Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
Planica

V Planici bodo pod žarometi potekali boji za najžlahtnejša odličja v smučarskih poletih

Datum: sreda, 9. december, 2020

Med 10. in 13. decembrom 2020 bo dolina pod Poncami sedmič v zgodovini prizorišče svetovnega prvenstva v smučarskih poletih. Letošnji planiški spektakel bo potekal v soju žarometov.

Od 10. do 13. decembra 2020 bo Planica sedmič v svoji zgodovini gostila svetovno prvenstvo v smučarskih poletih. Prvo tovrstno svetovno prvenstvo je leta 1972 gostila prav dolina pod Poncami, od takrat naprej pa so poleti doživeli izjemen razvoj in postali najbolj zanimiva, – lahko rečemo kraljeva – disciplina smučarskih skokov.

Planiški spektakel vsako leto spremlja več milijonov ljudi, le-ti pa bodo imeli letos priložnost videti nekoliko drugačne tekme – na sporedu so namreč boji za medalje v soju žarometov. Žlahtna priznanja so cilj vsakega športnika, ta cilj pa je dosegljiv le na vsaki dve leti, kar tekmovanju doda poseben čar.

Boji za odličja se bodo začeli v četrtek, 10. decembra. Prva naloga neustrašnih orlov bo pokoriti si letalnico bratov Gorišek v kvalifikacijah in zasesti eno izmed štiridesetih mest, ki vodijo na posamično tekmo. Ta bo nato potekala dva dneva, v petek in soboto, za svetovnega prvaka pa bo okronan tisti, ki bo v štirih poletih zbral največ točk.

Zadnji dan spektakla bo prišla na vrsto ekipna preizkušnja in lov za novim kompletom medalj. Štirje najboljši letalci iz vsake države se bodo v nedeljo skupaj poskušali zapisati v športno zgodovino.

Slovenska turistična organizacija prepoznava pomen tovrstnih mednarodnih dogodkov za promocijo Slovenije in zato pristopa k predstavitvi Slovenije kot turistične destinacije in znamke I feel Slovenia na velikih in globalno odmevnih športnih dogodkih kot je svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Planici. Dolina pod Poncami bo leta 2023 gostila tudi svetovno nordijsko prvenstvo. Prihodnje leto pa bo na Pokljuki potekalo IBU svetovno prvenstvo v biatlonu.

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Intersport izziv na Krvavcu

Krvavec_smučišče
četrtek, 18. marec 2021

To soboto, 20.3., so na Krvavcu za vas pripravili prav posebno ponudbo! Prvič letos vas vabijo na INTERSPORT TEST SMUČI.

V Sloveniji prvič Svetovni pokal v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov

Planica_smučarski_teki
ponedeljek, 1. marec 2021

Slovenija bo prvič gostiteljica Svetovnega pokala v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov. Kranjska Gora je v preteklosti že gostila športnike invalide, in sicer je uspešno izpeljala štiri svetovne pokale in eno svetovno prvenstvo v alpskem smučanju smučarjev invalidov.

Ski bus Bohinj

ski bus
ponedeljek, 22. februar 2021

Brezplačen z Zimsko BASIC in PREMIUM kartico Julijske Alpe: Bohinj. Brezplačno tudi za občane Bohinja.

Proga za tek na smučeh v Velenju obratuje

tek na smučeh
torek, 2. februar 2021

Velenjski Športni zavod Rdeča dvorana, je uredil progo za tek na smučeh na lokaciji novega prireditvenega prostora.

Slovenska smučišča ponovno zaprta

Krvavec_smučišče
petek, 8. januar 2021

Po tednu dni bodo po sklepu vlade slovenska smučišča  že drugič v letošnji sezoni zaprtla svoja vrata. Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je povedal, da morajo biti smučišča zaprta, ker so poškodbe sestavni del rekreativnega smučanja in te bi še dodatno obremenile bolnišnice in njihovo osebje.

Kam na smučanje?

dirka-s-skupinskim-startom-smučarjev-in-deskarjev.jpg
sreda, 6. januar 2021

Kot je znano, lahko od 1. januarja dalje obratujejo žičniške naprave, če upravljalec smučišča zagotovi hitro testiranje na vstopni točki na smučišče ali pa imajo smučarji s seboj negativni test na covid-19.

Biatlonsko svetovno prvenstvo z omejenim številom gledalcev

pokljuski_maraton.jpg
sreda, 23. december 2020

Med 9. in 21. februarjem bo Pokljuka gostila IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021. Organizacijski odbor je v sodelovanju s pristojnimi državnimi institucijami sprejel odločitev, da si bo tekmovanja v živo na prizorišču lahko ogledalo omejeno število obiskovalcev.

V Planici bodo pod žarometi potekali boji za najžlahtnejša odličja v smučarskih poletih

Planica
sreda, 9. december 2020

Med 10. in 13. decembrom 2020 bo dolina pod Poncami sedmič v zgodovini prizorišče svetovnega prvenstva v smučarskih poletih. Letošnji planiški spektakel bo potekal v soju žarometov.

Na Krvavcu optimistično v zimsko sezono

Smučišče Krvavec
sreda, 25. november 2020

Družba RTC Krvavec je pred začetkom sicer še negotove smučarske sezone organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri je direktor družbe Janez Janša v družbi ambasadorja Krvavca Jureta Koširja predstavil letošnje novosti, ki se obetajo ljubiteljem domačih smučarskih strmin. V primeru ugodnih vremenskih razmer in sproščenih ukrepov se boste na smučanje na Krvavec lahko podali že v začetku decembra.

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije