Zimski utrip

Nazaj na rubriko Zimski utrip
ljubno_2015.jpg

Zaljubljeni v skoke!

Datum: sreda, 7. januar, 2015

Ženski smučarski skoki letos na valentinovo.

Kraj Ljubno ob Savinji je od nekdaj povezan z ljubeznijo. Ljubezen se ne skriva le v imenu kraja, pač pa predvsem v ljudeh, ki že četrto leto s fanatično pripadnostjo organizirajo najimenitnejšo tekmo svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske. Tudi letos bo tako. In prepričani smo, da se boste, če se še niste, zaljubili v smučarske skoke za ženske, ko si boste ogledali nepozaben dogodek, rezultat močne podpore lokalne skupnosti in družbe BTC.

Ljubno, zgodba o povezanih Ljudeh

Ljubno ima dolgo tradicijo smučarskih skokov, saj je tu mogoče najti le malo starejših ljudi, ki še nikoli niso poskusili s skakanjem. V kraju lahko srečamo 2.800 prebivalcev, ki živijo v dolini med privlačno Savinjo in okoliškimi hribi. Idej za rekreacijo zato ne zmanjka ne pozimi, ne poleti.

V preteklosti pa so bile ideje za ustvarjanje športnih objektov še večje in s pomočjo prostovoljskega duha tudi lažje uresničljive. Leta 1953 so s pomočjo Stanka Bloudka zgradili 60-metrsko skakalnico, katera je gostila prvo večje tekmovanje. V naslednjih letih so ji dodali še 20 in 40 metrski skakalnici. Ustvarjali so s trmo, pogumom in vznesenostjo, ki so jih popeljali do prvih uspehov tudi v tekmovalnem smislu. Na skakalnicah pa se ni samo skakalo, temveč si je bilo potrebno vzeti čas tudi za njihovo vzdrževanje, zato so hkrati ponujale tudi prostor za druženje in klepetanje ter predstavljale pomemben sociološki gradnik tega gostoljubnega kraja.

Družba BTC je podpornik ljubenskega skakanja že polnih 20 let.

Ob prihajajoči »valentinovi« tekmi želi tako Ljubnemu, skakalkam, organizatorjem in navijačem na krilih ljubezni uspešno izveden svetovni pokal, kajti ljubezen bo ta dan zagotovo v zraku.

>>spletna stran

>>Facebook stran

 

Vir: www.btc-city.com

Nazaj na rubriko Zimski utrip

Najnovejše v tej rubriki

Ski bus Bohinj

ski bus
torek, 14. januar 2020

Na območju Bohinja do Vogla, Soriška planine in Pokljuke vozi ski bus. Brezplačen je za imetnike Zimske BASIC in PREMIUM kartice Julijske Alpe: Bohinj in za občane Bohinja.

Velikonočno smučanje na Krvavcu letos v znamenju sonca

Krvavec_kabinska žičnica
sreda, 17. april 2019

Vsi smučarski navdušenci boste lahko se zadnjič v tej sezoni #furali Krvavec. Med velikonočnimi prazniki, od 20. - 22. aprila, bo smuka na voljo na pobočju Zvoha, od tam pa se boste po Spomladanski spuščali do Tihe doline. Prav tako bo odprta proga 18.

Plaža Splash Challenge

luza.jpg
sreda, 3. april 2019

Najbolj mokra zabava ob koncu smučarske in začetku nove kolesarske sezone se bo letos odvila na Krvavcu! Ko zima na Krvavcu sreča poletje se zgodi eden zadnjih dogodkov v zimski sezoni na Krvavcu, najbolj moker Plaža SPLASH Challenge!

29. Pokljuški maraton AS

pokljuka.jpg
sreda, 27. februar 2019

Športni center Triglav Pokljuka, Rudno polje, 2. 3. 2019, 10:00

Olimpijski festival 2019

foksi
torek, 5. februar 2019

Olimpijski festival bo v soboto, 9. februarja, v Kranjski Gori na velikem travniku za Hotelom Kompas potekal med 9. in 15. uro.

Gradovi Kralja Matjaža

gradovi_kralja_matjaza.jpg
četrtek, 24. januar 2019

Že sedemindvajsetič zapovrstjo, bodo ponovno zadnji vikend v januarju (25. -27.1 2019) na novi lokaciji, Matevžavi travniki pod stadionom v centru Črni na Koroškem pripravili že 27. zimsko pravljico imenovano Gradovi kralja Matjaža, kjer smo od leta 1993 zgradili že 1331 snežnih gradov in skulptur.

Svetovni dan snega

otroci_na_snegu.jpg
torek, 15. januar 2019

Če bo tako veselo, kot je bilo pretekla leta, potem ne smeš manjkati! 19. in 20. januarja 2019, ko bodo v Nordijskem centru v Planici gostili kar tri dogodke hkrati. FIS celinski pokal v smučarskih skokih za ženske, FIS pokal v smučarskih skokih za moške in seveda Svetovni dan snega!

Zimski mednarodni festival uličnega gledališča Ana Mraz

ana_mraz.jpg
sreda, 19. december 2018

Ana Mraz, mlajša sestra Ane Desetnice, vsako leto med božičem in novim letom popestri praznično vzdušje v Ljubljani z atraktivnim in barvitim umetniškim programom svetovnega uličnega gledališča.

Luža 2018

luza.jpg
petek, 30. marec 2018

Letošnji velikonočni vikend obljublja bogat program in pestro dogajanje na Krvavcu. 31. marca se bo na Plaži odvila že 13. izvedba Luže. Ponovno pričakujejo spektakularne skoke, domiselne kostume in odgovor na večno vprašanje – komu bo letos uspelo pofurat’ Lužo?

Nova sezona, nove Atomic smuči!

atomic 2017
četrtek, 22. februar 2018

Dandanes je na tržišču nešteto različnih modelov smuči med katerimi je zelo težko izbirati. Razvoj smuči pa vsako leto napreduje hitreje in hitreje. Pri Atomicu so se zato odločili, da kupcem omogočijo prvovrsten stik z opremo, še preden jo kupijo.

© 2010 Dobro jutro, Slovenija. Vse pravice pridržane.
Izdelava: Humane tehnologije