Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
Vogel

Vogel in Pokljuka v sezono 2010/2011 s svežo ponudbo

Datum: ponedeljek, 25. oktober, 2010

Alpska vas na Voglu in Jeti, ki se potika po Pokljuki sta le dve izmed novosti, kateri si vsi ljubitelji neokrnjene narave in svežega gorskega zraka lahko obetamo v letošnji zimski sezoni.


Vogel, ki je znan po zgodnjem in kvalitetnem naravnem snegu velja za eno izmed najlepših smučišč v Sloveniji in, če mu je narava naklonjena, se lahko pohvali s sezono dolgo vse od decembra do marca. Že lansko sezono so tam odpravili največjo težavo - gnečo na nihalki, saj ima prenovljena kapaciteto 80 oseb, tako lahko na vrh pridemo v slabih 5-ih minutah.  Smučarjem je na voljo 22 kilometrov prog srednje zahtevnosti. Na Voglu je poskrbljeno za vse osnovne spremljajoče aktivnosti: smučarsko šolo, izposojo opreme, vrtec na snegu poleg tega pa je zagotovljena zabava tudi za ljubitelje turne smuke (le ti se po nedotaknjenih snežnih prostranstvih lahko spuščajo z vodnikom) ter vse, ki jih bolj privlači adrenalinski tandemski polet z jadralnim padalom v dolino.
  
Letošnja največja novost je Alpska vas, katere glavni namen je ponudba "tradicionalnih" namestitvenih kapacitet  v planinskih kočah, ki gostom ponujajo vse udobje ter tradicionalno gostinsko ponudbo. Namestitve po planinskih kočah so različno kategorizirane in ponujajo zadovoljstvo različnim tipom gostov. Alpska vas zaobjema: Hostel Murka, ki je namenjen predvsem študentom, Kočo Burja z osmimi sobami, primerno predvsem za družine, apartmajsko kočo Ruše z 12-imi ležišči ter veličastnim razgledom, ter znamenito planinsko kočo Merjasec, ki je dobila ime po 215 kilogramov težki merjaščevi trofeji.  Poskrbljeno je tudi za odlično kulinariko, predvsem v panoramski okrepčevalnici  Viharnik, kjer se v zimski sezoni obetajo tudi zanimive večerne zabave za vse smučarje, ki si po dobri smuki radi privoščijo še malce drugačne sprostitve.
 
Sneg je Pokljuko letos že pobelil, čeprav le za kratek čas, si pa lahko pravo zimsko pravljico tam obetamo že v roku enega meseca.  Pokljuka je med Slovenci zelo priljubljena in poznana kot tradicionalno, rekreativno in športno središče. Ponaša se z ekskluzivno lokacijo v neokrnjeni naravi in izredno ugodno klimo. Že v lanski sezoni je zaživel popolnoma obnovljen Šport hotel Pokljuka, s 40-imi sobami, 105-imi ležišči ter družinsko suito s 6-imi ležišči. Na voljo je krajše smučišče za začetnike ter mnogo urejenih tekaških prog. V bližini je tudi vadbeni center slovenske vojske ter biatlonski center. V prihajajoči sezoni bo ponudba hotela zaokrožena še z Alpskim wellness centrom ter obnovljeno teraso z razgledom na smučarsko progo, kasneje pa še z večnamensko športno dvorano. Letošnja novost je tudi vse bolj priljubljeno izletništvo s krpljami, poleg sankanja pa tudi t.i. "žakljanje".
4. in 5. decembra vabijo na Mega otvoritev smučarske sezone. V tem času se bo po Pokljuki namreč sprejahal Jeti, tisti, ki ga ujame pa bo prejel bogato nagrado. Prav vse obiskovalce čakajo zabava, smeh, hrana in pijača ter pustolovščina brez primere.


Foto: www.vogel.si in www.sporthotel.si

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

Velikonočno smučanje na Krvavcu letos v znamenju sonca

Krvavec_kabinska žičnica
sreda, 17. april 2019

Vsi smučarski navdušenci boste lahko se zadnjič v tej sezoni #furali Krvavec. Med velikonočnimi prazniki, od 20. - 22. aprila, bo smuka na voljo na pobočju Zvoha, od tam pa se boste po Spomladanski spuščali do Tihe doline. Prav tako bo odprta proga 18.

Plaža Splash Challenge

luza.jpg
sreda, 3. april 2019

Najbolj mokra zabava ob koncu smučarske in začetku nove kolesarske sezone se bo letos odvila na Krvavcu! Ko zima na Krvavcu sreča poletje se zgodi eden zadnjih dogodkov v zimski sezoni na Krvavcu, najbolj moker Plaža SPLASH Challenge!

29. Pokljuški maraton AS

pokljuka.jpg
sreda, 27. februar 2019

Športni center Triglav Pokljuka, Rudno polje, 2. 3. 2019, 10:00

Olimpijski festival 2019

foksi
torek, 5. februar 2019

Olimpijski festival bo v soboto, 9. februarja, v Kranjski Gori na velikem travniku za Hotelom Kompas potekal med 9. in 15. uro.

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
četrtek, 24. januar 2019

Že sedemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (25. -27.1 2019) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 27. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer smo od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur.

Svetovni dan snega

otroci_na_snegu.jpg
torek, 15. januar 2019

Če bo tako veselo, kot je bilo pretekla leta, potem ne smeš manjkati! 19. in 20. januarja 2019, ko bodo v Nordijskem centru v Planici gostili kar tri dogodke hkrati. FIS celinski pokal v smučarskih skokih za ženske, FIS pokal v smučarskih skokih za moške in seveda Svetovni dan snega!

Zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz

ana_mraz.jpg
sreda, 19. december 2018

Ana Mraz, mlajša sestra Ane Desetnice, vsako leto med božičem in novim letom popestri praznično vzdušje v Ljubljani z atraktivnim in barvitim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča.

Luža 2018

luza.jpg
petek, 30. marec 2018

Letošnji velikonočni vikend obljublja bogat program in pestro dogajanje na Krvavcu. 31. marca se bo na Plaži odvila že 13. izvedba Luže. Ponovno pričakujejo spektakularne skoke, domiselne kostume in odgovor na večno vprašanje – komu bo letos uspelo pofurat’ Lužo?

Nova sezona, nove Atomic smuči!

atomic 2017
četrtek, 22. februar 2018

Dandanes je na tržišču nešteto različnih modelov smuči med katerimi je zelo težko izbirati. Razvoj smuči pa vsako leto napreduje hitreje in hitreje. Pri Atomicu so se zato odločili, da kupcem omogočijo prvovrsten stik z opremo, še preden jo kupijo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije