, 14. decembra, ko se bodo predstavile smučarske šole tudi z baklado. Vsako nedeljo bo ob 20 h na smučišču dogodek namenjen predstavitvi aktivnosti v destinaciji tako, da bodo gostje in obiskovalci še boljše seznanjeni z vsem, kar Kranjska Gora z okolico nudi. Že tradicionalno bodo leto zaokrožile žive jaslice v ledu v soteski Mlačca v Mojstrani in silvestrovanje na prostem v centru Kranjske Gore.

Največja dogodka, ki Kranjsko Goro postavljata na svetovni zemljevid sta Pokal Vitranc in skoki v Planici, v mesecu marcu.

Letošnja novost je ledeni park, park pravljičnih bitij izdelanih iz več kot 30 ton kristalnega ledu. Umetniki pod vodstvom Mira Rismonda so pričarali pravljični svet, od Kekca z Bedancem, Kralja Matjaža, celovškega zmaja do Grdinice iz Rezije. Vabljeni na ogled.

Urejene so že tekaške proge v Tamarju.

Hoteli in druge nastanitvene kapacitete so v času božično novoletnih praznikov že dobro zasedeni. Seveda pa se še najde kakšna prosta soba. Tudi za druge termine zimske sezone si obetajo dobro zasedenost kapacitet.

Kranjskogorski največji hotelir, Hit Alpinea, vstopa v zimsko sezono s priznanjem Best Ski Hotel za hotel Larix, ki so ga v novembru podelili v Kitzbühelu.  Za zimsko sezono so pripravili pestro ponudbo za preživljanje prazničnih in počitniških dni na snegu, ki med drugim vključujejo smučarske vozovnice in različne wellness storitve. Ponudbo petih hotelov (Prisank, Alpina, Kompas, Larix in Špik) in apartmajske hiše dopolnjujejo kar štirje wellness centri, lastna animacisjka služba, drsališče in pa Snežna plaža, kjer se boste lahko okrepčali.

Župan Kranjske Gore Jure Žerjav je v nagovoru poudaril pomen sodelovanja vseh dejavnikov v destinaciji. Tako so z odličnim sodelovanjem tudi uspeli zagotoviti potrebna finančna sredstva za zagon žičnic. 

Kranjska Gora in hotel Larix sta prejela mednarodno priznanje Best Ski Award, ki pomeni priznanje za preteklo delo vseh, ki delajo v in za turizem. Prav tako pa pomeni izziv in obveznost, da še naprej gradijo na odličnosti.

 

www.kranjska-gora.si

 
Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

Velikonočno smučanje na Krvavcu letos v znamenju sonca

Krvavec_kabinska žičnica
sreda, 17. april 2019

Vsi smučarski navdušenci boste lahko se zadnjič v tej sezoni #furali Krvavec. Med velikonočnimi prazniki, od 20. - 22. aprila, bo smuka na voljo na pobočju Zvoha, od tam pa se boste po Spomladanski spuščali do Tihe doline. Prav tako bo odprta proga 18.

Plaža Splash Challenge

luza.jpg
sreda, 3. april 2019

Najbolj mokra zabava ob koncu smučarske in začetku nove kolesarske sezone se bo letos odvila na Krvavcu! Ko zima na Krvavcu sreča poletje se zgodi eden zadnjih dogodkov v zimski sezoni na Krvavcu, najbolj moker Plaža SPLASH Challenge!

29. Pokljuški maraton AS

pokljuka.jpg
sreda, 27. februar 2019

Športni center Triglav Pokljuka, Rudno polje, 2. 3. 2019, 10:00

Olimpijski festival 2019

foksi
torek, 5. februar 2019

Olimpijski festival bo v soboto, 9. februarja, v Kranjski Gori na velikem travniku za Hotelom Kompas potekal med 9. in 15. uro.

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
četrtek, 24. januar 2019

Že sedemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (25. -27.1 2019) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 27. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer smo od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur.

Svetovni dan snega

otroci_na_snegu.jpg
torek, 15. januar 2019

Če bo tako veselo, kot je bilo pretekla leta, potem ne smeš manjkati! 19. in 20. januarja 2019, ko bodo v Nordijskem centru v Planici gostili kar tri dogodke hkrati. FIS celinski pokal v smučarskih skokih za ženske, FIS pokal v smučarskih skokih za moške in seveda Svetovni dan snega!

Zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz

ana_mraz.jpg
sreda, 19. december 2018

Ana Mraz, mlajša sestra Ane Desetnice, vsako leto med božičem in novim letom popestri praznično vzdušje v Ljubljani z atraktivnim in barvitim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča.

Luža 2018

luza.jpg
petek, 30. marec 2018

Letošnji velikonočni vikend obljublja bogat program in pestro dogajanje na Krvavcu. 31. marca se bo na Plaži odvila že 13. izvedba Luže. Ponovno pričakujejo spektakularne skoke, domiselne kostume in odgovor na večno vprašanje – komu bo letos uspelo pofurat’ Lužo?

Nova sezona, nove Atomic smuči!

atomic 2017
četrtek, 22. februar 2018

Dandanes je na tržišču nešteto različnih modelov smuči med katerimi je zelo težko izbirati. Razvoj smuči pa vsako leto napreduje hitreje in hitreje. Pri Atomicu so se zato odločili, da kupcem omogočijo prvovrsten stik z opremo, še preden jo kupijo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije