DJ Slovenija Kožni rak Kožni rak in preventivni pregled

Kožni rak in preventivni pregled

Pred leti sem imela pregled zaradi kožnega znamenja nepravilnih oblik. Namreč, ko sem obiskala zdravnika, da mi pregleda ušesa, je opazil to znamenje. Sama nisem niti pomislila, da bi to znamenje lahko bilo nevarno. On pa me je vprašal, kako dolgo ga že imam. Ko sem začela premišljevati, pa sem spoznala, da tega znamenja pred leti res ni bilo. Seveda mi je zdravnik odkrito povedal, da je danes kožni rak pogost in da mi bo izdal napotnico za pregled tega znamenja. 

Tako sem imela čez 14 dni pregled v bolnici, kjer so se odločili, da mi bodo to znamenje odstranili. Nisem jemala preveč resno, bolj sem jemala tako, da če oni tako rečejo, potem pa je že nekaj na tem. Po operativnem posegu pa sem imela pregled, kako lepo se celi rana. No, ta pregled pa je bil zame bolj boleč, ker resnično nisem pričakovala takšnega izzvida. Zdravnik mi je mirno povedal, da je bil kožni rak in da imam srečo, ker ni šel v notranjost in ne potrebujem kemoterapije. Najprej sem samo sedela in ga poslušala, enostavno nisem dojela, kaj točno govori. 

Po pregledu, ko pa sem šla po stopnicah, sem videla, da me je izvid šokiral. Šele zunaj pred bolnico sem se zavedala, da je bil kožni rak. Takoj sem začela premišljevati, kaj moram sedaj storiti, kako živeti naprej, na kaj moram paziti. Vsa ta vprašanja so mi rojila po glavi. Bila sem v šoku. Kako kar naenkrat kožni rak?

Kožni rak in preventivni pregled

Morala sem sprejeti to dejstno, ker druge izbire nisem imela. Tako sem premislila, kako bom živela naprej in kaj zame sedaj pomeni sonce. Vedela sem, da se moram izogibati soncu in telo mazati s kremo. Tako sem potrebovala kar nekaj dni, da sem se pomirila, ker resnično nisem pričakovala besed, kot so kožni rak. Močno sem bila prizadeti, ampak danes sem dobro in grem naprej.