Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
Vogel

Vogel in Pokljuka v sezono 2010/2011 s svežo ponudbo

Datum: ponedeljek, 25. oktober, 2010

Alpska vas na Voglu in Jeti, ki se potika po Pokljuki sta le dve izmed novosti, kateri si vsi ljubitelji neokrnjene narave in svežega gorskega zraka lahko obetamo v letošnji zimski sezoni.


Vogel, ki je znan po zgodnjem in kvalitetnem naravnem snegu velja za eno izmed najlepših smučišč v Sloveniji in, če mu je narava naklonjena, se lahko pohvali s sezono dolgo vse od decembra do marca. Že lansko sezono so tam odpravili največjo težavo - gnečo na nihalki, saj ima prenovljena kapaciteto 80 oseb, tako lahko na vrh pridemo v slabih 5-ih minutah.  Smučarjem je na voljo 22 kilometrov prog srednje zahtevnosti. Na Voglu je poskrbljeno za vse osnovne spremljajoče aktivnosti: smučarsko šolo, izposojo opreme, vrtec na snegu poleg tega pa je zagotovljena zabava tudi za ljubitelje turne smuke (le ti se po nedotaknjenih snežnih prostranstvih lahko spuščajo z vodnikom) ter vse, ki jih bolj privlači adrenalinski tandemski polet z jadralnim padalom v dolino.
  
Letošnja največja novost je Alpska vas, katere glavni namen je ponudba "tradicionalnih" namestitvenih kapacitet  v planinskih kočah, ki gostom ponujajo vse udobje ter tradicionalno gostinsko ponudbo. Namestitve po planinskih kočah so različno kategorizirane in ponujajo zadovoljstvo različnim tipom gostov. Alpska vas zaobjema: Hostel Murka, ki je namenjen predvsem študentom, Kočo Burja z osmimi sobami, primerno predvsem za družine, apartmajsko kočo Ruše z 12-imi ležišči ter veličastnim razgledom, ter znamenito planinsko kočo Merjasec, ki je dobila ime po 215 kilogramov težki merjaščevi trofeji.  Poskrbljeno je tudi za odlično kulinariko, predvsem v panoramski okrepčevalnici  Viharnik, kjer se v zimski sezoni obetajo tudi zanimive večerne zabave za vse smučarje, ki si po dobri smuki radi privoščijo še malce drugačne sprostitve.
 
Sneg je Pokljuko letos že pobelil, čeprav le za kratek čas, si pa lahko pravo zimsko pravljico tam obetamo že v roku enega meseca.  Pokljuka je med Slovenci zelo priljubljena in poznana kot tradicionalno, rekreativno in športno središče. Ponaša se z ekskluzivno lokacijo v neokrnjeni naravi in izredno ugodno klimo. Že v lanski sezoni je zaživel popolnoma obnovljen Šport hotel Pokljuka, s 40-imi sobami, 105-imi ležišči ter družinsko suito s 6-imi ležišči. Na voljo je krajše smučišče za začetnike ter mnogo urejenih tekaških prog. V bližini je tudi vadbeni center slovenske vojske ter biatlonski center. V prihajajoči sezoni bo ponudba hotela zaokrožena še z Alpskim wellness centrom ter obnovljeno teraso z razgledom na smučarsko progo, kasneje pa še z večnamensko športno dvorano. Letošnja novost je tudi vse bolj priljubljeno izletništvo s krpljami, poleg sankanja pa tudi t.i. "žakljanje".
4. in 5. decembra vabijo na Mega otvoritev smučarske sezone. V tem času se bo po Pokljuki namreč sprejahal Jeti, tisti, ki ga ujame pa bo prejel bogato nagrado. Prav vse obiskovalce čakajo zabava, smeh, hrana in pijača ter pustolovščina brez primere.


Foto: www.vogel.si in www.sporthotel.si

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Intersport izziv na Krvavcu

Krvavec_smučišče
četrtek, 18. marec 2021

To soboto, 20.3., so na Krvavcu za vas pripravili prav posebno ponudbo! Prvič letos vas vabijo na INTERSPORT TEST SMUČI.

V Sloveniji prvič Svetovni pokal v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov

Planica_smučarski_teki
ponedeljek, 1. marec 2021

Slovenija bo prvič gostiteljica Svetovnega pokala v teku na smučeh in biatlonu športnikov invalidov. Kranjska Gora je v preteklosti že gostila športnike invalide, in sicer je uspešno izpeljala štiri svetovne pokale in eno svetovno prvenstvo v alpskem smučanju smučarjev invalidov.

Ski bus Bohinj

ski bus
ponedeljek, 22. februar 2021

Brezplačen z Zimsko BASIC in PREMIUM kartico Julijske Alpe: Bohinj. Brezplačno tudi za občane Bohinja.

Proga za tek na smučeh v Velenju obratuje

tek na smučeh
torek, 2. februar 2021

Velenjski Športni zavod Rdeča dvorana, je uredil progo za tek na smučeh na lokaciji novega prireditvenega prostora.

Slovenska smučišča ponovno zaprta

Krvavec_smučišče
petek, 8. januar 2021

Po tednu dni bodo po sklepu vlade slovenska smučišča  že drugič v letošnji sezoni zaprtla svoja vrata. Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec je povedal, da morajo biti smučišča zaprta, ker so poškodbe sestavni del rekreativnega smučanja in te bi še dodatno obremenile bolnišnice in njihovo osebje.

Kam na smučanje?

dirka-s-skupinskim-startom-smučarjev-in-deskarjev.jpg
sreda, 6. januar 2021

Kot je znano, lahko od 1. januarja dalje obratujejo žičniške naprave, če upravljalec smučišča zagotovi hitro testiranje na vstopni točki na smučišče ali pa imajo smučarji s seboj negativni test na covid-19.

Biatlonsko svetovno prvenstvo z omejenim številom gledalcev

pokljuski_maraton.jpg
sreda, 23. december 2020

Med 9. in 21. februarjem bo Pokljuka gostila IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2021. Organizacijski odbor je v sodelovanju s pristojnimi državnimi institucijami sprejel odločitev, da si bo tekmovanja v živo na prizorišču lahko ogledalo omejeno število obiskovalcev.

V Planici bodo pod žarometi potekali boji za najžlahtnejša odličja v smučarskih poletih

Planica
sreda, 9. december 2020

Med 10. in 13. decembrom 2020 bo dolina pod Poncami sedmič v zgodovini prizorišče svetovnega prvenstva v smučarskih poletih. Letošnji planiški spektakel bo potekal v soju žarometov.

Na Krvavcu optimistično v zimsko sezono

Smučišče Krvavec
sreda, 25. november 2020

Družba RTC Krvavec je pred začetkom sicer še negotove smučarske sezone organizirala spletno novinarsko konferenco, na kateri je direktor družbe Janez Janša v družbi ambasadorja Krvavca Jureta Koširja predstavil letošnje novosti, ki se obetajo ljubiteljem domačih smučarskih strmin. V primeru ugodnih vremenskih razmer in sproščenih ukrepov se boste na smučanje na Krvavec lahko podali že v začetku decembra.

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije