DJ Slovenija Kompresijske nogavice Kompresijske nogavice in moja babica

Kompresijske nogavice in moja babica

Kompresijske nogavice in moja babica

Moja babica zaenkrat še čisto vse postori sama. Prav noče, da bi ji kdo kaj pomagal, ker pravi, da imamo mladi veliko dela in da lahko zase skrbi sama. Najlepši občutek pri njej mi je ta, ko se igra z svojimi vnuki. Je človek, ki jim posveti čas in jih zna tudi poslušati. Še mi starši včasih nimamo časa poslušati svojih otrok, kaj nam imajo za povedati, ona pa to dela iz ljubezni. Ko sem prišla na obisk pa sem opazila, da je imela na mizi kompresijske nogavice. Ker sem v prešnji službi prodajala nogavice, sem točno vedela, zakaj se komresijske nogavice uporabljajo. 

Babico sem vprašala, zakaj si je kupila komresijske nogavice, pa mi je na hitro odgovorila, da jih ima že kar nekaj časa doma, ker jih je priporočal zdravnik. Malo sem bila zmedena, kako mora sedaj kar naenkrat moja babica nositi komresijske nogavice. Prosila sem jo, če mi pove, kaj točno je povedal zdravnik. 

Ona kot ona, mi ni znala točno povedati, zakaj ima doma kompresijske nogavice, zato sem se odločila, da en dan pokličem njenega zdravnika in vprašam za nasvet. Zdravnik mi je povedal, da je babica povedala, da jo zvečer bolijo noge. Nisem mogla verjeti, zakaj bi morala pri teh letih nositi komprecijske nogavice, ker je normalno, da jo zvečer malo bojijo noge. Mene bolijo že v srednjih letih. Vedela sem tudi, kako težko se kompresijske nogavice oblečejo, zato sem babici svetovala, da naj se raje ne trudi. 

Tako sva sklenili, da babica raje zvečer počiva tako, da ima noge rahlo dvignjene. Tako sva zaenkrat kompresijske nogavice pospravile v predal. Če pa se bodo bolečine povečale, pa bova poskusile z tistimi z najmanjšo kompresijo in sigurno se z temi, ki jih ima trenutno doma, ker so premočne zanjo. Tako babica sedaj počiva z dvignjenimi nogami.