DJ Slovenija Bioklimatske pergole Bioklimatske pergole so se zelo lepo podale zraven hiše

Bioklimatske pergole so se zelo lepo podale zraven hiše

Ker smo imeli za hišo nekaj prostora, smo se odločili, da bi ga bilo dobro izkoristiti, ter bi si ustvarili prostor, kjer bi bilo mogoče si kaj speči in pa se družiti s prijatelji in družino. Zato pa smo začeli preurejati tisti plac, tako da smo na tla najprej postavili betonske plošče, da nismo imeli ravno trave na tleh. Nato pa smo se odločili, da bi bilo dobro, da bi ta prostor nekoliko ogradili, ter bi ustvarili nekakšno steno. Poleg tega pa je bil problem, da je ravno v času kosila, ravno tu sijalo zelo močno sonce. 

Tako pa smo na spletu našli popolno rešitev za to in sicer, bioklimatske pergole. Gre za nadstrešek, ki pa je nekoliko bolje opremljen, saj ima za streho posamezne lamelne plošče, katere pa je mogoče daljinsko opravljati. To pa je bilo popolno, saj bi tako lahko kontrolirali, koliko svetlobe bi želeli, da pronica skozi, poleg tega pa je daljinsko vodenje vse skupaj še toliko bolj olajšalo.

Prav tako pa imajo bioklimatske pergole tudi možnost, da se ob straneh spustijo stene, ki lahko ustvarijo lepo senco in pa nekoliko bolj zaprt prostor. Poleg tega pa smo si priskrbeli tudi takšne bioklimatske pergole, ki so imele luči, kar pa je bilo zelo prijetno ob večerih, saj smo lahko tako ustvarili prijetno vzdušje.

Bioklimatske pergole so se zelo lepo podale zraven hiše

Še ena prednost, ki pa smo jo pridobili s tem, ko smo se odločili za bioklimatske pergole, pa je bila ta, da je izgled samih pergol relativno moderen. To pa je bilo popolno za naš primer, saj imamo kar moderno hišo, oziroma je njen izgled nekoliko bolj moderen. Tako pa bi kakšen navaden nadstrešek izstopal, ter bi izgledalo malo smešno. Tako pa so se bioklimatske pergole zelo lepo podale zraven, ter smo tako lahko ohranili naš želen moderen izgled celotne hiše, kar pa je bilo veliko olajšanje.